Apple Pay влиза в България чрез платформата на Revolut

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 4743
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Apple Pay влиза в България чрез платформата на Revolut

Мнение от Вито » 26 юни 2019, 09:57

Услугата за мобилни разплащания Apple Pay навлиза и в България. Това обаче не става от Apple, а чрез платформата на финтех компанията Revolut, съобщава самата тя.

Apple Pay ще се поддържа в страната именно чрез Revolut, като услугата става достъпна още днес както у нас, така и в още 11 европейски държави. Потребителите ще могат да използват пълната функционалност на Apple Pay и да плащат за стоки и услуги в магазини и онлайн чрез своите устройства на Apple. Чрез Apple Pay може да се плаща безконтактно с iPhone, Apple Watch, както и чрез браузъра Safari на MacBook Pro и MacBook Air, които разполагат с Touch ID.

Потребителите могат да използват платформата на Revolut, за да добавят своята Revolut карта към Apple Pay на устройството си. Може да се използва и приложението Apple Wallet, както и да се добави виртуална карта към него, отново чрез приложението на Revolut. Има и възможност за свързване на традиционна карта чрез връзка с Revolut.

"Потребителите ни от цяла Европа от дълго време искат Apple Pay, така че се вълнуваме да предоставим услугата в България, както и в останалите страни. Това е много положителна стъпка напред, за да може още повече наши клиенти да използват парите си по начина, по който те искат", казва Артур Джоханет, ръководител “Картови разплащания” в Revolut.

Компанията обещава високо ниво на сигурност на данните. Apple Pay не съхранява действителните номера на картите нито на устройството, нито на сървъра. Вместо това създава отделен, уникален потребителски номер, който се пази в криптиран в специалния чип на устройството. Всяка транзакция се реализира и чрез допълнителен еднократен код.

Освен в България, Revolut пуска поддръжка на Apple Pay още и в Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения. Така поддържаните от услугата страни стават 28.
https://www.vesti.bg/tehnologii/apple-p ... ut-6096916
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
LG G4 Black, Red & Brown Leather
NOKIA 808 PureView Black

kipe
Мнения: 894
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: Apple Pay влиза в България чрез платформата на Revolut

Мнение от kipe » 26 юни 2019, 11:56

Хубаво, да видим какви и колко ще са таксите.


Отговори