Nokia е доставила рекорден брой смартфони Lumia за тримесечието

qwertys
Мнения: 137
Регистриран: 22 ное 2006, 12:01

Re: Nokia е доставила рекорден брой смартфони Lumia за тримесечието

Мнение от qwertys » 22 окт 2013, 20:41

Гледайте сега, сделка, че има, има! Това, че не е финализирана, не означава, че я няма, защото иначе двете компании нямаше да си позволят да я обявят. Ако поне малко си запознат с подобни мащабни придобивания, в които на всичко отгоре участват две крупни във всяко едно отношение компании, никога нямаше дори хипотетично да допуснеш, че от Нокиа ще се отметнат от сделката или пък ще тръгнат да ревизират параметрите й. И понеже е излишно да спорим повече по въпроса, нека изчакаме още няколко месеца и тогава ще видим кой е крив, кой е прав! :)

Johnniie
Мнения: 220
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Nokia е доставила рекорден брой смартфони Lumia за тримесечието

Мнение от Johnniie » 22 окт 2013, 23:28

Извинявам се много,но явно вие не сте съвсем запознат с мащабните придобивания.Тук не се продава компания с 1 акционер,ако основните акционери не са съгласни със сделката и нежелаят да се разделят с акциите си чрез фондовата борса ( само така се правят сделки с публични компании а не частни ),няма сила която да ги накара да го направят,нито Надзорния съвет,нито Управителния,нито Борда на директорите.Сам осъзнаваш,че тези хора са инвестирали адски много капитал в тази компания и ако евентуално тя излезе на печалба или най-малкото е на 0,няма кой да си продаде акциите на безценица,защото Майкрософт в момента купуват компанията на безценица.Извинете но Blackberry се продава за 4.7 милиарда,нима Nokia струва толкова,не мисля.Надявам се на отхвърляне на сделката и след като мижитурката Илъп го няма вече,Nokia да е във възход.Бъдете сигурни,че ако Илъп беше все още изп.директор,тези устройства нямаше да бъдат анонсирани.

qwertys
Мнения: 137
Регистриран: 22 ное 2006, 12:01

Re: Nokia е доставила рекорден брой смартфони Lumia за тримесечието

Мнение от qwertys » 23 окт 2013, 05:02

И аз се извинявам, но отново не сте прав! Първо продава се не компанията, а мобилното й подразделение. Даже по спомен не се продава, а се преотстъпват права за известен период от време, в т.ч. права върху патенти (тук може да греша, не споря). Второ: само наивник би си мислил, че при толкова мащабна сделка, предварително не е сондирано мнението на основните акционери. И трето: не мисля, че след като се обвързаха толкова силно с Майкрософт по отношение на WP, Нокиа имат много варианти. Този път наистина приключвам, след няколко месеца ще се разбере кой е бил прав. :)

Отговори