Vivacom-Работа-Техник

vivacomnestava
Мнения: 1
Регистриран: 25 мар 2020, 20:32

Vivacom-Работа-Техник

Мнение от vivacomnestava » 25 мар 2020, 23:21

Ако сте решили или са ви подлъгали да работите като техник във великата фирма "Vivacom" моят съвет е бягайте далеч МНОГО далеч !
Единствените два плюса са колегите (които непрестанно се оплакват и това е много разбираемо). Вторият плюс е че ви превеждат великата Минимална много минимална заплата винаги навреме.!
И всичко друго са много минуси и много тормоз за този който е решил да става техник и да се присъедини към голямата и "Велика" компания Виваком.
1. Като ви проведат първо, второ та и трето интервю и прослушване няма да ви кажат какво е възнаграждението което е каквато е и минималната работна заплата навсякъде, а именно 610 лв към момента, София прави изключение но не е голямо!
Ще се опитат да ви баламосат със това че се взимат бонуси който са на база на това как се представяте, но те са тримесечни!! и в договора ако се наложи да го подпишете пише и се съгласявате че бонуса не-може да надвишава брутното ви възнаграждение а то е 850 по договор!
Съществуващата бонусна схема е измислена много добре и е направена за да се ограничат до минимум бонусите които ще се раздадат те не че са големи!
И все пак ако ви мине през мисълта че ще се борите за бонуси за тези три месеца винаги ще попаднете на поне 5-6 нови инсталации на телевизия или интернет който е невъзможно да направите поради това че няма видимост към спътник или няма изградена кабелна мрежа и още много видове причини които ще ви дръпнат процента в бонусната схема рязко надолу и съответно ви оставям да се сетите сами какво се случва след това.
2. Забравете за описаните в договора 60 минути обедна почивка ще ги използвате много рядко и в един момент даже ще забравите че ги имате огромен брой задачи и самото пътуване помежду задачите отнема не малко време а на тези отгоре не им дреме те това искат да ви тормозя и го постигат трябва да им се признае!
3. получавате един таблет със специализиран софтуер на име "Click mobile" чрез него си получавате задачите и работите през повечето време с това приложение та в него освен че времената за път по-между задачите на големи разстояние са крайно малки и непостижими та даже и с хеликоптер да сте, а и има възможности да определя точно положение чрез GPS, мобилна мрежа ....... и да следят ви навсякъде под предтекст че трябва да кординират задачите!
Това няма да ви го кажат при подписването на договора че ви следят постоянно и реват като малки деца когато е изключен GPS=
4. Има и още по интересн софт на таблета казва се Maas360 с още по интересни възможности проучете го в google.
5. Ще ви кажат че 10-20 минути да закъснеете след изтичане на работното ви време получавате компенсация и като съберете за ден ще ви го дадат, и да всеки ден ще закъснявате и да ще е много повече от 20 мин. и да някога ще ви дават по ден два да ви замажат очите!
Но иначе сте на 8 часов работен ден по документи и ако си казвате аз ще съм стриктен и ще си пазя работното време интересно е като сте някъде далеч как точно ще се приберете навреме, но не се притеснявайте започва да не ви прави впечатление като сатне по час после два четри пет шест медали няма, похвали няма пари няма единствена загубено ваше лично време което никога няма да си върнете и никой няма да обезпечи.
6. Освен като техник още много други дейности ще вършите зачисляват ви разни устройства и техники които да следите постоянно абе няма да скучаете звънят ви и по нощите на служебната карта която ще ви е при придобивките забравих да спомена !
Ето и малко факти:
https://imgur.com/gallery/9zBbCBq
това е от повечето нормални работни дни принципно 8 часа с 60 минути обедна почивка но реално са около десетина без никаква почивка факти има още много подобни!
А за който не вярва да види в интернет обявите за работа от виваком и какво е текучеството при техниците!
е Успех

Воден-дух
Мнения: 1561
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re: Vivacom-Работа-Техник

Мнение от Воден-дух » 26 мар 2020, 10:37

И това им е много! През есента на 2013 г. бях решил да минавам към оптика и ТВ към тях. Три пъти променяха датата и часа на посещението, най-накрая се появиха (с половин час закъснение от уговорения час), и... понеже било 16.30 часа, а те работили до 18 часа и нямало да успеят до края на работното им време да ме свържат, трябвало да уговорим друг ден и час... Естествено, теглих им една и си останах и до днес на Кулбокс!

Nokia Fan
Мнения: 137
Регистриран: 14 ное 2011, 09:05

Re: Vivacom-Работа-Техник

Мнение от Nokia Fan » 26 мар 2020, 11:29

Колега, хубаво си писал тук, но го напиши и в специализирания сайт "bgrabotodatel". Там е точното място!

avanteex
Мнения: 29
Регистриран: 20 юни 2020, 16:01

Re: Vivacom-Работа-Техник

Мнение от avanteex » 20 юли 2020, 03:42

е странно само аз ли съм имал късмет , при мен като дойдоха да ме включат за оптиката интернет , спазиха точно времето за което ми казаха че ще дойдат .

явно всеки случай е индивидуален и зависи от много неща....

criminall
Мнения: 25
Регистриран: 05 сеп 2007, 01:56

Re: Vivacom-Работа-Техник

Мнение от criminall » 20 юли 2020, 06:28

Абе възможно е да имало някаква авария тогава... може ли за такива глупости да се отказвате? Аз навремето в банишора нямах голяма алтернатива - само едни мизерници nadejda.net бяха... нямах по 13-14 дена интернет и всеки ден звънях, а до офиса ходих по 2 пъти на ден... :lol: Така че вие нищо не знаете.. много сте разглезени вие младежите.. :lol: :mrgreen:

Отговори