Дистрибутор на Nokia напуска България

Леонард
Мнения: 4059
Регистриран: 01 юни 2004, 15:55

Дистрибутор на Nokia напуска България

Мнение от Леонард » 10 дек 2008, 12:46

"Алфа копи" се оттегля заради глобалната криза
Гръцката компания "Алфа копи", специализирана в продажбата на мобилни технологии и комуникационно оборудване, се оттегля от България заради глобалната финансова криза. Новината са съобщили по време на представянето на нов модел телефон Nokia управляващият директор за Югоизточна Европа на компанията Грейг Уилямс и президентът на "Алфа копи" Ставрос Константинидис, писа гръцкият в. "Имересия".

Компанията е дистрибутор у нас на мобилните телефони на Nokia.

Константидис е уточнил, че плановете за напускане на българския пазар няма да доведат до преразглеждане на инвестиционните намерения на гръцката компания за Албания, Кипър, Черна гора, Македония и Сърбия.

Преструктурирането се прави, за да се намалят оперативните разходи, за да се отговори на изискванията на партньорите. Уилямс и Константинидис опровергават слуховете, че прекратяването на бизнеса в България е началото на края на сътрудничеството между двете компании на пазарите в региона.

Гръцкият вестник обаче не съобщава кой ще се грижи за продажбите на Nokia на Балканите. "Алфа копи" ще продължи със стратегическото сътрудничество с производителя през следващите месеци.

В България "Алфа копи" присъства чрез дъщерната си компания "Алфа копи България", която е първият оторизиран дистрибутор на мобилните телефони на Nokia за територията на страната. По-късно финландската компания избра и втори официален търговец на едро - "Тотал телеком", която продава още няколко световни марки у нас. И в двете компании нямаше лица, упълномощени да говорят с медиите. От "Алфа копи България" казаха, че напускането на страната още не било факт. Служител от "Тотал телеком" пък обясни, че нямат информация за изтеглянето на втория партньор на Nokia, а шефовете им не били в офиса в момента.

От в. Дневник

osama11
Мнения: 680
Регистриран: 18 май 2007, 15:01

Re: Дистрибутор на Nokia напуска България

Мнение от osama11 » 10 дек 2008, 13:48

Защо ли точно от България се отеглят..?

spe
Мнения: 1222
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Re: Дистрибутор на Nokia напуска България

Мнение от spe » 10 дек 2008, 23:49

Алфа Копи така си постлаха, че дори гаражните търговци даваха в пъти по-добри цени. При тях новите модели идваха последни и държаха страховита цена за мнооого дълго време. Това ми е прякото впечатление от времето, когато бяха на ъгъла с Веслец.

Oceanborn
Мнения: 14
Регистриран: 19 ное 2008, 00:39

Re: Дистрибутор на Nokia напуска България

Мнение от Oceanborn » 20 дек 2008, 01:11

Super! Mnogo se radvam che Alpha Copy ve4e nqma da sa v BG! Otvratitelen serviz, mnogo bavni, nikakva organizacia, unikalno visoki ceni i ujasno obslujvane! Modelite pri tqh idvat posledni a da si otremontirash telefon ne e po malko ot 100 kinta...

РПГ - Sage
Мнения: 4920
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re: Дистрибутор на Nokia напуска България

Мнение от РПГ - Sage » 20 дек 2008, 22:35

Честно казано, не бях се поинтересувал, но сега като разбирам, че са били гърци, всичко като чи ли си идва на мястото.
Май от всички гръцки вериги магазини, банки или доставчици на услуги (вкл. мобилни) само от Плесио имам добри впечатления.

Отговори