Spikul написа: ↑18 апр 2020, 21:41
radko89 написа: ↑18 апр 2020, 21:06
Spikul, облак, ама за 10гб файл колко време ще ми трябва да го кача, че после да го сваля на компа.
И ако съм някъде без достъп до wifi сещай се какво ще се случи с мобилните

А останалите неща с мейлите - облак не работи така или иначе
Надявам се знаеш, че като ги даваш тези примери, поне си наясно, че 10 GB файл е половин час запис 4k? Това означава, че ако си снимал такъв файл е най-вероятно да си го снимал навън и качването в облака ще е станало много преди да си стигнал до компа си у вас.
Освен това, такова споделяне с дропса иска да си наблизо да компа, а ако търсиш скорост, все още няма по-голяма от USB 3.0 със скорости до 5Gbit/s.
А това с мейлите лично аз не го разбирам какво значение има бърза снимка? Мисля, че за това е далеч по-удачно за бърза комуникация да се ползва вайбър например.
Така че както виждаш, всяко нещо си има алтернатива.
Опитваш се да извърташ нещата.
10гб става дума за 10-15 клипа примерно.
Често обработвам видеото извън вкъщи и дори да е в облака означава, че трябва да го свалям, което ако няма wifi означава, че ще източа един куп трафик..
като споделям с дропса обикновено телефона ми е в ръката, а компютъра пред мен. Гарантирам ти, че свалянето става ако не по-бързо, то поне със същата скорост като през usb..
Относно мейлите - дори да игнорирам скоростта, с която ще го правиш - просто е удобно. Вмест да снимам, да пращам, да отварям, да свалям, да прикачвам - всичко става с един клик.. И говоря за мейл - работа, служебни условия - какви вайбъри те гонят? На клиент не мога да пращам официална комуникация по вайбър...
Както виждаш - не е нужно да търся алтернатива, която дори е по-неудобна. Не споря, че няма алтернатива, но работният процес по този начин е ускорен и съвсем по-лесен, което за мен е важно.
Но защо ли се учудвам - вие феновете на андроид - нямате проблем да рутвате, флашвате, инсталирате куп ненужни приложения и т.н. само и само да ви работи телефона. Какво да ти обяснявам..
Това, че ти имаш както времето, така и желанието да правиш всевъзможни магарии за да докараш същия ефект не означава, че всеки иска/предпочита това, да не кажа, че повечето хора не го могат или го избягват.
Еми, на "НАС" не ни се налага
Както се казва - "it simply works" и за мен това е по-ценно от каквото и да било.
Така че - радвайте се на играчките си и оставете хората да ползват каквото им е удобно. Просто не се опитвайте да убедите "нас", че черното е бяло и сме с промити мозъци, при положение, че знаем точно какво искаме и какво получаваме като купуваме тези "недъгави епълски боклуци, които не могат да се мерят със зверовете, които ползвате"..
Айде със здраве.