Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5797
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от Вито » 05 апр 2020, 14:55

Мда, съгласен съм!
Пробвах и нетфликс миналата година, звукът през хромкаст е точно такъв какъвто казваш. Много жалко, че не развиха услугата в България и оставиха впечатление, че сме няква втора ръка с най долно качество субтитри! Ако си бяха свършили добре работата щях да им плащам, но уви! Заради това, вместо да ми вземат парите им гледам сериалите чрез торент сайтовете. Та, освен, че плащане трябва, трябва и добра съответна услуга. Вероятно някой ще каже учи английски в случая, но ми е по приятно да си гледам филма с български субтитри.

AVKansazov
Мнения: 4101
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от AVKansazov » 05 апр 2020, 15:54

В момента свалям първият сериал "Космос" с Карл Сейгън от торент.Нека Аракчиев ми даде легална алтернатива да го гледам с български превод.Или вторият... а
може би третият който в момента върви и единственият начин да му гледам 1-ви епизод е да се прибера навреме довечера в къщи.Да ми даде алтернатива на всичките филми и сериали които няма да са достъпни в България и също така за превода им трябва да разчитам само на сайтовете за субтитри.Имам 3 легални акаунта на HBO, плащам си за YouTube Music + Premium музика не свалям иначе обаче нека да ми каже как да гледам примерно "Мандалорианеца" след като тук Дисни+ не е достъпно?За Нетфликс да не говорим, имах интерес обаче го разкарах, през безплатният период се опитах да гледам, 2 сериала и 1 филм с тези фалшиви субтитри - ами единия от сериалите по-късно като го свалих и му сложих читав превод все едно го гледах за първи път.Като искате да взимате и ограничавате трябва да има и какво да предлагате в замяна.Между другото в Арена никога не съм влизал а Замунда я ползвам само за информация какво е излязло и много рядко за теглене на нещо което не мога да намеря никъде другаде.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Потребителски аватар
board
Мнения: 6803
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от board » 05 апр 2020, 20:57

Вито написа:
05 апр 2020, 14:55
Мда, съгласен съм!
Пробвах и нетфликс миналата година, звукът през хромкаст е точно такъв какъвто казваш. Много жалко, че не развиха услугата в България и оставиха впечатление, че сме няква втора ръка с най долно качество субтитри! Ако си бяха свършили добре работата щях да им плащам, но уви! Заради това, вместо да ми вземат парите им гледам сериалите чрез торент сайтовете. Та, освен, че плащане трябва, трябва и добра съответна услуга. Вероятно някой ще каже учи английски в случая, но ми е по приятно да си гледам филма с български субтитри.
Нетфликс вече направо махнаха калпавите български субтитри. Ама те нещата са свързани, трябва да има и достатъчно хора склонни да плащат, за се занимава доставчика да прави качествени български субтитри или аудио за всичките си филми.
Както и при разни други услуги, като си направят оценка, че я съберат 1000 клиента в България, я не... изобщо не си правят труда да пускат услугата.

Но като цяло съм оптимист и смятам, че с времето хората ще почнат да узряват за идеята, че е нормално да се плаща за подобни услуги и качеството ще се качи.

kanar
Мнения: 402
Регистриран: 17 сеп 2014, 15:38

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от kanar » 05 апр 2020, 21:08

defierofodds написа:
plevel12 написа:
05 апр 2020, 11:51
ronnie написа:А как отваряте RarBg? Нито от вкъщи нито от комп на приятел ми отваря страницата.
И като хвалите руските тракери, може ли да посочите 2-3 конкретни имена?
Благодаря.
За RarBg ти трябва прокси, защото от България не се отваря.
Работи си и без прокси.
Зависи от оператора но на 90% са го забранили! Особенно големите


Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5797
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от Вито » 05 апр 2020, 23:41

Board, от както Spotify са в България им плащам за премиум, до края на миналата година дори беше и семеен абонамент. Платих си и на Tidal, но не ми допаднаха след месец ползване, жалко за перфектното аудио качество. Ако Netflix си бяха подготвили нещата и имаха качествени субтитри съм убеден, че много хора щяха да им плащат, аз включително! Няма как да очакваш продажби на осакатена стока, няма! И вместо да я подобрят, те решиха тотал да я закрият за нашия пазар. Еми живи и здрави, замунди и компания доволно, те губят, аз дори печеля в случая.

MEnergy
Мнения: 497
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от MEnergy » 06 апр 2020, 02:53

Поддържам мнението на arakchiev, но и на много от противопоставилите му се. В случая и на Леголас.

Първо, хората забравиха, че развлекателната матрица е още една допълнителна матрица на тази, в която живеем в действителност. Изключвайки карантината, как се развиваме еволюционно? С телевизия, екрани и прожектиран образ от някой, който го е избрал за нас (дистанционно)? Или чрез социална интеракция, работата ни, физическите ни контакти, близките ни и милионите физически неща, които ден след ден са ни отделили от маймуните и останалия животински свят. Много хора ще отидат на Витоша, в парка, да покарат колело, на бира, някъде с приятели, във фитнеса, но не и да се забият пред екран, още повече да гледат безлична телевизия или напоследък наистина поредната и/или политически коректна Холивудска боза. Тези хора (въобще не малък брой) не само няма да отидат на кино, но и няма да си платят за стрийминг или пък да се занимават с торенти.

