Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

keyone
Мнения: 4938
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от keyone » 24 яну 2011, 22:38

Защо, трудно ти е да jail-неш ли? Изненадан съм.

angelovarna
Мнения: 53
Регистриран: 27 ное 2005, 21:09

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от angelovarna » 25 яну 2011, 00:01

Едно е кой изглежда по-добре, а съвсем друго са резолюциите и видимостта на пряка слънчева светлина. Тъпо е като ти звъннат да вдигнеш и да питаш кой е, понеже нищо не можеш да видиш на дисплея.
Както бях написал - имал съм iPhone 2G, както и два 3Gs-a, общо съм ги ползвал 3 години. Не е имало нито едно забиване или зацикляне на телефоните.
За браузъра - говорех за това, че не запомня отворените прозорци. Аз не искам да се ровя из history-то - това го има и Safari под iOS, а просто като се върна към браузъра, да мога да видя отново всички отворени прозорци от последната ми сесия, а не да ги търся из хисторита и да ги отварям, понеже android вградения браузър помни само последно отворения сайт.
Между другото разлика от 2.1 (на Samsung Galaxy S) до 2.2.1 (на HTC Desire) не усетих друга, освен поддръжката на флаш и възможността да си местиш приложенията от вградената памет на външната карта с памет. Цикленето си остана. Не веднъж ми се е случвало телефона ми да се отключи наполовина :) (дърпаш плъзгача надолу, и вместо телефона да се отключи, плъзгача се скрива само до половината и застава така. нужно е да се натисне два пъти копчето за заключване, и да се опита отново).
Друго често зацикляне - Gmail приложението - случваше ми се поне два пъти в седмицата - пускам приложението, излиза ми надпис loading и стои така без промяна (без значение дали ползвам нет от оператора или wifi). Излизам от приложението, килвам го, влизам - пак същото. Рестартирам телефона, влизам в приложението - пак забива, пак повтарям цялата операция. И от втория или третия рестарт на телефона - Gmail апп-а се стартира и мога да си видя новополученото съобщение. Да не говорим, че не винаги изпраща email съобщенията - излизат ми като изпратени, а насреща нищо. Тествал съм и между мои мейл акаунти - същата работа -> съобщенията се изпращат избирателно.
Да продължавам ли със случаите за циклежите?!?
Чудно ми е как Android на напълно актуален хардуер (1GHZ CPU, 512MB RAM) цикли, а iOS 4.2.1 на почти двугодишен хардуер (600MHz CPU, рамта май беше 256MB) нито задържа, нито замръзва, а просто върви!

angelovarna
Мнения: 53
Регистриран: 27 ное 2005, 21:09

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от angelovarna » 25 яну 2011, 00:03

[Quote]това беше най интересния въпрос от всички за Българския език.
Отговарям ти с контра въпрос веднага, има ли оператор който във България продава iPhone с български език?(woo)
Мисля че [B]не[/B] , докато Galaxy S си върви официлано от Samsung с Български език дори и версията за Англия ;)[/Quote]


iOS има вградена бг фонетика и работи. Докато при Андроид пише, че я има, ама не работи.
При iOS оператора не играе, просто си е добавена по подразбиране. ;)

vladovn
Мнения: 8172
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от vladovn » 25 яну 2011, 00:08

"То просто работи". -[i]Джобс[/i]

Samsung Galaxy S II
Мнения: 1183
Регистриран: 27 сеп 2010, 12:39

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от Samsung Galaxy S II » 25 яну 2011, 00:11

Gmaila който ползвам и аз от 5 месеца не е имал споменатите проблеми. Всеки ден си го проверявам.
С 2.1 имах лек бъг при контактите, сега с 2.2.1 ,всичко е ок.
Работи много бързо и плавно.
Според мен ти просто си свикнал с iOS,след толкова години ползване.
Това за лоша гледаемост на дисплея при ярка светлина не съм забелязал на Galaxy S.

angelovarna
Мнения: 53
Регистриран: 27 ное 2005, 21:09

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от angelovarna » 25 яну 2011, 00:24

