iPhone продължава да е индикатор на богатство

pretorianec
Мнения: 606
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от pretorianec » 10 юли 2018, 16:53

Много относително понятие е дали е лесен за използване! Зависи много от човека...първия iPhone който използвах беше през далечната 2011г като преди това имах устройства с Андроид или Windows Mobile. Повярвай ми в началото изобщо не ми беше лесно да свикна! Но за разлика от много друго които опитват(нещо не им харесва и почват да плюят дадена марка) аз не постъпих така,разучих го със всичките му плюсове и минуси,и в един момент вече се оправях идеално!
Дали дава малко или много информация-отново въпрос на строго индивидуални нужди на човека който го ползва. За теб може да е така(ако си имал и ползвал) за мен ми дава всичко което ми трябва като информация. Статус,символ...?!? Стига,това е само един телефон който си има спите предимства и недостатъци като всеки един друг! И нещо за финал! Не съм фен нито на Apple,нито на Samsung или която и да е друга марка...На близо 40 години съм и мама и тате не ме глезят със скъпи играчки,работя много добре платена работа(за което съм положил немалко усилия) и телефоните си ги купувам сам(без да гладувам)...Падам си по-тези технологии и освен iPhone X(който ползвам сега) съм имал и Samsung Note 8,преди него S8 и още много други флагмани на различни производители...в това число и китайски като Xiaomi и Huawei. Опита ми ме е научил че за съжаление перфектен телефон и перфектна ОС няма,независимо от цената или марката! Всеки сам решава за себе си кога,и какво да ползва спрямо вкусовете и нуждите си. Сумарно като време през последните няколко години най-много време чисто хронологично съм изкарал с продукти на Apple,но това не означава че съм заслепен фен...просто това са били моите нужди и предпочитания! Днес са такива-утре вече може да са други! Но това не означава че понеже аз сега ползвам Х всички други са идиоти...

Потребителски аватар
centur
Мнения: 5467
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от centur » 10 юли 2018, 19:22

@tzincbg защо реши, че е така?
Напротив дори се имам за човек с доста повече "технически умения" относно Android: root, custom recovery, custom ROM-ове ... за 6 години и половина си играх с какво ли не, а накрая последната година (преди да се разделя с Android) буквално го ползвах като iPhone, защото ми омръзна да си "играя".
Знаех за недостатъците на ябълката, но понеже не бях ползвал никога за постоянно техен телефон, а само за 10 - 15 минути да ги разцъкам, но след като си взех видях, че поне 90% от нещата, които ползвам си ги има и за iPhone.
В момента ми идва идеален, че не трябва да го мислиш дали това приложение ще ти точи батерията, дали този ROM е сравнително стабилен и такива неща просто ми падна това бреме от плещите.
Харесва ми това, че работи както очаквам - гладко без лагове или да ми забива, а с външните приложения няма нещо, което да ми липсва толкова много спрямо Android.
Другото, което ми допада са ъпдейтите и че след ъпдейт няма нужда да го reset-вам, за да не ми прави проблеми както беше при Android.
За жалост всички последваха модата на "рязаните екрани" и може би това ще ми е последен iPhone (освен, ако догодина или по-нататък не решат да върнат отново правоъгълните).
Така, че като дойде времето за смяна 99% ще е с Android с правоъгълен дисплей.

Потребителски аватар
board
Мнения: 6045
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от board » 10 юли 2018, 19:49

Абе символ на богатство. Като видя някой с iPhone 7/8 с малкото му 4,7 инчово дисплейче с ниска резолюция и дебели рамки, чак мъчно ми става. Казвам си, ех горкия човек, вероятно няма пари да си купи един съвременен телефон :D

tweeg
Мнения: 203
Регистриран: 09 мар 2006, 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от tweeg » 10 юли 2018, 21:14

[Quote]Аз примерно си отделях по малко три месеца за девет плюса, за да не го вземам на лизинг, че ми писна с тия лизинги, и се справих.[/Quote]

Според мен телефон трябва да го вземеш със заплатата си, а не като спестяваш. Ако не можеш - значи този ценови клас не е за теб.

