Страница 1 от 2

iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 11:26
от chasovnik
Здравейте приятели,
Както обещах в другата тема, пускам малко снимки и 2 видеа за да добиете представа за камерата на новият модел телефон от гамата на Епъл - iPhone Xs MAX 256Gb. Снимките и видеата са абсолютно аматьорски направени, т.е. както би следвало да се правят при всекидневната употреба на телефона в това му качество - на камера/сапунерка.
Новост в камерата и наистина добра според мен е тази в решим "Портрет" и възможността да се изберат 5 настройки, а най-готината е снимка на черен фон "Stage light".
iOS не позволява да се записват 4к/60fps & slow-mode 1080p HD/204fps във стандартен формат, а единствено в HEIF, което е малко кофти за тези без МаcBook, защото трябва външна програма за отварянето на видео файловете.
Направи ми впечатление, че при ползването на портретния режим се загрява самата камера на телефона?
Самият телефон при добро "ръчкане" след 12 часа е на около 35-40% батерия, което е много добре, сравнение с 7 плюс, който ме нервеше много откъм батерия.
ето и линк със снимки, направени ей така без да претендирам за някакъв професионализъм: https://drive.google.com/drive/folders/1W7GEkeJ-mXWIvpxLY3TfN1FMuXv2UHVW?usp=sharing
Не публикувам някакви селфита за да не се напука екрана на компютрите Ви. :)
Където има едни и същи снимки съм ползвал 1х, 2х и 10х увеличение. Повтарящите се са с HDR.
Поздрави и ако някой има въпроси за телефона ще отговоря на драго сърце!!!

Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 12:15
от kipe
Трябвало е да пишеш в темата на телефона.
http://www.mobilebulgaria.com/forum/post/product/60310/f146a828942dcc83004b9f6590984af2

Re: Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 13:24
от chasovnik
Линка дава някаква 404-грешка. Видях заглавието в другата тема и да допиша още нещо: имам някакво безжично зарядно с което пробвах да заредя телефона - работи без проблем....
Поздрави!!!

Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 14:15
от Spikul
Никога не съм вярвал напълно на клипове, но ако това е вярно, аз не виждам по каква причина някой трябва да даде 2 пъти повече пари за новите айфони, освен ако парите не са проблем за него:
https://www.youtube.com/watch?v=7AVH-qTssZA
Оказва се, че P20 pro се справя по-бързо от Xs, въпреки че прави почти двойно по-малко точки на AnTuTu теста 8)

Re: Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 14:42
от chasovnik
Не споря, защото реално не мога лично аз да направя такъв тест. Сравнение с ИФ7 или Хонор 8 лайт, предполагам ще е нереално, просто пуснах темата, който иска да види как се справя камерата в ежедневието, а за производителността и батерията съм си казал мнението в основния пост.
Това за стойността на телефона е въпрос на гледна точка.
Поздрави!!!(beer)

Re: Re: Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 14:55
от alex333
Chasovnik, страхотни снимки! Поздравления. Имам iphone 7plus и уверено твърдя, че iPhone Xs MAX снима много, много по-добре.
Можеш ли да споделиш 1-2 скрийншота за консумацията на батерията.
Поздрав!

Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 15:15
от pretorianec
При продължително време в което телефона не е бил използван,апарата не зарежда при свързване с зарядното,след което трябва да се разкачи от зарядното и свърже отново за да започне зареждането. Когато телефона е използван по-често(респективно екрана е изключен току що) зарежда още от първия път. Теста е направен лично от мен с XS max на приятел който вчера ми сподели за проблема,а днес специално го посетих за да се уверя че е така. Е,така е! Теста е направен със зарядното от комплекта на телефона и на друг айфон работи без забележки.

Re: Re: Re: Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 16:33
от chasovnik
Да не абсолютизираме все пак техниката, но наистина ХС е няколко идеи по-добър в снимането. Ето и инфо за батерията. Днес е на линия от 6:45ч и не съм го ползвал много. Дразни ме това, че се пуска безжичната и блутута когато си решат, но бях чел за опция да се пускат автоматично около 6:30ч, предполагам, че е това. Има неща, които не питат, а ти се натрапват.
Поздрави!!!!

Re: Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 16:38
от chasovnik
Имам/х два 5s, които са паметници точно заради батериите, просто спряха да се зареждат. Какво ли не мъчих и нищо, даже единия си отвися седмица с кабела....

Re: iPhone Xs MAX - test

Публикувано: 30 сеп 2018, 18:24
от algor
[Quote]Здравейте приятели, [/Quote]

Благодаря ти за усилието и за споделеното!
От видяното аз лично правя заключението, че камерата е по-добра от тази на Х-ката.
Нощната снимка на блока пред теб ме кара да те питам има ли избирателен фокус при снимане, защото блока отпред е на фокус, а лампите та заден план в дясно са поразмазани или поне осветената от тях част...
Ако не ти представлява трудност, когато ти е удобно и ти екеф, можеш ли д анаправиш още малко нощни снимки при ниска осветеност?
Няма значение какво - от балкона, като си навън, улицата и т.н.

Благодаря ти още веднъж!