Неустойката при прекратяване на мобилен договор ще е до 50% от оставащите такси

iavorski
Мнения: 934
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Неустойката при прекратяване на мобилен договор ще е до 50% от оставащ

Мнение от iavorski » 09 яну 2013, 16:18

Ето още едно решение което ще улесни закриването на неизгодни договори.

Критик
Мнения: 6
Регистриран: 09 яну 2013, 17:33

Re: Неустойката при прекратяване на мобилен договор ще е до 50% от ост

Мнение от Критик » 09 яну 2013, 17:36

Трябва да е не повече от 30% !!! Операторите пак ще печелят от това,защото след като прекратиш договора,плащаш някаква сума и отиваш при друг оператор,няма да останеш без карта.Както с пренасянето на номера,парите си се въртят при операторите.

agb
Мнения: 74
Регистриран: 17 юни 2004, 17:58

Re: Неустойката при прекратяване на мобилен договор ще е ...

Мнение от agb » 09 яну 2013, 17:40

По скоро е решение, след което операторите ще предлагат по-малки субсидии за телефоните, а ние ще цъкаме с език какви цени предлагат операторите зад океана, а пък нашите михлюзи... Което е разбираемо все пак - операторските субсидии се предлагат като замяна на това, че ще потребяваш услугите им. И когато има несигурност колко дълго ще ги потребяваш, следва да се редуцират евентуалните загуби от несъбрани пари от услуги, с които се покриват субсидиите за телефони. Въпрос на финансви изчисления и статистика.

Така че нека не се радваме предварително прекалено много. И не ме разбирай погрешно - не съм фен на никой от операторите в България.

propov
Мнения: 329
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Re: Неустойката при прекратяване на мобилен договор ще е ...

Мнение от propov » 09 яну 2013, 21:58

Ами няма да има субсидии за телефони.В крайна сметка тези субсидии са изгодни само при договори с много висок тарифен план.От 50лева нагоре.Ако си направиш елементарната сметка,ти си я плащаш тая субсидията като цена на тарифата вместо като цена към телефона.И още по-лошо!Ако се случи да ти паднат доходите(бизнеса)ти ще останеш задължен за висока тарифа,която освен че ти е скъпа ами вече не ти и трябва.Щото се предполага ,че ти е намаляла работа и ангажиментите.И докато телефона можеш да го продадеш лесно и що годе да му покриеш вноските,то тарифа как се продава?!А за ниските тарифи на практика субсидията е пренебрежително ниска сума и масовият потребител се възползва от договора заради разсроченото плащане,а не заради субсидията.Така,че тая твоя субсидия си е безсмислена от където и да я погледнеш.Ако пък е важна за по оборотните клиенти на високи тарифи,то може да се направи с възстановяване на направената отстъпка-субсидия от клиента,ако предварително си прекрати договора.Но не и да плаща за пакети услуги,който вече няма и не иска да ползва.

Отговори