Страница 1 от 3

VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 15:25
от mishobehar
Здравейте :)
Пътувам извън ЕС и съм един от малкото с точния телефон който може да ползва Vowifi от Vivacom. Имате ли идея дали мога да го ползвам с VPN за да си говоря на нормални цени с България?

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 18:07
от deexteer
Аз съм в Холандия, ползвам VoWifi от тукашния оператор през VPN и съм си практически у дома.
Тъй, че при мен минава номера. Иначе ако си в ЕС не виждам какъв ти е проблема да си бичиш и в роуминг (поне до първите 4 месеца). Тва е номер ако излезеш от ЕС и там вече хитриш да не правиш роуминг

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 18:40
от Мilen
Би трябвало да стане, тествай. Ще напиша специална тема по въпроса, след като успея да подкарам услугата на телефон Xiaomi, за да могат да се възползват повече хора. Всички нови модели Xiaomi имат вградена поддръжка на услугата, както и VoLTE, но оператора работи твърде бавно по въпроса. В сегашният си вид услугата е нишова.

Вече може да се ползва VPN и от целият Европейски съюз, след като Виваком вдигнаха ограничението Wi-Fi мрежата да е само от България. Ще бъде полезно за много хора, като мои приятели, които редовно пътуват по света и последният път се завърнаха с над 500 лв. сметка от роуминг в Бали и Тайланд.

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 18:46
от Мilen
Ако пътуваш скоро и нямаш много време за тестове, може да ползваш алтернативно и Виртуален локален номер от Вайбър. С него може да се постигне безплатен входящ роуминг по целият свят. Как точно става, виж тук: https://forum.androidbg.com/showthread. ... pid1553764

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 19:45
от mishobehar
Мilen написа:
09 май 2019, 18:46
Ако пътуваш скоро и нямаш много време за тестове, може да ползваш алтернативно и Виртуален локален номер от Вайбър. С него може да се постигне безплатен входящ роуминг по целият свят. Как точно става, виж тук: https://forum.androidbg.com/showthread. ... pid1553764
Да, това не го знаех за Вайбър, но е само за САЩ, Канада и Великобритания, няма България.. Но както и да е, май става, пуснах си вече openvpn сървър на компютъра ми и ще пробвам.

Абе услугата е супер, просто късмет че съм с Мейт 20.. Иначе бях на гости на един приятел в Бояна и там нямаше добро 4Г и веднага мина на Vowifi и си бачка без забележки. Доста смислена е, може би повече и от Volte защото е доста удобна при слаб обхват ако имаш Wifi и ако си в чужбина извън ЕС.

Все още е мистерия за мен как 2019 година цените са 7лв на минута..

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 20:16
от Мilen
mishobehar написа:
09 май 2019, 19:45
Да, това не го знаех за Вайбър, но е само за САЩ, Канада и Великобритания, няма България..

Затова съм описал подробно в поста как да се настрои със локален английски номер. Но безспорно VoWiFi е по-удобно, стига да работи на телефона :)

А как цените в роуминг са 7 лв. на минута- ненормална алчност и желание за печалба! Разбира се, така операторите само губят, тъй като клиентите се насочват към други начини и методи за комуникация.

В Турция, откъдето се върнах скоро от почивка, освен безплатният WiFi в лобито, имаше оферта на хотела за платен Wi-Fi, който обаче покриваше не само всички стаи, но и ресторантите, басейна и градината на хотела и дори собственият плаж на Средиземно море! На смешна цена- 5 долара за една седмица! Виваком предлагаха роуминг пакет за същата тази седмица на цена от 50 лв.! Е, познайте на кой платих не само аз, но и всички други гости на хотела :)

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 20:54
от tzincbg
Само да допълня. За много платени wifi паролите ги има безплатно в приложението wifi map. Разбира се, над две трети ги няма или не са актуални. Но нерядко те спасява. Така на почивка миналата година имаше авария с интернета, хванах на терасата и до леглото на прозореца от съседно заведение - имаше вярна парола. Също така често паролата е тел. номер на бизнеса, името на бизнеса или игра на думи от името на бизнеса, 12345678, qwerty12, името на самата wifi мрежа.
За вайбър това е идейно. Но не може ли просто в София да се регистрираш за vmobile или друг VOIP(щом е за входящи все едно, че са скъпи при някои минутите) и към него да пренасочиш като си в ЕС или на границата? Също така тази играчка с регистриране в чужда мрежа става излишна ако в плана имаш минути към ЕС. Просто изключва сим картата, докато си още в БГ.

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 21:49
от rosennedkov
При платените Guest hot-spot-и по хотелите, гостите ползват различни креденшъли за логин в портала, валидни определно време. Wifi Map няма да помогне. Виж ако е само за Wifi security-то има шанс.

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 09 май 2019, 21:51
от tzincbg
Е, то е ясно, че щом са направили пълно покритие с access points навсякъде, значи е направено грамотно.

Re: VoWIFI извън ЕС с VPN?

Публикувано: 10 май 2019, 11:46
от plevel12
С P30 на самолетен режим, без да се регистрираш в роуминг , на WiFi работи перфектно в Турция и обезмисля роуминга, стига да имаш WiFi мрежа на която да се закачиш.
Пробвано този уикенд в Одрин.