Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Nik_21 » 10 дек 2018, 07:57

[Quote]Аз живея в Русия и горе долу имам наблюдения как обичат долари и евро тук.[/Quote]Абе какво правиш там ве, приятелю, в тази "путинска диктатура" ??? :D:D:D. Отивай, отивай по-скоро в САЩ (в краен случай в България). Ще се изпуснеш да кажеш някъде, че "Крим е Украйна" и айдее, тия "ордынци" ще те пратят в Гулаг да ринеш сняг :D. А долари купува само "московския бамбук", защото са кухи глави. Много е вероятно американците да изключат системата SWIFT (поради санкции, както на Иран) и долара в Русия ще става само за бърсане на гъз@. Аз адаш си държа рублите в карта «МИР» и теб съветвам същото.

В следващия клип (специален поздрав за теб) се пее за "Мерцедеси", БМВ-та, "Мазди" и "Пежо".
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NfI_7AfGJUA&start_radio=1&list=RDNfI_7AfGJUA&t=36[/Youtube]

radko89
Мнения: 1039
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42
Контакти:

Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от radko89 » 10 дек 2018, 08:31

Всеки, който коментира залезлите вече империи и ги дава за пример как една империя се издига и залязва препоръчвам да се подсеща и за факта, че империи както с днешните мащаби никога не е имало!

Американците усетят ли, че им залязва слънцето ще излязат по света, ще разпратят бойни машини и луди войници и ще стане мазало..
Няма как щатите да посърнат сами - ще има още много империи, доскоро олицетворение на технологичния процес и човешката ценност, които просто ще тънат в нищета заедно с американците..

Просто всичко е много глобално и се отделят прекалено много пари за отбрана/война..

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Nik_21 » 10 дек 2018, 09:43

[Quote]Американците усетят ли, че им залязва слънцето ще излязат по света, ще разпратят бойни машини и луди войници и ще стане мазало..[/Quote]По-луди от руснаците обаче няма на света. Само някой да ги закачи и ще сцепят планетата на две - световно харакири. Путин го каза:
[Quote]"Агресорът трябва да разбере, че наказанието ще бъде неизбежно и че ще бъде унищожен. А ние, като жертви на агресия, като мъченици, ще отидем в рая. А те, те просто ще умрат, дори няма да имат време да се покаят", заяви Путин на форума на клуб "Валдай" в град Сочи.[/Quote]
За тази цел е създаден и руският "СКАЙНЕТ" - системата "Периметър" (Dead Hand Мёртвая рука).
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RyNR24VV05Y&list=PLeR4dBV404CDvgsYtdDvj7pVGFn19_otB&index=3[/Youtube]

nikolay.
Мнения: 35
Регистриран: 30 юли 2005, 04:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от nikolay. » 10 дек 2018, 09:54

Не мога да разбера, защо все давате акъл на човек къде да ходи и какво да прави ))) В Крим ходя през седмица с колата по моста, че живея на около 400 км от там. Интересно е сега там, все едно се връщаш в България през 70-те години, има какво да се види.

Заради санкциите няма почти никаде мобилен нет или ако има е 2-3г, нито една руска банка няма клон в Крим пак заради санкциите. Ти си дръж рублите, аз си получавам заплатата в български левове и не ми пука )))

Модератора, извинявам се за оф-топика. Последно, това го открих съвсем случайно в Северна Осетия, на около 2500 км от България...

Blue Sky
Мнения: 1864
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Blue Sky » 10 дек 2018, 10:32

Ако някой не знае как се произвеждат фалшиви новини, ето това е начинът. Като източник в нета можете да намерите само сайтове с очевАдно фалшиви новини, но на някои хора не им се отдава мисленето и не бива да им се сърдим, а да се държим снизходително. Поне Бог така ни учи.

