Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

ronnie
Мнения: 216
Регистриран: 09 юли 2004, 23:33

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от ronnie » 04 апр 2020, 15:37

А как отваряте RarBg? Нито от вкъщи нито от комп на приятел ми отваря страницата.
И като хвалите руските тракери, може ли да посочите 2-3 конкретни имена?
Благодаря.

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5254
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от Вито » 04 апр 2020, 16:43

rutracker.орг, предостатъчен е. ;)
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black

Боби13
Мнения: 2987
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59
Местоположение: Земя

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от Боби13 » 04 апр 2020, 16:58

Най-добрият и има всичко :)

nenov7777
Мнения: 13
Регистриран: 07 мар 2020, 20:05

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от nenov7777 » 04 апр 2020, 17:37

Приложения за телефона купувам, игри за плейстейшън купувам, но филми не купувам.. Гледам наличното в HBO и Нетфликс. Ако има някой филм, който много искам да гледам, ходя на кино. Но наистина при нормални заплати, нямаше да имам проблем с купуването на филми и музика.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk


Spikul
Мнения: 1634
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от Spikul » 04 апр 2020, 19:05

arakchiev написа:
04 апр 2020, 11:01
Моята работа е такава, че сме пряко засегнати от торент сайтовете. Кажете ми, как да се вдигнат доходите до европейски нива за мен и всички колеги в бранша, като съзнанието на цял един отрязък от света е, че понеже са бедни всичко им се полага безплатно. Битка на буржуазия срещу бедни, но така всички седим бедни, вместо един по един да изплуваме до нормалните нива. Интересен е казусът като цяло, но ме смущава ревностното защитаване на незаконното, само защото не сте пряко засегнати. Представете си вие и хиляда други ваши колеги да създадете нещо за 100 милиона долара и след седмица всички да ви го откраднат, защото "им се полага"... странно, нали?
Дали като ги пишеш тези неща, не си се замислял, че математиката тотално отрича написаното от теб?
Нека ти кажа, че парите в света са едни, т.е. за да вземаш ти повече, някой трябва да взема по-малко. Икономиката и борсите в сегашния свят са далеч от това, в което ти вярваш.
И за да не съм голословен, ето списък на държавите и техните външни дългове, за да могат да поддържат тези високи стандарти:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 0%BB%D0%B3
Дори държави като Белгия и Швейцария са с чудовищните 1,3 ТРИЛИОНА ДОЛАРА дългове, които надвишават с над 100% БВП. Ето това е разделението на света сега и само наивник може да вярва в написаното от теб, че едва ли не си заслужаваме бедността си. Аз познавам чужденци в моята сфера и производителността им е по-ниска от нашата, но заплатите са им 5 пъти по-високи.
А примерът ти със създаването на нещо за 100 млн. долара и открадването му не е много правилен, защото е едно да създадеш квантов процесор или студен ядрен синтез и съвсем друго е да риташ топка или да се снимаш в някой малоумен екшън.
То по твоята логика, дай да тикнем всеки в затвора всеки, който е разказал филм на някой, който не го е гледал.

arakchiev
Мнения: 311
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от arakchiev » 04 апр 2020, 19:59

Струва ми се, че въобще не успявате да погледнете проблема в целостта му. Всяка форма на корупция, кражба (в случая с торентите за много милиарди), социализъм и подобни само изкривява принципите на свободния пазар и от това страда правилното разпределение на средствата в него. Тоест, страдаме всички - и аз, и вие и децата ви в бъдещето. Аз работя последна дупка на кавала в кинобизнеса - в разпространителска компания, която печели от продадени билети с кината. Като откраднате с торента труда на всички по вригата до мене, вие сте ощетили хиляди семейства - от големия продуцент дето не му пука, до най-дребния продавач на пуканки в киното. Защото на него няма да му вдигнат заплатата, нито ще се отвори ново кино в провинцията, нито ще има пари за поддръжка на салоните, нито ще се правят готини филми, а не комерсиални бози. Явно не си давате сметка какво значи ощетяване с десетки милиарди, само защото видиш ли на някой му се полагало веднага и сега да гледа най-новите филми. Като не мога да си позволя нещо не го потребявам. Ще гледате филма по телевизията след година. Заради лигавщината, че на всеки му се полага това, което "буржоазията" има страдат десетки хиляди хора и семействата им. Когато на мен не ми вдигат заплатата заради липса на кинобилетчета аз няма да си купя от вашия бизнес нов телефон, храна, картина... Толкова е просто. Замислете се, че крадете всъщност от себе си, защото и при вас няма да се завъртят парите. Принцитите на икономиката са ясни и затова прокуратурата и полицията се занимават с изкривяванията на пазара. Защо не ходите в магазинчето за алкохол да си вземете бутилка уиски от 1000 лева, щото някой богат си я е купил преди вас, а си взимате от 20? Не ви ли се полага да си вземете безплатно? Как да стимулираш бедния човек да се развива, да има по-добро образование, по-добра работа, да се погрижи за себе си - ако не като не може да си позволи всичко веднага? Много странно мислене имате... но в крайна сметка кражбата удря по всички. Ако нямаше торенти щеше да има и услуги за гледане на филми онлайн, защот едно е ясно - торентите са удобни и имат много голяма база, включително филми които никога не са били в кината. Помислете си колко десетки хиляди семейства, и себе си, прецаквате като "просто си крадете" ;)

defierofodds
Мнения: 329
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от defierofodds » 04 апр 2020, 20:13

Не може да има "кражба", когато няма доказателства за нанесена щета.
Аз, примерно, и да нямаше абсолютно никакъв начин да се пиратства каквото и да било, не бих купил нито един филм/сериал или песен (И не бих се абонирал за стрийминг услуга). Следователно не съм ощетил нито със стотинка никого. Това е все едно да отида в планината да си набера гъби и търговците по пазарите да ме обвинят, че съм "откраднал" от тях, понеже не съм им направил оборот.