За тези, които не знаят, от години всеки един нов филм, трак или продукт на интелектуална или (продуктово позициониране) собственост може да се намери в задоволително качество чрез стрийминг (като абонаментна услуга и - безплатно). Да, безплатно. Няма нужда от тракери, уебсайтове, коефициенти, супер юзъри, проксита, торент-клиенти, сийдъри и големи хард-дискове. Все пак ще трябва (малко) място за кеша, вкл. директно на смарт-телевизора (повечето идват с 16GB и по-малко, което е напълно достатъчно). Даже Ютюб, Вимео и много други могат да се използват за локални копия на единично съдържание с високо качество. Това се знае от Alphabet, знае се от Sony Music, 20th Century Fox и всички останали от цялата индустрия. Както каза някой по-горе, всички производствени разходи (и пропуснати ползи) са изчислени и добавени при разработката на продукта и даже и на последния чиновник на малко над минималната му е ясно, че mp3/4-ката или flac/ape-a по-добре да я пусне безплатно или с най-добро качество в YouTube или друг промо-канал, защото 0.00000% от приходите му ще зависят от многото х 99-те цента, от които някой ще стане богат сигурно (по-скоро никой в 2020 няма и да е чул за нея, камо ли пък да иска да я притежава на файл). Този модел на разпространение работеше 80-те и 90-те години с дисковете и касетите, сега всичко идва от реклами, участия и продуциране (и, ако те няма в Тюбата особено (или други социални канали), ако ще и да си милиардер вече, никой няма и да е чул за теб). Важното е да създадеш име (ако ще и от един/два провокативни клипа в социалните мрежи) и после някоя глобална корпорация да те направи рекламно лице на поредния боклук с Avon/друга-MLM-пирамида качество, произведен в Мали/долна Танганайка или, ако си DJ/известно име артист - да станеш продуцент и да цедиш хиляди изгряващи до края на живота си. Или като Dr. Dre да си сложиш името под нещо, което произволен стартъп и от Конго може да създаде и после да препродадеш с невероятна печалба на всеки луд, който да ги продава на разглезените и нямащи си и идея какво търсят слепи тийнейджърски фенбой/гърл-чета. Парите при пари отиват (винаги е било така) и хората от върха на развлекателната индустрия от 70-80-90-те години на 20-ти век и в момента държат 100% от същия пазар или децата им. Никой нов не е влязъл, няма и да влезе.

arakchiev, кината са мъртъв бизнес отдавна, най-вече заради струпването на изключително различни възрастови, социални, даже еволюционно-несъпоставими, групи в едно помещение, където крайният продукт за потребителя (аудио-визуалното удоволствие) е в над 90% от случаите помрачено от съвкупността от всичко посочено най-отпред + качеството на самия продукт, за който не знаеш нищо предварително, освен 5 Stars, 5 Stars, 5 stars,... said New York Times/Washington Post. Не можеш да спреш филма, за да отидеш до тоалетната или за разговор, тъмно е, блокиран си от други отвсякъде, трябва да пътуваш до мястото на излъчване и не на последно място - цената. Не ме разбирай погрешно, ако билетите бяха на нивото на единица продукт платен стрийминг - имайки предвид всички неудобства - бизнесът щеше да си заслужава от потребителска гледна точка. Да, ама не. Пазарна икономика, но такава и за потребителите, включително тези, на които "реалната" матрица им стига и Черни връх/паркът/фитнеса/приятелите им е/са по-привлекател/ен/и или другите, които още не са преодолели първите две нива от прирамидата на Маслоу, особено първото. А такива в България, а напоследък и все повече и в Западна Европа заради постоянното топене на средната класа, са милиони.

И в тази връзка, торентите от десетки години в Западна Европа са минало. Не, защото някой ги гони или логва какво правиш/глоби, а защото стриймингът го е заместил отвсякъде. По-скоро хората влизат в каталозите на мултимедийното съдържание, четат в детайл какво предлага съответната боза и си решават, дали от около 80-100 парчета нещо си и 1-2 си заслужават да изгубят 2-2.5 часа от супер ценното им лично време. И тук не говоря за Нетфликс, Амазън Прайм и други. Говоря и за многото услуги, които предлагат съдържание безплатно или на символични цени, или с регистрация или с кукита/реклами. На мнозинството потребители им е супер ЯСНО, че почти няма нищо стойностно от стотиците заглавия не само на Холивуд, но и на другите световни студия. Камо ли да отидат на кино с 5-6 заглавия (само), които някой, на който му е платено да каже колко велик и one in a lifetime бил съответния филм, щял да им бъде измерител и мотиватор да го гледат. Интересни времена и много избор, в който екраните трябва да се борят с милиони други алтернативи, вкл. в конкуренция сами със себе си.

