6233
Re: Nokia 6233
Аз имам песни и по над 10МВ качени на 6234 няма проблем, но ако е приложение(програма) няма да стане(има ограничение) трябва да е до 1МВ.
-
- Регистриран: 18 юни 2007, 13:32
Разбира се, че може да се прехвърля директно в картата с памет, само трябва да се поразровя из настройките му и ще ти напиша как става номера.
Потърсих и наистина не намерих такива настройки, но тогава се чудя как ми прехвърлиха цял филм, който е 250 МВ в картата ми , все пак беше отдавна , не си спомням, но със сигурност ти не трябва да се притесняваш щом е станало при мен и при теб би трябвало да стане също!
Картата ми е 1GB. Прехвърлянето се извърши чрез блутуут от NOKIA 5700, а иначе от домашно PC пак чрез блутуут просто никакви проблеми(редовно си качвам Бягство от затвора, та в свободното си време в работата ми го гледам).
Имам едно въпросче към теб , скоро ли си купи телефончето и ще провериш ли с коя версия софтуер си, това се прави като просто набереш*#0000# и веднага на екрана ще видиш версията на софтуера. Това ме интересува, защото аз съм с V 04.91 версия и видео плеъра не може да превърта напред или назад, та се надявам ако си с по-нова версия този проблем да е решен. Пък аз след това знам какво трябва да направя.
Потърсих и наистина не намерих такива настройки, но тогава се чудя как ми прехвърлиха цял филм, който е 250 МВ в картата ми , все пак беше отдавна , не си спомням, но със сигурност ти не трябва да се притесняваш щом е станало при мен и при теб би трябвало да стане също!
Картата ми е 1GB. Прехвърлянето се извърши чрез блутуут от NOKIA 5700, а иначе от домашно PC пак чрез блутуут просто никакви проблеми(редовно си качвам Бягство от затвора, та в свободното си време в работата ми го гледам).
Имам едно въпросче към теб , скоро ли си купи телефончето и ще провериш ли с коя версия софтуер си, това се прави като просто набереш*#0000# и веднага на екрана ще видиш версията на софтуера. Това ме интересува, защото аз съм с V 04.91 версия и видео плеъра не може да превърта напред или назад, та се надявам ако си с по-нова версия този проблем да е решен. Пък аз след това знам какво трябва да направя.
Цялата работа е там,че аз си ползвам нокиа 6120,но тези дни ми изтича договора на сим картата която ползвам и мисля да я закривам понеже и номерат не е готин.Имам нужда от втори тел.Тай като ще си вземам нова карта имам вазможността да си закупя и тел.с отстъпка.Понеже сам фен на нокиа,а и не ми се дават много пари за тел.реших да си взема 6233,който и е на добра цена-269лв. в Германос.Имам позната която ползва такав тел.и е много доволна.Неината версия е 3.80мисля беше.Днес го разрових изцяло и доста ми хареса.Проблема е там че като се опитам да прехварля по голяма песен или клипче от 6 мб.не иска да го приеме.А и в тел.не открих функциа която да се избира каде да се запише фаила(в паметта на тел.или в карта памет).Затова е и молбата ми за помощ.В Германос нокиата е сас софт.5.10.Може и този проблем да е от по старата версия която е инсталирана.Чувам от различни места че с версия 5.43 е много бърз тел.,а наи новата версия е 5.60.Ако някой може нека помогне.Благодаря предварително...!:)
Прехвърлянето на големи файлове при 6233 не е никакъв проблем, само трябва в картата с памет да има достатъчно място. Телефона сам определя къде да запише - ако е през блутуд, а ако е през компютър с кабел за данни, се посочва и къде точно, в коя папка да се копира. Има ограничени само за джава приложенията/игрите - при тях максималната големина е 1 MB.
Вчера смених версията на софтуера на телефона на жена ми /6233/ от 5.1 на 5.6, с компютър и кабел, става много бързо и е лесно, само трябва батерията на телефона да е заредена 100%. При ъпдейта всички данни и настройки се запазват, абсолютно нищо не се променя. Телефона става още по бърз. Телефона работи без проблеми в момента с 2GB карта запълнена до 1,7GB.
Вчера смених версията на софтуера на телефона на жена ми /6233/ от 5.1 на 5.6, с компютър и кабел, става много бързо и е лесно, само трябва батерията на телефона да е заредена 100%. При ъпдейта всички данни и настройки се запазват, абсолютно нищо не се променя. Телефона става още по бърз. Телефона работи без проблеми в момента с 2GB карта запълнена до 1,7GB.
Благодаря за съвета.Може би старата версия прави проблем на този телефон на който се опитах да прехварля по голям фаил от 10 мб.през блутуут.А откаде да си изтегля версия 5.60...?:)
-
Да, явно е до ъпдейт работата. От сайта на НОКИА http://europe.nokia.com/A4579163 трябва да се свали файлчето и да се инсталира в компютъра. До тази стъпка съм стигнал аз , защото не съм си купил кабел все още.
-
Имаш ли клипчета или филмчета на успешно подновения ти софтуер(5.6)? Пробвай дали вече може да се превъртат напред или назад. Моля те и ти благодаря предварително.
Нали ще споделиш за резултата.
Нали ще споделиш за резултата.
Първо трябва да си инсталираш подходящата версия за твоя модел телефон Nokia PC Suite от тук:
http://europe.nokia.com/A4144905
Пак там е посочено с кой модел кабел за данни се извършва ъпдейта СА-...
След това теглиш и инсталираш
Nokia Software Updater от тук:
http://europe.nokia.com/A4579163
После следваш инструкциите и си готов :-)
П.П.
Самата програма ще ти посочи версиите на софшуера на твоя телефон и последната която ще инсталираш.
http://europe.nokia.com/A4144905
Пак там е посочено с кой модел кабел за данни се извършва ъпдейта СА-...
След това теглиш и инсталираш
Nokia Software Updater от тук:
http://europe.nokia.com/A4579163
После следваш инструкциите и си готов :-)
П.П.
Самата програма ще ти посочи версиите на софшуера на твоя телефон и последната която ще инсталираш.
Превъртане напред - назад на клипчетата няма. Всичко е както си беше и преди.