Страница 1 от 1

Въпрос за телевизор

Публикувано: 19 ное 2019, 09:29
от zaboraboy
Извинявам се,че е за телевизор въпроса,но знам,че ще ми помогнете. Има ли смисъл той да е с процесор на картината,това 4К X1, само при 4К сигнал ли се проявява,има ли значение при HD източник,примерно кабелна TB?Насочих се към Сони с андроид 49,за около 1500 лв.

Re: Въпрос за телевизор

Публикувано: 19 ное 2019, 14:16
от Чо :)
(лично мнение, от опит при покупка (не за мен) на доста телевизори през годините)

Колкото по-голям е екрана (инчове диагонал), толкова по-неприятно се усеща примерно картина с SD (ниска) разолюция (повечето ТВ програми) като пикселизирана (на квадратчета) и при движение (приерно спортно предаване) се вижда прескачането/подскачането/насеното движение на обектите.

Примерно за 40" и нагоре ТВ е силно препоръчително да е 4К резолюцията и в борбата с тези (д)ефекти идва хубавия pre-processing на картината, който най-опросено обяснено "рисува" междинни пиксели като използва осредняване на съседните (в според текущия и следвашите кадри), както и цели междинни кадри, за да може 25 кадъра да станат няколко пъти повече и да изглежда плавно (мазно) движението.

ТВ с вграден Андроид (за мен) е много безмислено нещо, защото първо е някаква орязан хардуер (с 1GB RAM и 8GB памет) и/или с някой стара версия на Андроид и силно вероятно да е ограничен само за приложения поддържащи "Андроид за ТВ". По-удачния вариант е допълнително боксче със съвремени хардуер и Андроид на HDMI.

Успех с избора :)