[Quote]Ако искате да ви пада обхвата
Ако искате да нямате флаш
Ако искате като излезе нов софтуер да чакате по незнам си колко месеца, за да се направи отключване и джейлбрейк
Ако искате да не можете да си махнете батерията и при възможно блокиране на телефона, да не можете да го отблокирате ако няма компютър наблизо (всъщност мне не наблизо трябва ви вашия, чее забравих на друг айтюнс се изтриват песните)
Ако искате да не чувате и дума в телефонен разговор в автобус (личен опит тамън с три айфона)
Ако искате да не можете да си триете песни или видео от телефона (които са синхронизирани с айтюнс и само от него могат да се махнат)
Ако искате да не можете да пращате с блутут на други телефони
Ако искате да не можете да използвате тела си като мас сторидж (щот кво и на другия комп трябва да инсталираш я айтюнс я шеърпод)
Ако искате да са ви наложени десетки ограничения не по ваше желание ->
-> Айос е перфектната платформа за вас.[/Quote]

За обхвата - не съм имал проблеми, не съм чул и който и да е по iphone форумите да се оплаче от своя iPhone 4 (споменавам го това, понеже имам 3GS и нямам личен опит с 4).
За новия софт - нормалните хора си купуват телефони от оператора или отключени, а цициите и тези, които нямат достатъчно $$$ се задоволяват с ползвани и заключени телефони от други страни. Те сами си поемат риска.
За батерията - телефоните, които имах (и имам в момента) не са ми забили ни веднъж. Но да речем, стане катаклизъм и вземе та забие 3GS-a - ами ще задържа Power и Home бутоните за няколко секунди и телефона ще се рестартне. Няма нужда да махам капаци, да вадя батерии, сим карти и мемори карти :) нито антени и болтове.
За силата на звука - чувам си перфектно в градския транспорт, вече ако ми се падне икарус и съм имал "късмета" да седна близо до двигателя наистина трудно се чува....даже е почти невъзможно.
За синхронизацията - аз искам всичко да ми е синхронизирано, не искам да търся дупликати на песни/снимки из телефона. Искам всичко да ми е едно и също - каквото на компютъра, това и на телефона. Без грижи, пускам си телефона да се зарежда, той си стартира itunes (има такава опция) синква се и е готов с всички нови песни, където трябва да са (организирани по стил, с обложка, дата и рейтинг, плейлисти и подкастове); снимките, които съм правил с телефона - прехвърлени на компютъра заедно с видеоклиповете, директно в iPhoto.
За блуутута - кажи ми какво да пращам? Някой app на андроид телефон, или обикновен телефон с java?!? Или да шервам песни.... е да ама не, никога не бих седнал в някое заведение и да почна да пускам песни на всеослушание за да избере тайфата някоя, та да им я пратя. Който иска - нека си я свали/купи. В нормалните страни хората си купуват песните/филмите защото им са почти безплатни. И никой не би шернал нещо за което е платил. Освен с най-близките си (а това може да стане през iTunes на домашния комп). Блутута си го ползвам да споделям снимки и да си споделям интернета от оператора, където няма свободно wifi.
За съхраняването на инфо в телефона -> има нужните програми, но кажи ми кой телефон се продава с вградена 32GB памет?!? :) Освен това, тази памет е заделена за песни/видео/приложения/мейлове/документи - неща, които трябва да са ти в телефона, а не .iso-та с Windows 7. За тези неща си има външни хардове и флашки.
Тъй като няма никакви ограничения при Андроид - ви страда маркета и качеството на приложенията, неща, на които Apple разчита в своя appstore за да привлича повече клиенти и успява! ;)

angelovarna
Мнения: 53
Регистриран: 27 ное 2005, 21:09

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от angelovarna » 25 яну 2011, 00:26

[Quote]Това за лоша гледаемост на дисплея при ярка светлина не съм забелязал на Galaxy S.[/Quote]
Сигурен ли си, че твоя е със SuperAmoled дисплей? Понеже се чу, че пуснали серия с друг вид дисплей (не съм сигурен какъв беше). Моя бе от първите и имах сериозни проблеми ... може би защото го ползвах лятото и времето си бе слънчево :)

asenna5
Мнения: 4648
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от asenna5 » 25 яну 2011, 09:36

