Страница 1 от 8

Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 10 юни 2018, 11:16
от pprofi79
Здравейте на всички!
Скоро ще купувам телевизор.
Бюджета е до 1500 лв. Като размер 55 инча.
Освен за гледане на телевизия желая да ползвам ютуб и сърфиране в нета.
Държа да има хубава картина и да работи бързо в ютуб и със сърфиране, както и да има удобно дистанционно за работа в нета и ютуб.
Нямам предпочитания за марка, само да не е някаква измислена, нещо между панасоник, сони, самсунг, филипс или лг.
Мисля да го купя от технополис,защото там има голям избор, но съм склонен и от друг магазин да купя, стига да е добър модел според моите изисквания.
Предполагам технологията ще е led,вие какво мислите, за тези пари какво ще ми препоръчате?.. :)

Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 10 юни 2018, 11:38
от Боби13
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-SAMSUNG-UE-55NU7172-4K-Ultra-HD-LED/p/11685

Re: Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 21 юни 2018, 16:08
от pprofi79
Благодаря за предложението, в крайна сметка си купих този модел https://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-SONY-KD-55XE8096-4K-Ultra-HD-LED/p/16081

:)

Re: Re: Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 21 юни 2018, 16:46
от puko
Доволен ли си, че и аз мисля да го взема?

Re: Re: Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 21 юни 2018, 18:32
от Чо :)
Здравей,

Въпроса ми е оправиха ли Sony "осакатения" Android-а?


Преди ~ две години двама познати (в рамките на месец) си взеха Sony заради Android-a.
Супер бавен беше и почти нищо не можеше да се инсталира, защото приложенията трябваше да са за Android TV компилиарни. В крайна сметка единия си езе евтин HDMI android stick и има пълноценен Android на всеки телевизор или монитор с HDMI вход.

Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 21 юни 2018, 18:59
от tzincbg
https://www.howtogeek.com/280763/how-to-sideload-apps-on-android-tv/
To си има как да се инсталират отделно
всякакви приложения.

Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 21 юни 2018, 19:42
от vYv
Преди години продавах телевизори.
От тогава знам, че хората си търсят тв-та, а не смарт тв-та.
Ако искаш да ти е смарт, направи си го отделно - кабел към компютър, хромкаст или мултимедиен плеър с андроид. Всеки вариант е по-добър, по-удобен и по-евтин за потребителя, отколкото да зарежда от самия телевизор приложения.

Re: Re: Re: Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 22 юни 2018, 02:00
от MEnergy
Повечето още използват орязани MediaTek процесори с малко RAM (1-2GB) и до 16GB вградена памет. Менютата специално на Sony, даже и на повечето от върховия клас, вкл. 2018 модели, са бавни и трябва чакане (3 до 5 секунди). Като цяло в много проучвания на потребителските настроения и опит се препоръчва WebOS (LG), най-бърза и user friendly, Tizen (Samsung) и Android TV (Sony, Philips). Panasonic си ползват Firefox OS, но и тя е доста орязана и с техни специфични приложения.

Аз лично, винаги бих предпочел Android TV, защото иначе оставам на пожелателното разположение на съответните OEM-програмисти от останалите марки, особено година+ след закупуването. А и не ползвам глупавите ап-ове, които OEM-ите си мислят, че са върха на сладоледа. Отделно Kodi, която няма, а и няма да има за WebOS, а заигравките с Tizen не са ми по вкуса (макар че с игрички може и да се подкара). На тези, още смятащи, че допотопното локално сваляне на файлове (торенти примерно) им дава свобода и има каквото и да е бъдеще, им препоръчвам да попрочетат малко повече за стрийминга и от колко десетилетия вече се използва като единствена алтернатива на Запад във всяка сфера (платено и безплатно). Защото в България може още да не чукат физически на вратите и да пращат писма през ISP-тата с последващу глоби и затвор, ама ви логват целия мрежов интерфейс, операционната система и всичко останало на компа всеки път с дата и час, и ще го използват, когато им е нужно. Разбира се, повечето потребители даже и не подозират, че и майчиното им мляко изтича по мрежата всеки път като даунлоудват нещо.

Отделно за какво да използваш HTPC или медиен плеър пред телевизора, като можеш директно да си имаш всичко върху него. Всъщност, по-лесно е просто да си купиш нещо, което вече някой е настроил за теб. Всеки според нуждите.

Re: Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 22 юни 2018, 03:43
от Вито
[Quote]Ако искаш да ти е смарт, направи си го отделно[/Quote]
Аз се принудих щото Spotify са спрели поддръжката на десетки по стари ресийвъри. Моя е на 5 години мисля и connect услугата вече не работи от тази година. За тва реших преди време да взема Google джаджата и да си слушам музичка на спокойствие. Вчера случайно се разрових да видя цените пипани ли са и има много добра оферта в емаг за 59 кинта. Който иска да взема https://m.emag.bg/google-chromecast-2-0-hdmi-streaming-media-player-nc2-6a5/pd/DK7WSYBBM/?X-Search-Id=c773a5c9e67b56970002&X-Product-Id=13528962&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Search-Action=view

Re: Препоръчайте ми телевизор

Публикувано: 22 юни 2018, 09:31
от n1
Жената ме подгони за нов 55 телевизор, събота обикалях по техномагазините в София, но гледам новите модели 4К на SAMSUNG са минали към TIZEN, а LG ползват също тяхна OS, реално по спецификации само SONY и PHILIPS са на Android. Аз мисля да се бръкна 3 бона за QLED, носе чудя дали модела да е Curved. Ако имах здрави гащи с удоволствие бих минал на: https://www.loewe.tv/int/oled
:D