Засега Android не може да вдигне BlackBerry на крака

doktor4e_to
Мнения: 774
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Android не може да вдигне BlackBerry на крака

Мнение от doktor4e_to » 06 апр 2016, 00:03

Всеки има право на избор (yes). А вероятно беритата са били със старата операционна система: BlackBerry OS4,5,6 или 7. Нормално е да са извън строя вече. За тях се плащаха едни суми, абсолютно неадекватни, но такива бяха времената тогава.

Интересното е, че има доста хора, които си мислят, че все още е нужно да се плаща за допълнителен BlackBerry интернет план. А то не е така (whistle)

cava
Мнения: 53
Регистриран: 02 мар 2016, 07:07

Засега Android не може да вдигне BlackBerry на крака

Мнение от cava » 06 апр 2016, 06:27

Ами, не.
Повечето си мислят, че не трябва да се плащат абсолютно никакви пари, щом нещо е свързано с тази компания, абе, ако бяха добри, щяха да са на добро място, а те не са.
Така, че...

doktor4e_to
Мнения: 774
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Re: Засега Android не може да вдигне BlackBerry на крака

Мнение от doktor4e_to » 06 апр 2016, 09:02

Те са на на добро ниво, но в разработката на софтуер. Куца им продажбата на апаратите, но те никога не са били масовка, няма и да бъдат. Не са много хората, които биха оценили BlackBerry OS. Факт е, че това е единствената операционна система, запазила своята неприкосновеност. Както е известно на всички, роботите са най-уязвими на хакерски атаки и да не кажа, че са под постоянна атака. Ябълките бяха много наперени, докато не стана ясно, че и тях могат да думнат.

Така че, има за какво да се плати на BlackBerry, има и какво да се получи ;)

Потребителски аватар
board
Мнения: 6164
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Android не може да вдигне BlackBerry на крака

Мнение от board » 06 апр 2016, 18:44

[Quote]А относно моето твърдение, че мобилните устройства са за работа, да за работа са. Нямат достатъчно заряд, за безкрайни забавления и е абсолютно тъпо да натоварваш устройството си с излишни функции.[/Quote]
Чак пък да нямат батерия за забавление, на един S7 Edgе тестовете показват 20 часа видео възпроизвеждане с един задряд. Освен това ток навсякъде, винаги можеш да дозаредиш на бързо.
Но всеки си преценява за какво иска да си ползва смартфона. При мен поне е основно за забавление, при толкова възможности, да се ограничавам само до отговаряне на мейли, не ми се струва практично. Да не говорим, че като по цял ден съм пред компютър в офиса, нямам особена нужда да се мъча да върша нещо на малкото екранче. Виж за вкъщи почти тотално телефона поема функциите на компютъра ми, да си пусна музика или филми, да чета нещо в нета, социални мрежи, да поцъкам на бързо някоя игричка... при сегашното качество на камерите, до голяма степен покрива и нуждата ми от фотоапарат...т.н.
Но така де, всеки си преценява. Ти кой модел ползваш между другото?

doktor4e_to
Мнения: 774
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Android не може да вдигне BlackBerry на крака

Мнение от doktor4e_to » 07 апр 2016, 09:34

В момента съм с BlackBerry Passport, като съм минал през почти всичките им модели. Аз също слушам музика през берито си, а и не само. Принтирам безжично, ползвам teamviewer, наблюдавам камерите вкъщи.. Не мога да кажа, че съм ограничен само с мейли :D. От личен опит и наблюдение от приятели, хората се увличат да теглят, да ползват, какво ли не. Лично мен, в Андроида и неговите приложения ме дразнят рекламите. Вероятно се свиква с тях, но аз не мога. Лошото е, че ги метнаха яко и в iOS. Колкото и да е странно, youtube приложението за BlackBerry не ми пуска нито една реклама. А
Ценя това много, защото не отнема от личното ми време. С една дума, BlackBerry OS е така устроена, че влизаш там, за да си свършиш работата и излизаш. Няма, какво да те разконцентрира, няма какво да те ядоса. И пак да си кажа, това е лично мое мнение и не искам да се тълкува, като някакъв вид реклама.

Липсата на информация, все още кара хората да си мислят, че BlackBerry е за стари чичковци с очилца и куфарчета, които си нямат на идея, що е Skype например. :D Далеч не е така.

*а относно тестовете на батериите при мобилните телефони: това са примерни данни, които са констатирани в контролирана среда или по скоро идеална среда. Изчистена от приложеният операционна система, идеален обхват и т.н. Има доста фактори, които биха нарушили стойностите по книжка.

Отговори