Е, те ай ти-тата ще си купят тротинетка, ще ъпгрейднат гумите, ще я хакнат да махнат ограничението на скоростта...maxito2 написа: ↑23 авг 2019, 09:27Скъпо и неизгодно за някои хора.. Сещаш се как за ИТ специалисти, които взимат по 4-5к, не е проблем да дадат 10-20 лв за няколко километра с тротинетка..nmnikolov написа: ↑22 авг 2019, 21:38Днес по време на обедната почивка докато се разхождахме в борисовата градина минаха двама на такива тротинетки. И според мен този тип транспорт при тази цена няма да успее да се наложи. Доста скъпо и неизгодно ми се струва първоначалното таксуване и таксуването след това на минута.
Явно и Hobo ще стартират скоро, вчера един се буташе между колите в задръстването по канала, а един с камера тичаше след него..
Ето колко ще струват електрическите тротинетки под наем на Lime в София
Re: Ето колко ще струват електрическите тротинетки под наем на Lime в София
Ми аз съм програмист и не е проблем за мен да дам тези пари, само че просто няма да го направя, защото според мен е необосновано скъпо.maxito2 написа: ↑23 авг 2019, 09:27Скъпо и неизгодно за някои хора.. Сещаш се как за ИТ специалисти, които взимат по 4-5к, не е проблем да дадат 10-20 лв за няколко километра с тротинетка..nmnikolov написа: ↑22 авг 2019, 21:38Днес по време на обедната почивка докато се разхождахме в борисовата градина минаха двама на такива тротинетки. И според мен този тип транспорт при тази цена няма да успее да се наложи. Доста скъпо и неизгодно ми се струва първоначалното таксуване и таксуването след това на минута.
Явно и Hobo ще стартират скоро, вчера един се буташе между колите в задръстването по канала, а един с камера тичаше след него..
То много зависи с какво го сравняваш. Ако го сравняваш със средствата за транспорт определен е скъпо, едно такси ще ти е по-евтино, пък и ще си седнеш и ще се возиш като пич. От друга страна хората карат колела и за кеф, ако в парка дават ел торинетки под наем, ще има кой да ги наема, просто да покара, не да отива някъде. Та това е някаква междинка, ако те кефи да караш тротинетка пък и отиваш някъде...
Все още е ново и модерно, пък и по-екологично е от автомобила. Един хипстър не би се замислил

Хипстърите имат брада.
Е то в парковете остава и с ел. тротинетки да плъзнат. Малко са малоумниците с велосипеди, които си мислят, че са на състезание.
Според мен все още са малко местата, където може спокойно да се карат тротинетките. Не броя измислените велоалеи (две жълти ленти на платното и готово). Тепърва ще се дискутира и техния статут в Правилника за движение по пътищата. Иначе не оспорвам, че са удобно средство за градско придвижване, стига да има необходимата инфрастуктура.
-
- Регистриран: 17 яну 2012, 12:13
Още инфо от кухнята. Цената за джусър я редактираха на 4.2 лв за зареждане и 3.5 лв за преместване. Интересното е, че вече 3 тротинетки ги дава изчезнали (последен ГПС сигнал) от вчера вечерта. Та предполагам вече са разфасовани... Разходих се да търся едната и я нямаше никъде или е в апартамент, или в мазе...
Залагайте колко ще изчезнат тази вечер
Залагайте колко ще изчезнат тази вечер

Очаквах да я свалят с времето, ама не веднага.bez.syanka.na.samnenie написа: ↑23 авг 2019, 16:38Още инфо от кухнята. Цената за джусър я редактираха на 4.2 лв за зареждане и 3.5 лв за преместване.

Макар, че това за преместването не е толкова лошо, ако ти се карат безплатно тротинетки, че даже да ти плащат.

Ти зареди ли някакви вече?
На мен първата мисъл още преди време ми беше, как някой ще мине с един бус и ще ги събере всичките. С някакво заглушителче да не могат да го проследят. Българинът е изобретателенbez.syanka.na.samnenie написа: ↑23 авг 2019, 16:38Интересното е, че вече 3 тротинетки ги дава изчезнали (последен ГПС сигнал) от вчера вечерта. Та предполагам вече са разфасовани... Разходих се да търся едната и я нямаше никъде или е в апартамент, или в мазе...
Залагайте колко ще изчезнат тази вечер![]()

-
Нищо още не съм заредил или местил. С тези цени е подигравка. То мисля, че не ти дава да ги караш като ги вземеш за зареждане или местене, по скоро само изключва алармата за пищене и отблокира предното колело, за да може да го местиш... Но ще тествам и ще кажа 

В клипчетата в нета гледах, че джусърите могат да ги карат. Примерно паркирал е някъде по далеч и се качва на тротинетката за да стигне до колата.
Но да, с тези изпилени пари, съвсем се губи смисъла. Таксуват по европейски цени, ама не искат да плащат по такива
Но да, с тези изпилени пари, съвсем се губи смисъла. Таксуват по европейски цени, ама не искат да плащат по такива

-