Страница 1 от 8

Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 15:22
от ilchev_n
Малии Аполоне твойте хора са на 6-то място завалийките !!!!Режи вените!

Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 16:41
от PoceH_BS
Ако можеше да мислиш, щеше да се запиташ от кога се продава единия модел и от кога другия, ама на не ти се отдава мисленето а само първосигналните реакции, то какво ли и друго да очаква човек от фанатизиран фен.

Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 17:52
от Blue Sky
[Quote]Заедно с данни за пазара на смартфони [B]през първото тримесечиe[/B][/Quote]

Samsung S9 беше пуснат в продажба в средата на март, т.е. към края на първото тримесечие. ;)

Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 18:09
от gog88
Вени няма да се режат, защото няма да има кой да купува моделите на Samsung, ако се стигне до това. Въпреки всички критики които отнася Apple за модела Х, впечатляващо е, че този модел остава лидер по продажби близо 5 месеца след официалната си поява на пазара. И докато е очаквано да има интерес към него през ноември и декември, то да бъде лидер и през първото тримесечие на 2018 г. си е изненада. Да не забравяме, че в този период Самсунг представи два топ модела, а Huawei дори три. Убеден съм, че нито Самсунг, още по- малко пък Huawei са в състояние да окупират първите три места в което и да е от следващите три тримесечия на тази година.

Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 19:15
от algor
[Quote]Ако можеше да мислиш, щеше да се запиташ от кога се продава единия модел и от кога другия, ама на не ти се отдава мисленето а само първосигналните реакции, то какво ли и друго да очаква човек от фанатизиран фен.[/Quote]

Обективната действителност ни прави свидетели на факта, че и след 6 месеца топ модела на Самсунг (колкото и да е смешен този израз за модел на Самсунг) няма да се доближи дори наполовина до продажбите на iPhone X.
И не, защото аз така искам, а защото обективно няма причина това да се случи.

Да сме живи и здрави, пак ще си "говорим" септември. (beer)

Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 19:34
от PoceH_BS
Съгласен съм с теб и това се случва защото Самсунг не са единствените които правят ТОП флагмани с андроид за разлика от iOS, където имаш само един производител. Ако събереш продажбите на всички флагмани с андроид, ще се получи съвсем друга картинка, но не затова ми беше мисълта, а че е идиотско да казваш, че видиш ли били на 6-то място без ни най-малко да се замислиш, че това е само за 2 седмици продажби.

Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 19:48
от gog88
Ако приемем, че Самсунг S9+ няма как да е на по предно място в класацията по обективни причини (поява на пазара през март), се чудя къде се намира Ноут 8, който безспорно е най- доброто от Самсунг за 2017 г., а защо не и най- добрия модел с андроид ОС за миналата година. Необяснимо е Айфон 7, който е на близо 18 месеца да се търси повече от Ноут 8, същото се отнася и за айфон 8 и айфон 8 плюс, които бяха пуснати в продажба месец след Ноут 8.

Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 21:01
от PoceH_BS
Ноут-а е за хора на които им трябва писалка, познавам много хора които въобще не го разглеждат като вариант за покупка и си взимат нормалните Galaxy-та. Продажбите на аЙфони са си едни и същи през годините плюс/минус няколко хиляди бройки. Ако искаш iOS - нямаш избор и въпреки прокламираната мантра от някой по-запалени фенове 4 годишна поддръжка - излезе ли нов модел 90% си го купуват.

п.п. Много пъти съм питал и пак ще попитам - ако имаше още 3-4 производителя на у-ва с iOS дали пак по същия начин щяха да изглеждат продажбите на айФоните, М? :P

Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 22:00
от Legolaself01
[Quote]Ако приемем, че Самсунг S9+ няма как да е на по предно място в класацията по обективни причини (поява на пазара през март), се чудя къде се намира Ноут 8, който безспорно е най- доброто от Самсунг за 2017 г., а защо не и най- добрия модел с андроид ОС за миналата година.[/Quote]

Миналата година се случи нешо странно. От Самсунг казаха, че изтеглят едни продадени 2.5 милиона Galaxy Note 7. А в последствие се оказа, че само в Щатите са били толкова. Още 1 милион в Корея. Общо 7-8 милиона в световен мащаб. Явно правят нещо заради данъците и укриват истинските си продажби. Освен това, техните продажби се движат от по-голям каталог смартфони : сериите А, J, S7, S7+, S8, S8+, Note 5, 8 и т.н. Статията си е чиста проба манипулация, кой би спрял от производство най-успешния си модел?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Публикувано: 05 май 2018, 22:38
от iWolff
[Quote]Много пъти съм питал и пак ще попитам - ако имаше още 3-4 производителя на у-ва с iOS дали пак по същия начин щяха да изглеждат продажбите на айФоните,[/Quote]
Тук съм напълно съгласен с теб! Ако предишния ми телефон Note 8 беше със iOS нямаше да има по-добър телефон на света от него! Страхотна изработка, страхотни функции, страхотна камера, но... андроид. Колкото и да се мрази от болшинството iOS, това е наистина една много добра операционна система със сведени до минимум проблеми при ежедневно ползване. Знам, че ти, Росене си разбираш от андроид и си преработваш системата така, че да работи както на теб ти харесва, но имай в предвид, че 90% от хората не го могат това и си ползват телефоните както е излезнал по default. А това iOS ти го дава. Без да можеш и без да знаеш и да пипаш нищо, да имаш една безпроблемно работеща операционна система.