Страница 1 от 2

Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 12:38
от Blue Sky
[Quote]Анализаторите отбелязаха обаче и тревожното съобщение, че от тук нататък Apple няма да обявява конкретни цифри за продажби на iPhone, iPad и Mac.[/Quote]

Точно това гледах в понеделник по Bloomberg Global News и се чудех защо темата се игнорира от сайтовете за мобилни технологии.

Иначе странно решение от страна на Епъл, може би най-вероятно нещата не вървят както им се иска.

Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 12:50
от mishobehar
Защото не могат да се борят по бройки с Xiaomi и Huawei, а ще разчитат да вдигнат печалбата от по-скъпи устройства и повече налагане на услуги за музика, филми, допълнително място и приложения.

Re: Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 12:53
от tzincbg
Плащаш повече за телефон, плащаш повече за кабели, зарядни, за приложенията, системата взима повече място и няма слот за карта, за да плащаш повече за модела или за онлайн сторидж, стъкло от двете страни, за да се чупи, не мерси.

Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 13:18
от centur
Тъкмо да купя акции, докато са поевтинели :D

Re: Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 13:30
от Ванката
Чакай повечко, защото още ще поевтиняват. Колкото и да са могъщи не могат да се мерят по продажби с Xiaomi и Huawei, защото те обхващат от ниския и среден клас до най-високия от покупателната способност на потребителите, докато Apple имат само висок и още по-висок клас, с което ежегодно свиват покупателната способност на хората. Възможно е (лично мое мнение), да манипулират финансовите си резултати от поне две-три години, с цел да не отблъснат инвеститори и акционери. Но това са си само мои впечатления/изводи. Ако съм прав рано или късно балонът ще се спука.

Re: Re: Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 14:35
от npet
-

Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 17:37
от feuer34
Дано да продължат с падането. Пожелавам същото и на останалите производители. То със Самсунг започна да се случва дори и преди Apple. Беше си време, защото иначе нямаше да се спрат. Ейпъл правят наистина страхотни телефони, може би най-добрите на пазара, но цените им са ужасни и все по-малко хора могат да си ги позволяват. С провалите в Индия още миналата година трябваше да им светне лампата, че нещо започва да не е както трябва. Обикновенно производител който тръгне надолу, много трудно успява да върне потребителите обратно и да си възвърне позициите. Според мен Ейпъл са доста инати и няма да намалят чувствително цените за новите модели, дори да го направят ще съкратят чувствително откъм изработка, качество и части. Просто са свикнаха яко да скубят кокошките, опа хората простете.

Re: Re: Re: Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 19:54
от tzincbg
1. Безжично зарядно не е включено в комплекта. Ето ти оскъпяване. Micro usb кабел КАЧЕСТВЕН има за почти без пари, качествен Apple е поне 15 лв.
2. Приложенията, които са платени, са по-скъпи в App store. В app store също има платени, които в Андроид са безплатни.
3. Може да са смалили системата, но пак си остава проблема с липсата на разширяема памет.
4.Да, много неприятна тенденция най-скъпите модели да са най-крехки. Не е само Apple, прав си, тук всички големи са виновни.

Re: Re: Re: Re: Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 20:21
от Ragacone
3-5 лв никога няма да си заменя максовете с андроиди

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Стойността на Apple падна под един трилион долара

Публикувано: 07 ное 2018, 22:34
от sladyrko
Ще видим като обявят мисля, че в края на годината финансовите резултата на къде ще тръгнат нещата. Но аз не се надявам за по-евтини телефони в близко бъдеще. Ще са нужни поне 3 години лоши резултати за да променят нещо, което не изглежда невъзможно, понеже пускат делефони супер близки по хардуер, дизайн и като цяло перформънс, все по-малко хора сменят телефона си всяка година... Има надежда. :)