Бърз интернет в целия свят от Мъск

Ludogoretz
Мнения: 221
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от Ludogoretz » 21 фев 2018, 22:45

Ако пусне цена неограничен за 5лв ще има клиенти в България иначе надали ...

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от tzincbg » 21 фев 2018, 22:50

То ще ти трябва и съвсем друг тип рутер...

kapron
Мнения: 317
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от kapron » 21 фев 2018, 23:33

Нали се сещаш, че има разлика да мяташ торби с пари през балкона и това да инвестираш в някой, който от нула е направил paypal световна платежна платформа, от която Visa и Mastercard сънуват кошмари?

Може и да има някакъв хайп ама без това не може, но специално за електрическите коли не виждам разумен човек, който ще предпочете да плаща за поддръжка на десетки възли и компоненти, иначе излишни при всеки електромобил (едно турбо на дизеляк може да ти развали сериозно настроението и то само за рециклиране, да не говорим за разни пеперудки уплътнения и ала-бала).

Иначе за инфраструктурата за електрическите коли, щом една крайпътна кръчма може да си позволи зарядна станция, само и само да продаде повече кюфтета, не виждам проблем. Само Тесла да се научат как да правят фабрики как да произвеждат в мащаб.

Това със сателитния интернет ми е чуденка голяма, ама пък кой ти знае, въобще космоса не ми е толкова ясен, но щом има опашка за клиенти за изстрелване и то евтинджос изглежда наред. То и не се сещам някъде, където космическите кораби не са спонсорирани от държавата.

StefiMo
Мнения: 805
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от StefiMo » 22 фев 2018, 00:25

Специално за Приус. Аз лично съм се возил само. Един приятел преди няколко години държеше фирма за коли под наем в Германия. Лично той и помощника му караха Приус около 4-5 месеца, нова от магазина. Това му е работата и хоби. 2 -3 коли сменя нови на година. Та по негови думи: След 45 минути в задръстване, батерията е финал. Двигателят почва да работи нон стоп на номинал, за да я зарежда. В края на месеца като дръпнеш чертата, и парите за гориво са си същите. Коментара му беше, безсмислена играчка, за любители.
===
Иначе за Мъск. Всичко е до време. А то изтича. До сега беше добре, защото основно нямаше конкуренция, и купувачите се трупаха на опашка. Всичките големи заводи на автопроизводителите са в Китай. А те са и най-големия пазар. Миналият месец един приятел обясняваше, как минавал половин час покрай оградата на един от заводите VW в не знам си кой град. Сега китайците се стягат и ги почват ел колите. Забраняват двигателите с гориво да се продават у тях. Държавно решение. И тези заводи у тях какво ще продават и произвеждат? В момента, в който наводнят пазарите, какво ще стане с Тесла. Какво ще стане с фабриките, които строят в пустинята. А това ще стане до няколко години. Няма как с производство на стотици хиляди, да се изплати тази огромна, загробена инвестиция. Трябват милиони бройки за да има възвръщаемост. Всички големи работят с такива бройки, а печалбите са процент, след дълги години в този бизнес. Т.е. началната инвестиция вече е отписана. А при Мъск как е? Още нея не я е покрил. А и сега се говори, че щял да прави завод в Китай. Е сега, ако не им е било нещо ясно на китайците, сега ще им се избистри.
===
За инфраструктура, въобще не ми се говори. Някой да е виждал кабел прекарващ мегавати. Да сте влизали в централа. Трябва да има такива зарядни, и то по няколко на точка. Как мислите ще дойде тази енергия до там. И от къде ще се вземе. Поне в България това няма да се случи в обозримо бъдеще. Такива инвестиции трябват, че и евро фондовете не помагат.
===
Как си представяте. Излизат Американските служби и казват. Ще наслагаме сателити над цялата земя (разбирай другите държави) на ниска орбита, за по-пълен контрол. Или за по-удобно излиза Мъск и казва същото.
И смешниците от Гугъл искаха същото, но закриха проекта. Явно нещо не се разбрах. с който трябва.
Въобще си представям, как Китай и Русия се съгласяват американски сателити да им стоят над главата. По-бързо сандвичите в САЩ ще станат в рубли. :)

kapron
Мнения: 317
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от kapron » 22 фев 2018, 01:11

"Смешниците от Гугъл?!?!".... и ти си един особен тип "маняк"... Кой въобще с акъла си ще нарече Гугъл смешници?!

Колко пари трябват за една бензиностанция и колко за една зарядна станция, айде моля ти се. Щом кебапчийницитре могат да си позволят зарядни станции, какво остава за друите?

И между другото Китай и Русия никой не ги пита, ако искат и могат да си играят да се занимават, колкото си искат ей го космоса. Специално за руснаците да не се объркат само от кой космодрум точно изстрелват, че последния път се бяха объркАли и в компютъра бяха сложили данни от Баоконур, а то от Восточний изстрелваха.

Кога казваш да чакаме електрическа УАЗ-ка? Не хибрид, а чисто на ток?

