Страница 1 от 1

Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 09 юли 2017, 15:21
от Griver
Необходима ми е антена за прихващане на WiFi сигнал от рутер, отседнал съм при мой близък, който има рутер с интернет и ми е дал паролата, но съм на най горния етаж и едвам ог хващам през телефона, единственият начин за който се сетихме е такава антена, но си нямаме понятие от тях, та някой дето разбира от подобни неща да ми каже нещо повече по въпроса, от къде може да се намери? Има ли ги втора ръка? Трябва ли ми някакво друго у-во освен телефона за да използвам подобна антена? За какво да внимавам при покупката и такива неща..?

Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 09 юли 2017, 15:47
от centur
Такива антени има, но главно са с USB за свързване с компютър/лаптоп, а освен да си купиш рутер с USB и така да споделяш интернет, но рутер с USB ще ти излезе по-скъп.

Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 09 юли 2017, 16:28
от AVKansazov
Купи си екстендър
http://www.technopolis.bg/bg/Wi-Fi-adaptors/Wi-Fi-adaptor-TENDA-A301/p/569365

Re: Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 09 юли 2017, 16:31
от cve_t
USB адапторите работят само под Windows , как ще го подкараш с рутер .

Re: Re: Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 09 юли 2017, 16:55
от centur
Тогава на лаптоп с Windows 10 има такава възможност да си споделяш връзката и лаптопа ти да стане hotspot.

Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 09 юли 2017, 17:06
от azcv
Е сложете екстендър на някой от междинните етажи. Има power line адаптери и какви ли не други варианти. След като си при близък това е решението. Иначе ще купиш антена и usb wifi адаптер и като пари ще е същото ама може и нищо да не хванеш.

Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 09 юли 2017, 17:29
от avatarcho
ако рутерът е с външни антени - най-лесното и евтино е - купете по-мощни антени - само те се сменят и си готов с обхвата.
или - насочете антените нагоре- там където се помещаваш. - тоест антените трябва да са Успоредни с пода или тавана на стаята.
горнот + премествате рутера до прозорец - понеже няма бетон - би трябвало до се подобри обхвата.
втори вариант - от първия рутер пускате кабел до там където си и слагате втори рутер или компютър със споделяне на връзката.

Re: Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 10 юли 2017, 03:52
от Griver
Аз втори рутер няма да слагам, бях чувал някъде, че има антени, които прихващат сигнала и го споделят, нещо като хотспот и именно такова си търся?

П.п. Аз реално wifi сигнала го прихващам, но е супер слаб и щом вляза, дори в месинджър ми губи обхвата.. Идеята един вид да хвана по добре сигнала, чрез тази антена и едновременно с това да го споделя на телефона без да се налага да взимам лаптопи и т.н. Ако наистина го има това за което говоря ми дайте линк за да си го купя.

Re: Re: Re: Антена за прихващане на WiFi сигнал

Публикувано: 10 юли 2017, 04:20
от tzincbg
Само антена няма как, тя трябва да знае какво да направи, трябва й електроника. Но Wifi repeater или extender се казват и някои приличат на втори рутер/accesss point, други не и се слагат по средата, където wifi сигналът е все още силен, и го повтарят. Лесно се настройват - с едновременно натискане на копче на рутера и на рипийтъра или от сайта на устройството - 192.168.нещо си.
[B]Asus Rt N12[/b] напр. с превключването на един бутон може да е рутер или access point или repeater, както искаш го наричай.
Ако искаш да се забожда в стената и да не прилича на рутер и приятелят ти да не се шашка, потърси[b] "tp-link extender цена"[/b] в Google.
Разликата е дали ще си получава сигнала по кабел --access point или по въздух -wifi repeater/extender.
В този форум са [b]забранени линкове[/b] към бг онлайн магазини, просто потърси в [b]google подчертаното[/b].

P.S. Ако всъщност става дума не за приятел, а хващаш wifi от спирка/кафене/ магазин - пак трябва да намериш място, където не прекъсва, да сложиш устройството. Другият вариант ти е wifi usb с външна антена, но то може да се ползва или на лаптоп/компютър, или трябва да му се купи допълнително устройство, в което да се забоде и да разпръсква по wifi. Но пак не всеки модел става с всеки, а някои не могат да прихванат login screen-a като тези на net365.mobi мрежата. Ако мрежата е no name/ на неподозиращ съсед, не си струва инвестицията - след месец - два такива мрежи се заключват, защото влизат твърде много хора и на собственика почва да му забива.
Имай предвид, че всеки в мрежата може да следи какво отваряш, ако сайтът не е https или дори да те пренасочва/да ти сменя картинки. Софтуер такъв има сложен и подробен и по-лесничък и прост и за windows, и за linux/android.