Две трети от антивирусните програми за Android мамят потребителите

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Две трети от антивирусните програми за Android мамят потребителите

Мнение от tzincbg » 20 мар 2019, 12:07

И аз не ползвам нон стоп, много товари, но веднъж на три месеца сканирам веднъж и трия за всеки случай. А ако ще инсталирам нещо извън Гугъл плей, задължително сканирам apk файла във virus total.
Също така блокирането на зловредните реклами в торент сайтовете не работи добре на телефон. Ползвайте само малки сайтове с име и парола, в които няма агресивни реклами или си сваляйте торентите на компютър с активиран adblock или ublock.

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5278
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Две трети от антивирусните програми за Android мамят потребителите

Мнение от Вито » 20 мар 2019, 14:05

Ето доста полезна информация!
Най-подробното ръководство за безопасно сърфиране онлайн: https://bg.wizcase.com/blog/%D0%BD%D0%B ... %BF%D0%B0/

Преди години бях лепнал един вирус на лаптопа след инсталация на един медия плеър. От бързината не бях махнал отметката за няква глупост. Намерих начин как да деинсталирам гадните вируси и тва ми е единственият случай. На телефона никога нищо свързано с вируси. Иначе си имам вградена на avast, мисля че сканира само ръчно. На лаптопа съм с nod32.
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Две трети от антивирусните програми за Android мамят потребителите

Мнение от tzincbg » 20 мар 2019, 15:56

Масово на компютрите на хората има три-четири рекламни туулбара на браузъра от инсталирани неща, а търсенето е пренасочено към търсачка с повече реклами, а в по-лошите случаи дори се инжектират реклами дори в напълно чисти страници. Вярно, не е точно вирус, но е също толкова скапващо браузването. На таблетитте и телефоните същата работа, само че там е на цял екран и се отваря при всеки трети клик където и да е, напр. Ужасно е. С трийсет доларови таблети с вградени такива неща в системните приложения, китайците изкараха милиони.Отговори