Иначе няма лошо нека и китайците да пуснат коли на ток да свалят цените

radko89
Мнения: 567
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42
Контакти:

Re: Re: Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от radko89 » 22 фев 2018, 09:06

Понякога се учудвам колко много хората могат да бъдат заблудени и затворени в собственото си съзнание.

В поста ти има много изявления и съждения, които не са подплътени от нито един факт, начин на изказване и налагане на гледна точка използван от всички конспиративни теории (вземете за пример обществото "плоска земя").

Съгласен съм, че батериите са не достатъчно чиста технология, съгласен съм, че пренасочването на задвижването на планетата от горива към ток няма да оправи "зеления проблем" защото още нямаме екологичен вариант за производство на енергия и тази промяна ще отиде към фосилните електроцентрали, но тук не това е важното.
Важното е, че се инвестират пари в разработка на технологиите, които ще движат бъдещето - ако го няма това гореописаните проблеми ще си останат проблеми, няма да има решения за тях.

Има още много неща, които могат да се изпишат, но не желая да се боря с тези мисли сега, че взе да ме стяга главата само като чета подобни постове.. това е и причината да драсна няколко реда - обществото трябва да си отвори очите - стига сме циклили на едно място - да, има много хора, организации и прочие, които са чисто и просто умножаване на вече милионните/милиардните приходи, но в тези организации има и много проекти, които движат прогреса (все пак замазването на положението в публичен аспект не само води до по-лесни приходи - има и друг плюс - "иновации). Погледнете на нещата както от призмата на световна война - много ощетени, много пострадали, но и благодарение на тази война в момента живеем както живеем.

Айде със здраве, и бъдете малко по-малко негативни - всичко си има две страни с противоположни резултати.
Зависи от къде искате да гледате - аз избирам розовата ;)(whistle)

velnsl
Мнения: 985
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от velnsl » 25 фев 2018, 00:20

[Quote]Ванка, ти си един от малкото здравомислещи. Сега ще се опитам да ти го обясня, много накратко.

На Мъск свършват парите. Търси нови програми за получаване на пари. От всякакъв тип. В началото имаше много желаещи да инвестират. Сега няма вече. Много бавн...[/Quote]
Слава Богу още има трезвомислещи хора в държавата.
Мъск е просто един измамник. С грандиозни проекти смуче парите на инвеститорите с гръмки заглавия на неосъществими проекти.
Така взима парите и насреща нищо. Той е евреин зад него основните финансови играчи на света. Никой не може да го принуди да върне тези пари. За това пък се вижда как цели автомобилни концерни са притиснати да правя електромобили против волята си и интересите си.

Забравих да питам. Планирам след 2 години екскурзия по джунглите на река Амазонка - белите дробове на планетата.
Да го отложа ли за да мога да качвам директно снимки във фейса от там на момента след сбъдването на проекта или само там няма да има интернет?

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от tzincbg » 25 фев 2018, 00:43

Брат, ако всичко е заговор на евреите, това е много полезен за Земята и човеколюбив заговор.
Технологиите трябва да се насочат към по-екологични и то бързо, без оглед на интересите на мега корпорациите. Петролът замърсява вече твърде много. Да, сегашните електромобили не са крайното решение, но са голяма стъпка натам - електроцентралите са с по-високо КПД и замърсяват по-малко, отколкото съответните бензинови и дизелови коли, освен това за фабриките на Тесла и захранването на колите често се ползва чиста електроенергия от ВЕИ.
А това да се изпомпва с висока скорост петрола от арабите, уж за да се натисне Русия с ниската му цена, а всъщност за да са по-скоро същите тия араби извън играта и парите, и за да е принудено човечеството да мине към по-щадяща Земята индустрия, е просто гениално.

azcv
Мнения: 538
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от azcv » 25 фев 2018, 01:23

Абе всеки може на държавна хранилка. Дали е поставено лице Мъск или просто се е усетил как да прави лесни пари е все тая. Всеки, който има и най малка представа от технологии е наясно, че за да се направи покритие от каквито и да било сателити то трябва да е толкова гъсто, че слънце няма да видим. И май никой не споменава гравитацията. Какво ще ги крепи на ниска орбита? Двигатели с батерии ли? То сегашните спътници и МКС непрестанно ги наместват да не се озоват в тихия океан. И как си мислите, че се изгражда инфраструктура за ел автомобили? Сега има някакви станции с по 1-2 контакта. А я си представете целия паркинг на някой мол да има контакти? И от тук се почва трафопостове, подстанции, електроцентрали... Не е като да закопаеш две цистерни и да имаш бензиностанция. То е ясно, че в градовете не се диша от автомобили. Но има други по-интелигентни решения.

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от tzincbg » 25 фев 2018, 01:29

Има, но не можем да скочи изведнъж толкова. Това е важен междинен етап.
А ако някой инвестира в мечта и красиви презентации, вместо да си провери реалните цифри, той си е сам виновен. Но пак може да има полза за вдигане на имиджа в разумни граници.

Отговори