Потребителски аватар
n1
Мнения: 268
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от n1 » 10 юли 2018, 21:28

Направо ми идва да се издрайфам, егати критериите. Подобно на родната статистика за свинското със зелето (woo)
Nokia 7 Plus DS
MS Lumia 950 DS

Потребителски аватар
centur
Мнения: 5467
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от centur » 10 юли 2018, 21:43

[Quote]board:
Като видя някой с iPhone 7/8 с малкото му 4,7 инчово дисплейче с ниска резолюция и дебели рамки, чак мъчно ми става. Казвам си, ех горкия човек, вероятно няма пари да си купи един съвременен телефон :D[/Quote]

Аз пък виждам хора, които предпочитат пръстов отпечатък отпред, нормален правоъгълен дисплей и добре работещ телефон :P
Искам само да уточниш какво разбираш под "един съвременен телефон"?
На мен ми е все тая дали рамката ще е 1 или 2 мм. отстрани и по никакъв начин не ми пречи разликата, която се опитват да я изкарат километри.
По същия начин горе/долу дали са заели по 1,5 см. или 1 см. все е рамка. Изгъзици с подскачащи камери или механично плъзгащи се телефони като Vivo не бих взел, ако ще е да са само дисплей без нищо около него.

Потребителски аватар
algor
Мнения: 1379
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38
Местоположение: София

Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от algor » 10 юли 2018, 21:58

Не знам дали притежаването на iPhone е индикатор на богатство, но със сигурност е индикатор за генериране на омраза и изливане на помия от андроид имащите към собственика на такъв апарат.
Нямам представа защо така се получава и от какво се поражда тази яростна злоба и омраза, но със сигурност това при всяко положение не е нормално.
Това дали си Човек с главна буква няма общо с притежаваните вещи и не вещите определят човека.
Този, който съди за даден човек по апарата му, може само да бъде съжаляван.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от Nik_21 » 10 юли 2018, 22:16

"iPhone продължава да е индикатор на богатство [B]В САЩ[/B]. Хора, не спорете напразно. Проучването е правено от американски учени, от американски университет, сред американци, за американци. Много моля българите да не се изживяват като американци, с американските доходи, стил на живот и манталитет - на светлинни години сме от тях.

Потребителски аватар
npet
Мнения: 1185
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от npet » 10 юли 2018, 22:42

-
Последна промяна от npet на 09 авг 2020, 08:22, променено общо 1 път.
-

Потребителски аватар
PoceH_BS
Мнения: 3405
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от PoceH_BS » 11 юли 2018, 07:37

[Quote]Нямам представа защо така се получава и от какво се поражда тази яростна злоба и омраза, но със сигурност това при всяко положение не е нормално.[/Quote]

Или се правиш на луд или ти е прекалено къса паметта. Дългогодишните подигравки които търпяха андроид потребителите от страна на наЙфон лузърите си каззва тежката дума в един момент. И не случайно в целия свят, не само в България 90% от стадото са технически неграмотни индивиди отказващи да мислят самостоятелно и разчитащи компанията майка да мисли вместо тях. И определено ще продължат (особено в БГ) да търпят подигравки, докато си мислят, че някакъв си нагризан боклук (като 8-цата) е символ на каквото и да е. Гордостта с която го показват по масите е покъртително трогателна и показателна за IQ-то което отговаря на номера на обувките им.

@[B]pretorianec[/B] - [Quote]И още нещо да те питам-ти притежавал ли си iPhone някога? Под “някога” разбирай някой модел от последните година-две или нещо подобно...Питам защото от начина ти на изразяване си мисля че си от онази масовата порода на “прекалено умните за да се прецакат купувайки си такова нещо хора”,които никога не са имали,и не ползват такъв телефон[/Quote]

Ето ти един много показателен виц...

[Quote]
Двама идиоти си вървели по улицата, видели нещо на земята и спрели. Единият казал:
- Какво е онова кафявото нещо?
- Прилича на лайно – отвърнал другият, навел се и го вдигнал. – И на пипане е като лайно. – Помирисал го и добавил: - И мирише като лайно. – Опитал го: - И на вкус е като лайно.
Двамата се спогледали и първият възкликнал:
- Господи, наистина е лайно! Добре, че не го настъпихме.[/Quote]

... защо не трябва да опитваш нещо ако има всички признаци на лайно.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Отговори