Актуална ли е и сега тази реклама на Galaxy S III?


MEnergy
Мнения: 281
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Актуална ли е и сега тази реклама на Galaxy S III?

Мнение от MEnergy » 01 юни 2019, 02:21

Имах SII, доколкото си спомням първият телефон с двуядрен процесор и super AMOLED дисплей. SIII-ката, обаче беше 5 класи над него. IV-ката, поне 2 над III-ката. Въобще, времето 2009-2014 беше период, в който се пишеше истинска история в мобилната индустрия. Дисплеи, резолюции, аудио, процесори, камери всяка поне х2 на предишното поколение, технологии за връзка, изчезване на хардуерните клавиатури и бутони и заменянето им с наистина работещи виртуални и не на последно място, сменяеми батерии, които ти позволяваха да си ползваш устройството поне 3+ години и съвсем лесно да го рестартираш/оправиш при нужда.

Точно тогава и Samsung, от един от няколкото (многото) ставащи, се превърна в лидер, точно защото предлагаше най-доброто не само за парите си, а и като иновации, заедно с HTC, който обаче не успя да се възползва благоприятно.

От V нагоре и Note IV, алчността и натрупаната инерция го превърнаха в нов Apple и planned obsolescence лидер. Несменяеми батерии, реклами колко хубаво било да е водоустойчив и запечатан, извити екрани, пластмасови/керамични гърбове да се чупи по-лесно и хиляди хитрости, само и само за повече продажби и приходи от ремонти.

Накрая пак стана част от многото и позволи на смешки само преди 5 години, като Huawei, Xiaomi, Vivo и доста други с лекота да отнемат пазарен дял и да се подиграват с него. Като Mi Mix например. И много други...

Потребителски аватар
Ванката
Мнения: 9092
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Актуална ли е и сега тази реклама на Galaxy S III?

Мнение от Ванката » 01 юни 2019, 06:35

Имам колега, който все още го ползва, е, вече като втори. Точно 6 години и половина. Точно толкова минаха, когато го накарах да си го купи от известен онлайн магазин. Наскоро го обнови със S10+, но със старото куче не се разделя. Ето, колко са некачествени Самсунг! Друг приятел го бях накарал да си купи Galaxy Nexus - сега е в баща му и не е мръднал, работи си на пушка...
Samsung Galaxy S10+ PRISM SILVER 128GB
Samsung MicroSD 128GB EVO Plus UHS-I (U3)
Samsung Galaxy S9+ CORAL BLUE 64GB
GARMIN vivoactive 3

Отговори