Huawei очаква голям спад в продажбите на смартфони през годината


Боби13
Мнения: 2952
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59
Местоположение: Земя

Huawei очаква голям спад в продажбите на смартфони през годината

Мнение от Боби13 » 09 мар 2020, 15:45

И нека неприкритото злорадство на някои хора да започне сега :) Само, че Бай Дончо разгони фамилията на целия свят, а не само на една китайска фирма , но Вие си се радвайте :) Само за протокола не Huawei подслушваше Меркел, както наскоро се оказа най-известна фирма, от която се закупува оборудване за комуникации в дипломатическите служби на всички страни по света се оказа..... закупена преди много години от хамериканците... Само 2 държави не са ползвали нейните услуги : Русия и.... Китай :) Всеки както си иска да тълкува това, но не Китай или Русия са номер 1 в подслушването :)

MEnergy
Мнения: 373
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Huawei очаква голям спад в продажбите на смартфони през годината

Мнение от MEnergy » 09 мар 2020, 16:29

Продажбите на смартфони падат стабилно за поредна година и това само ще се задълбочава. Изключение, но пак част от тенденцията, са телефоните от нисък, среден клас и такива с флагмански параметри, но съмнителни сглобки и материали, най-вече в Индия, Индонезия, Китай, Бразилия и Африка като цяло.

Иначе, Huawei ще се фокусират още повече върху вътрешния си пазар и Индия, и върху собствената си OS и софтуерни услуги. В кратко-до-средносрочен план ще бъде трудно, доставките им в Европа и по света ще намалеят, но ако успеят да наложат HarmonyOS екосистемата в смарт устройства и телефоните си, дългосрочно ще отнемат сериозен дял от Google/Android потребителите.

Така е във войната, веднъж като те гръмнат, но оцелееш, не мислиш, че този, който те е гръмнал ти е благодетел, амо защото си още жив. На китайците им е ясно, че сами трябва да си произвеждат ноу-хау-то, чиповете, процесорите и софтуера. Втори път рязане на същия клон няма да има и даже Google и оранжевия примат го знаят.

defierofodds
Мнения: 294
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Huawei очаква голям спад в продажбите на смартфони през годината

Мнение от defierofodds » 09 мар 2020, 17:00

Ами да продължават да бълват модели с Кирин 710...
Започват да мязат на HTC с напълно налудничава политика. Логичната стъпка е, като няма Гугъл сървиси, да се опитат да компенсират с нещо друго. А те правят тъкмо обратното - пускат боклуци, които няма кой да купи с какъвто и софтуер да са.

Отговори