Много долнопробна манипулация е това врещене за "кражби".

iWolff
Мнения: 1186
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от iWolff » 04 апр 2020, 21:03

Някои хора наистина не виждат по-далече от носа си. arakchiev е абсолютно прав. Спестявайки пари за нещо, което трябва да си платиш, ти реално не подпомагаш с нищо икономиката. Нали и ти живееш от същата тази икономика. Ако всички спрем да харчим пари, тогава от къде ние самите ще взимаме пари, когато те не са в обръщение? Дай всички да си шиеме парите в дюшеците и да чакаме да се вдигне дохода ни от въздуха. Типично мислене на човек от маалата.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

AVKansazov
Мнения: 4038
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от AVKansazov » 04 апр 2020, 21:23

Подпомагаме икономиката... чия икономика?Смешен плач - заради пиратството печалбата ми е такава че няма да мога да си купя бугати ами бентли ама ще орежа заплатата на Аракчиев и пак ще си купя бугатито ;)
Lenovo Moto Z2 Force 9.0 + Lenovo Z6 Pro 9.0 + Huawei MediaPad M5 Lite 8.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport + Huawei Band 3 Pro

Spikul
Мнения: 1634
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от Spikul » 04 апр 2020, 21:39

arakchiev написа:
04 апр 2020, 19:59
Струва ми се, че въобще не успявате да погледнете проблема в целостта му. Всяка форма на корупция, кражба (в случая с торентите за много милиарди), социализъм и подобни само изкривява принципите на свободния пазар и от това страда правилното разпределение на средствата в него. Тоест, страдаме всички - и аз, и вие и децата ви в бъдещето. Аз работя последна дупка на кавала в кинобизнеса - в разпространителска компания, която печели от продадени билети с кината. Като откраднате с торента труда на всички по вригата до мене, вие сте ощетили хиляди семейства - от големия продуцент дето не му пука, до най-дребния продавач на пуканки в киното. Защото на него няма да му вдигнат заплатата, нито ще се отвори ново кино в провинцията, нито ще има пари за поддръжка на салоните, нито ще се правят готини филми, а не комерсиални бози. Явно не си давате сметка какво значи ощетяване с десетки милиарди, само защото видиш ли на някой му се полагало веднага и сега да гледа най-новите филми. Като не мога да си позволя нещо не го потребявам. Ще гледате филма по телевизията след година. Заради лигавщината, че на всеки му се полага това, което "буржоазията" има страдат десетки хиляди хора и семействата им. Когато на мен не ми вдигат заплатата заради липса на кинобилетчета аз няма да си купя от вашия бизнес нов телефон, храна, картина... Толкова е просто. Замислете се, че крадете всъщност от себе си, защото и при вас няма да се завъртят парите. Принцитите на икономиката са ясни и затова прокуратурата и полицията се занимават с изкривяванията на пазара. Защо не ходите в магазинчето за алкохол да си вземете бутилка уиски от 1000 лева, щото някой богат си я е купил преди вас, а си взимате от 20? Не ви ли се полага да си вземете безплатно? Как да стимулираш бедния човек да се развива, да има по-добро образование, по-добра работа, да се погрижи за себе си - ако не като не може да си позволи всичко веднага? Много странно мислене имате... но в крайна сметка кражбата удря по всички. Ако нямаше торенти щеше да има и услуги за гледане на филми онлайн, защот едно е ясно - торентите са удобни и имат много голяма база, включително филми които никога не са били в кината. Помислете си колко десетки хиляди семейства, и себе си, прецаквате като "просто си крадете" ;)
Вярваш ли си на всичко това, което си написал?
За каква кражба изобщо говориш, след като филмите и програмите са в нета? Като ги няма, пак никой от потребителите на торентите няма да отиде на кино.
Аз например тегля по 1-2 филма в месеца, за които после съжалявам, че съм си загубил времето. Ако отида на кино и гледам някоя такава боза, повече няма да стъпя, както и правя вече повече от 10 години.
Разбира се, че труда на хората трябва да се цени, но много угодно избягваш един тънък момент - филмите се спонсорират от различни компании, в чиито продукти е начислено в крайната цена и тази стойност за реклама. И това са компании като Пепси, Кока-Кола, Ауди, Сони и т.н.
Така, че това си е бизнес, който не е загубил нищо от едни смешни торенти. На мен ми е все тая дали ще ги закрият, но самия мотив за това е нелеп.
И само не ми казвай, че ползваш единствено лицензиран софтуер, поддържаш си колата само в официалните сервизи и вземаш средната заплата за страната.
Доста бъркаш нещата с това да извършиш състава на престъпление за кражба и това да споделиш филм в торент. За това няма нито един осъден, защото всеки адвокат с радост ще приеме да защитава всеки качил програма или филм.
Нали се сещаш, че не всеки може и има уменията и възможностите да вземе нов филм и да го качи в нета, като му качи и субтитри.

Отговори