Официална премиера на новите устройства Nexus и на Android 4.2

user14
Мнения: 12
Регистриран: 24 сеп 2012, 22:51

Официална премиера на новите устройства Nexus и на Android 4.2

Мнение от user14 » 29 окт 2012, 21:20

Супер ще са!!!(yes):)

rumbo
Мнения: 169
Регистриран: 26 юни 2005, 08:30

Re: Официална премиера на новите устройства Nexus и на Android 4.2

Мнение от rumbo » 29 окт 2012, 22:37

Тези цени устройват напълно потребитеря, но:
Дали гугъл не си вкарват автогол с тези цени - все пак всички производители, ползващи андроид при такъв хардуер слагат цени от по 500-600 евро.

При цена от 300$,гугъл подбива продажбите на всичките си основни партньори (или поне на хай-енд устройставата им)
Някои от тях като HTC eдва се крепят на пазара и вече правят плахи опити да бягат към Windows 8 ( не че преди това не правиха телефони и с win7)

Ако и при следващото си устройство и нова версия на ос се повтори тази тенденция - ниска/ подбиваща пазара цена може да се стигне до разрив между андроид като софтуер и основните хардуерни производители, ползващи тази ос.

По този начин Гугъл влиза в директна, еднолична борба с Епъл, каквато до сега по-скоро водеше чрез Самсунг и негативите бяха само за корейците.
От Гугъл се подговиха добре за такава перспектива, придобивайки Моторола (на този етап въобще не е ясно, защо иначе ги купиха)
При такъв сценарий може да оцелее само Самсунг, едно че имат доста повече натрупани капитали и друго, че развивaт и собствена ос ( бада, очакваща се скоро да мине към тизен (linux))
А какво ще стане със Sony и Htc, дали няма да ги видим в обозримо бъдеще с поддръжка от Епъл :D.
Което пък може и да е добре, защото само юзери с бетонни глави могат да си купуват всяка година общо-взето един и същи телефон, ъпдейтващ се веднъж годишно, при това на баснословна цена.
Остават само Майкрософт, който се обвърза почти изцяло с Нокия , който пък покрай андроид си зарязаха собствения симбиан
Колкото по-бързо и пълно интегрират мобилната с настолната версия на Уиндоус-а, толкова по-добре за тях- иначе въобще не ги виждам на картата мобилните устройства.

Отговори