[Quote]Брех странно как моето мнение е на напълно противоположната страна и след една година айосване от което ми побеля косата (която я нямам) и след скубането на косата (образно казано, щот нали я нямам) заради недоразумението айтунс и десетките ограничения реших да скокна на андроид, и към отрочето на епъл нямам нииииикакво намерение да се върна, първо се занимаваш с отключвания и джейлбрейкове, (и да не ми се твърди колко било лесно ай направете го с новите си айфони, с най-новата версия на софта като излезе бре), като нещо блокира айфончето, или па се изключи безвъзвратно без да може да се включи и не можеш да махнеш батерията, за да го рестартираш става мноого приятно(а като си някъде навън и не можеш да стигнеш до айтунс става още по-готино) ютюб пуснат на айфон и пуснат на андроид ма няма ниииикаква база за сравнение, туй хд на андроида макар и не такова като на комп е просто мнооого по-добро от туй айфонското, за липсата на флаш няма кво да говорим. Това за бизнес приложенията ай не ме карай да се смея, андроид е много по-бизнес ориентиран от айфона, за браузване освен по-горе споменатия флаш, не можем да не добавим и възможността за по-големи дисплеи, щот браузването на 3.5 и на 4 инча разликата е огрооомна, отделно имаш възможност до доста по-качествени браузери, а не като при айфона да одобрят само една опера мини (другите опити на браузери за айос не ща да ги споменавам) , щот е ясно на всеки, че пуснат ли един долфин хд или опера мобил бай бай сафари (между другото скайфайър за андроид работи добре, а за айос засича що тъй, нали е направен на основата на сафари странно) това дет в андроид били идиоти, а в айос не са не знам, ама да отрежеш приложение на бъдещ притежател на пулицър и чааак като спечели наградата, да се свързваш с него, че видиш ли искаш приложението му в магазина си не знам дали това не е идиотско. Едно предимство има повече добри игри (признавам). Тъй че
Ако искате да ви пада обхвата
Ако искате да нямате флаш
Ако искате като излезе нов софтуер да чакате по незнам си колко месеца, за да се направи отключване и джейлбрейк
Ако искате да не можете да си махнете батерията и при възможно блокиране на телефона, да не можете да го отблокирате ако няма компютър наблизо (всъщност мне не наблизо трябва ви вашия, чее забравих на друг айтюнс се изтриват песните)
Ако искате да не чувате и дума в телефонен разговор в автобус (личен опит тамън с три айфона)
Ако искате да не можете да си триете песни или видео от телефона (които са синхронизирани с айтюнс и само от него могат да се махнат)
Ако искате да не можете да пращате с блутут на други телефони
Ако искате да не можете да използвате тела си като мас сторидж (щот кво и на другия комп трябва да инсталираш я айтюнс я шеърпод)
Ако искате да са ви наложени десетки ограничения не по ваше желание ->
-> Айос е перфектната платформа за вас.[/Quote]


Добре казано!
Именно iTunes и подобният му софтуер е най-сериозният недостатък, заради който не бих и помислил за iPhone (обикновенно седи доста далеч в полезрението ми, нямаше да се сетя, че съществува (както не се бях сещал от седмица), ако не беше тази тема). А подобни синхронизации като описаните от @angelovarna биха ми докарали инфаркт: това е нещо, което бих забранил по дифолт от опциите. Да не говорим за откровено казано глупавият интерфейс. ..И, разбира се, забиването, което е ФАКТ, на който съм свидетел сравнително често, благодарения на близка позната, която ползва 3GS (а и на моя милост след лични впечатления от същият модел на същият човек). Всъщност "То просто НЕ работи", както очаквам, общо взето е много бърз и много бързо забива и НЕ върши това, което искам, има много бедно меню и не стига това, ами и няма логика в него..

[B]
Все пак - за всеки влак си има пътници. Докато на мен ми се повръща, като видя iPhone с глупавото му меню, други получват оргазъм.

Браво за разултатите на Епъл! ;)[/B]

keyone
Мнения: 4938
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от keyone » 25 яну 2011, 09:46

Да, да, знаем, че айФоун забива и това се случва точно на двама-трима в целия форум. И най-странното е, че тези двама дори нямат телефона. :D

emo65
Мнения: 348
Регистриран: 30 яну 2006, 16:01

Re: Apple отбелязва 10 милиарда приложения изтеглени от App Store

Мнение от emo65 » 25 яну 2011, 10:37

Щото ти го имаш

Отговори