Кой иска да купи Telenor?
Кой иска да купи Telenor?
Обсъждайте евентуалното закупуване на Теленор тук. Другата тема е почистена и заключена!
Samsung Galaxy S10+ PRISM SILVER 128GB
Samsung Galaxy Watch 46mm
Samsung Galaxy Buds+
Samsung Galaxy Watch 46mm
Samsung Galaxy Buds+
Re: Кой иска да купи Telenor?
Единственото,което ме вълнува е как ще продължи развитието на този оператор,защото ми е любим от доста години.За съжаление от това кой ще го купи не можем да направим предварителни изводи накъде ще се развива,времето ще покаже.На този етап съм доволен,пуснаха агрегация в някои градове,пуснаха 4G на 900 мхц в малките населени места,имат адекватни планове.
Като гледам коментарите в Капитал, се пише, че всички служители са уведомени по e-mail, че Теленор се продава, и че може сделката да приключи до края на май. Говори се и за интерес от Veon и Turkcell (може би по-скоро Telia). Също се надявам и Deutsche Telekom да имат интерес към нашия Теленор. Но както каза zagoraboy, времето ще покаже.
iPhone SE (2nd generation) 128 GB Black
Xiaomi Mi9T 128 GB Glacier Blue
Sony WI-C200 Wireless Earbuds
Xiaomi Mi9T 128 GB Glacier Blue
Sony WI-C200 Wireless Earbuds
Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
Да го погледнем и от тази страна - от три оператора в България, някой си е харесал единия за покупка. Не казвам, че Теленор е най-добрият, казвам само, че някой си е харесал точно него, а не Мтел или на Свинския. Това, струва ми се, значи нещо.
от цялата налична информация изглежда че ще е финансов инвеститор, което изключва автоматично Veon и Turkcell. DT за мен е много малко вероятно да проявят интерес към толкова малки пазари на този етап. ККР също не е. Според мен няма нищо да се разчуе до самото обявяване на сделката.
Който и да е, ще е на загуба. Този оператор върви към фалит. Всеки който ги купи ги препродава по-евтино. Теленор купиха Глобул за 717млн. евро през 2013-та. Сега съм на 90% убеден, че който купи Теленор, ще е за по-ниска цена от тази.
Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
И що па си толкова убеден? И за какъв фалит приказваш и на базата на какво? изобщо, наясно ли си какво значи "фалит"?
Това е фирма с доста прилична норма печалба за дейността си и постоянни приходи, които се увеличават, за какво изобщо приказваш без да си се запознал?
И хайде да си припомниш какво беше Глобул, когато го купиха Теленор, ако изобщо си им бил клиент по онова време, и как се промени фирмата оттогава, а?
Това е фирма с доста прилична норма печалба за дейността си и постоянни приходи, които се увеличават, за какво изобщо приказваш без да си се запознал?
И хайде да си припомниш какво беше Глобул, когато го купиха Теленор, ако изобщо си им бил клиент по онова време, и как се промени фирмата оттогава, а?
Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
Убеден съм, защото разходите по поддръжката се увеличават, а клиентите и печалбата намалят. Това се дължи на високите цени на планивете им, и на устройствата, които продават. Очакват хората да платят разходите за поддръжката, но не става точно така. С това темпо няма да изкарат дълго. Собствениците много добре знаят това, затова и го продават. Дано да греша, защото ще е хубаво да си запазим третия оператор, и да има конкуренция някаква.
Re: Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
[Quote]Wallker:
Това се дължи на високите цени на планивете им, и на устройствата, които продават.[/Quote]
Че те още от самото начало започнаха с това "темпо".
Преди като беше Globul си купуваш апарата с добра отстъпка + хубав план. Примерно телефон за 400 лв. свободна продажба го вземаш за 280 + план, а като стана Telenor апарата (примерно) стана 360 + все по-неизгоден план.
Това се дължи на високите цени на планивете им, и на устройствата, които продават.[/Quote]
Че те още от самото начало започнаха с това "темпо".
Преди като беше Globul си купуваш апарата с добра отстъпка + хубав план. Примерно телефон за 400 лв. свободна продажба го вземаш за 280 + план, а като стана Telenor апарата (примерно) стана 360 + все по-неизгоден план.
Xiaomi Redmi Note 9s (64GB) Glacier White + 64GB microSDXC (UHS-I)
Apple AirPods
Apple AirPods
Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
[quote]И хайде да си припомниш какво беше Глобул, когато го купиха Теленор, ако изобщо си им бил клиент по онова време, и как се промени фирмата оттогава, а?[/quote]
Да, много неща се промениха в положителна посока, но когато бяха Глобул, имаше положителен тренд при броя на абонатите и имаше прилив от Мтел, макар и не много голям, колкото този на Виваком, но все пак го имаше.
Да, много неща се промениха в положителна посока, но когато бяха Глобул, имаше положителен тренд при броя на абонатите и имаше прилив от Мтел, макар и не много голям, колкото този на Виваком, но все пак го имаше.