[Quote]Русия и Китай стокооборота си плащат вече в юани (не в долари), а Русия и Турция в рубли.[/Quote]

:|

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Nik_21 » 10 дек 2018, 11:36

[Quote]Като източник в нета можете да намерите само сайтове с очевАдно фалшиви новини, но на някои хора не им се отдава мисленето и не бива да им се сърдим, а да се държим снизходително. Поне Бог така ни учи.[/Quote]Така учи ХРИСТИЯНСКИЯ Бог, а ти много пъти си твърдил, че не признаваш християнските празници, а само Хануките си.
Относно това, защо Русия и Китай отхвърлиха долара като платежно средство, разгадката е много лесна - заради санкциите. Всяка транзакция в долари от китайска в руска банка се блокира от американците. Имам познат професор, чете лекции в китайски университети и когато му преведат хонорарите по банковата карта в долари, доларите се връщат обратно в Китай (добре че поне на този етап американците не ги конфискуват). Когато му ги преведат в юани всичко е точно, "пей сърце". Турция пък речи да си плати капарото за С-400 в долари и Америка веднага блокира плащането. Затова Ердоган разреши на руските туристи в Турция (около 4,7 милиона годишно) да плащат туристическите услуги в рубли, Ердоган събира тези рубли от хотелите и с тия рубли сега си плаща за С-400. Друг начин просто няма, доларовия поток е под строг контрол от САЩ, всичко следят и всичко виждат. Както образно се изрази един политик - Русия е като шаран, откачил се от "доларовата въдица", отначало боли раната от кукичката, но като зарасне всичко е о`кей :).

Blue Sky
Мнения: 1864
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Blue Sky » 10 дек 2018, 11:46

Уф, ти дори не разбираш какво ти говоря. Ти представяш несъстояли се неща като факт - доларът е неизбежен при търговия между изредените от теб държави.

Но всякакъв опит за конструктивен и продуктивен диалог с теб е кауза пердута! Предавам се :|:|:|

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Nik_21 » 10 дек 2018, 11:57

[Quote]Уф, ти дори не разбираш какво ти говоря. Ти представяш несъстояли се неща като факт - доларът е неизбежен при търговия между изредените от теб държави.[/Quote]

[B]«Это не мы уходим от доллара, а он — от нас»[/B]: Путин сорвал овации на форуме «Россия вперед!»
[Quote]«У нас нет цели уходить от доллара, доллар уходит от нас. И те, кто принимают такие решения, стреляют себе уже не в ногу, а чуть выше! Потому что такая нестабильность в расчетах в долларах вызывает желание очень многих экономик мира найти альтернативные резервные валюты и создать независимые от доллара системы расчетов», — сказал президент.
«Мы с нашими торговыми партнёрами придумали способ, как обойтись без доллара», — рассказал Путин.
Стоит отметить, что в числе этих партнеров находятся такие страны как Китай, Индия, Иран, Турция и другие. Все больше сделок между государствами проводится в национальных валютах. В пример можно привести сделку по комплексам ПВО С-400 между РФ и Индией, которая будет проводиться без участия доллара.
https://putin-news.ru/4758-eto-ne-my-uhodim-ot-dollara-a-on-ot-nas-putin-sorval-ovacii-na-forume-rossiya-vpered.html[/Quote]

nikolay.
Мнения: 35
Регистриран: 30 юли 2005, 04:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от nikolay. » 10 дек 2018, 12:04

Аз не споря с него вече. Той пише и си вярва сам в това което пише )) Беше написал тука, че в Русия са забранени айфоните, нещо от сорта, за държавните служители, което е лъжа.

А за сделката за ц-400, Турция е взела половината сума в кредит от Русия за покупката, така, че няма реално как да им праща тяхните си долари обратно. И сделката е в долари:

https://lenta.ru/news/2018/10/25/s_400/

А това, че Ергодан разрешавал в рубли да се плащат курортите в Турция е най-големия майтап. Всички "путевки" в Русия се плащат само в рубли. После туристическата агенция си се разплаща с контрагентите си в Турция във валута, затова и понякога стават фалове, и не могат да си приберат туристите, като не им излезат сметките.

Потребителски аватар
npet
Мнения: 1229
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от npet » 10 дек 2018, 12:08

-
Последна промяна от npet на 21 юли 2020, 10:30, променено общо 1 път.
-

Отговори