Пък, като спрат Замунда/Арена в България, най-накрая и тя ще изостави навиците от 90-те години на 20-ти век и преоткрие стриймингът, където нито хард драйв пространство ти трябва, нито сериозен процесор, нито даже и повече от 30 mbit/s интернет...

defierofodds
Мнения: 1267
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от defierofodds » 06 апр 2020, 05:31

И Спотифай не бих го ползвал вместо мп3-ки дори всички екстри да бяха безплатни - просто е много компромисно. Няма всички песни (И не всички изпълнители), които харесвам (И с услугите за видео-съдържание е същото, затова и те са компромисни. Просто далеч не опира само до парите и принципите - пиратските алтернативи просто предлагат повече възможности. И повече съдържание, и повече функционалност и гъвкавост. Затова и ако нямаше пиратско съдържание, щях да се огранича пак до безплатните не-пиратски варианти, и през ум не би ми минало да плащам за нещо, дето пак ще е компромисно, но за сметка на това няма да е безплатно), точи повече батерия, точи ненужно трафик (Интернет-радио ОК, но там има основателна причина да жертваш трафик и батерия - да чуеш нещо ново, а не да си слушаш конкретни неща, които искаш както с мп3-ките), а последно като се занимавах с него, задръстваше и вътрешната памет като кешираше всички песни, които са просвирени. Отделно десктоп-клиентът лагваше зверски (Поне при големи плейлисти. Случвало ми се е и по половин минута да чакам да реагира, а често и не ставаше без рестарт. А като стана дума за плейлисти, и ограничението от 10 000 песни за мен беше неприемливо. Не знам дали и с премиум акаунт го няма) и трябваха огромни усилия и време да си подредиш плейлистите.

Все проблеми, влачени с години, за които не им пукаше въпреки многобройните оплаквания. И аз да им дам пари? Няма как да стане. Освен това всяка услуга е преходна, сега я има, след година - не. Задължително човек трябва да си има музиката и офлайн. И веднъж ако я има, отново няма логика после и даа плаща за да я слуша другаде.

Много ниски изисквания имат хората да се задоволяват с такива компромисни пародии.
Вито написа:
05 апр 2020, 23:41
Board, от както Spotify са в България им плащам за премиум, до края на миналата година дори беше и семеен абонамент. Платих си и на Tidal, но не ми допаднаха след месец ползване, жалко за перфектното аудио качество. Ако Netflix си бяха подготвили нещата и имаха качествени субтитри съм убеден, че много хора щяха да им плащат, аз включително! Няма как да очакваш продажби на осакатена стока, няма! И вместо да я подобрят, те решиха тотал да я закрият за нашия пазар. Еми живи и здрави, замунди и компания доволно, те губят, аз дори печеля в случая.

Потребителски аватар
n1
Мнения: 358
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от n1 » 06 апр 2020, 09:28

Задължително човек трябва да си има музиката и офлайн
Цените на SD картите са смешни в днешни дни. Вчера докато гледах последния епизод на междузвездните свалих и няколко албума от Замундата :lol: Гледам по класациите в нета какво ново излиза, свалям го и ако ми хареса - към картата. Отделно всичко яко от последните десет години дето ме кефи съм го свалил. Разкарах и Spotify и Netflix, не ме кефят.
OnePlus 11

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5797
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от Вито » 06 апр 2020, 10:14

defierofodds написа:
06 апр 2020, 05:31

Много ниски изисквания имат хората да се задоволяват с такива компромисни пародии.
Аз пък съм изключително доволен от Spotify. Папката с музика не съм я отварял от 2015, дори вече е на външния хард за да не ми заема излишно място на лаптопа. Ти понятие имаш ли колко часа са 10000 трака в една листа... Каква пародия кви пет лева... Всичко е синхронизирано межди телефона и лаптопа, пускам си музиката през хромкаста на ресийвъра и изобщо не се занимавам с остарялата mp3. Супер удобно с два клика както се озрази колегата по-долу. Който иска хамалогия, моля. Даже не си правя труда вече да свалям офлайн, слушам си песните онлай...
Screenshot_20191205_121948_com.opera.browser.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

A4i
Мнения: 3914
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от A4i » 06 апр 2020, 14:10

Поточното видео товари яко мрежите. Гледаш 10 серии от Игра на тронове в ХБО и пакета с мобилните данни за месеца заминава. Сърфираш ден в Спотифай и същата работа. Услугата зависи и от централни сървърни ферми. Това разпространение е куц кон. Ей сега на места с рехва мрежа и всички в къщи, пробвайте каква е скоростта. Ако е 1Мбит - печелите от тотото. Очаква се мрежите да се сринат. Може би торент технологията, като най-оптималната в случая следва да се адаптира от разпространителите. Малоумно е да борят прогреса и 60 инчовите телевизори. От тези кухари се очаква да приложат технологията за нуждите си, а не да я спират. В двадесетата година на дигитално столетие сме все пак, Удариха ни и с Корона -вирус. Касетки, плочи и кино салони на бунището на историята.

Отговори