Страница 1 от 2

ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 09:47
от Вито
Айде честито. Духа се, духа се, накрая го издухаха... Тръгнали срещу ФБР да скачат. :D

Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 10:00
от katinar
Намалили (отменили) са присъдата на някои хакер или няколко.

Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 10:03
от algor
Аз пък ръкопляскам на Епъл за отказа да се подчинят, по ред причини.
Наясно сме, че и законите могат да променят и да задължат производителите да съдействат на властите, но в случая порочното действие щеше да стане масова практика при ченгетата и да започнат да бъркат в апаратите на който си поискат.

Иначе относно отключването - не е проблем да го направят, защото е неслучайна политиката на Епъл в последната година да се опитват да придърпват на работа при тях едни от най-добрите джейлбрейкъри.
Има кой да бръкне в ОС и то навсякъде, ама пусто тия ченгета се опитаха официално да се надуват, че всичко може да им се позволи :D

Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 10:17
от Вито
Брат мисля, че не се подчиняват публично само... Иначе ясно ченгетата неофициално какво правят. От космоса могат да ми преброят космите на главата, какво остава за разбиването ма един телефон... Ще е пародия с милиарди бюджет да не могат да го направят...

Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 11:06
от Gosheto08
Ха Ха. ФБР ще се бори с терористите през IPhone-ите ли? На мен ми се струва, че само си правят реклама едни на други и си вдигат рейтингите. Защо им се хващате?

Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 12:38
от Вито
Чак да им се хващаме... Лафиме си. Както написах с милиярди, при това държавен бюджет (а колко неофициален само те си знаят) агентите могат да направят всичко, що се касае до разбиване на криптовете от един прост телефон. Военните имат технологии за които не сме сънували още... Медийните изяви от съда явно имат някаква цел, но каква само те си знаят.

Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 13:26
от board
Свърши има рекламната кампания на Епъл, за неразбиваемата защита на айфона. Според мен, за това беше всичко.

Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 13:46
от mr_j
Много е тъжно, когато милслите, че правителството на САЩ, ФБР, президент, съд, всички са участници в реклама на Епъл, също така дори конкурентни компании, които покрепиха Епъл. Колкото до отключването, то е осъществено от израелска компания, която се занимава само с това - кракват телефони. От Епъл коментираха, че това ще ги накара само да засилят сигурността си на ново ниво. Не знам какво се радвате изобщо, явно не осъзнавате колко е сериозен този проблем.

Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 14:08
от iavorski
Аз и досега не разбирам на Епъл политиката - значи ако има заповед за обиск могат да ти ровят в къщата, но точно Айфона - не може.

Да не споменаваме Епъл за да продават телефоните си в Китай какъв точно достъп са дали на китайското правителство до iCloud.

Всичко е интереси - ще прокламираме в Щатите че няма да дадем достъп, че да продаваме повече. В Китай за да продаваме ще дадем достъп до всички Айфони.

Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Публикувано: 29 мар 2016, 15:46
от board
Еми сериозен проблем е, властите да не могат да получат информация от телефоните на доказани терористи и убийци, просто защото една компания не иска да им даде достъп.