Страница 1 от 1

51% от българите използват мобилния си телефон само за разговори

Публикувано: 08 фев 2018, 14:15
от Apple_fan
51% от българите използват мобилния си телефон само за разговори
41%-и за разговори, и за мобилен интернет
9%-само за мобилен интернет

[i]Данните по-горе са от регулярни проучвания на Галъп Интернешънъл с национално представителна извадка за населението на възраст 15 и повече години по поръчка на VIVACOM с период на провеждане юли 2016 до юли 2017 година. [/i]
Източника е Никсанбал, не мога да копирам линка

Това означава, че мобилен интернет ползват над 3,3 млн. българи, като 2,7 млн. от тях за разговори, и за мобилен интернет.
А тук във форума се твърди, че всеки българин ползва мобилен интернет, а все още не е така.

Re: 51% от българите използват мобилния си телефон само за разговори

Публикувано: 08 фев 2018, 17:24
от Doondie
Интересни резултати.
Не просто все още не е така (кой твърди, че всеки ползвал?), а мнозинството потребители НЕ ПОЛЗВАТ мобилен Интернет, въпреки това според мързеливците от КЗП предоставянето му без предварителна заявка е напълно приемливо, считано от 2017 г, въпреки че законът, заради който съществува тази организация, го забранява.
За КРС пък какво да кажа - тях още по-малко ги вълнува. Те даже в подзаконов нормативен акт едва ли не легализират доставянето на мобилен Интернет по подразбиране, считано от 2016 г. А тези резултати показват, че все още мнозинството потребители не просто не желае, а и не ползва тази услуга.
Довчера, както се казва, КЗП глобяват операторите за непоискан мобилен Интернет и изведнъж всичко е наред - няма нарушение, защото - забележете! - операторът нарушител казва, че няма. хаха Дори не е смешно обаче. Навярно се плащат подкупи, не виждам друго обяснение. (no)

[i]Отделна услуга ли е мобилният Интернет?[/i] | http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/544168/отделна-услуга-ли-е-мобилният-интернет

[Quote]Междувременно SMS услугата продължава да залязва сред българските потребители, като едва 3% все още изпращат кратки текстови съобщения по този начин.[/Quote]И как няма да залязва, щом се плаща по 12 ст на съобщение от 150 символа (или 75 на български!) "благодарение на" идиотските ни тарифни планове, докато и 1 роман да изпратиш по някоя месиджинг програма е безплатно?! За сравнение - в Англия всички мобилни планове включват или няколко стотин, или неограничени СМС-и като стандарт.

Цитираните 3% сигурно нямат избор при плащане за паркинг. пффф (angry)

Re: Re: 51% от българите използват мобилния си телефон само за разговори

Публикувано: 08 фев 2018, 17:34
от Ludogoretz
Хората ползват телефоните за това за което им трябва,все повече ще започнат да го ползват за навигация,разплащане и други неща.

Re: 51% от българите използват мобилния си телефон само за разговори

Публикувано: 10 фев 2018, 17:30
от tokamak
В момента е трудно да се намери адекватен план само с разговори. Винаги се натрапва и интернет, примерно 100МБ. Само за да се оправдае високата цена на плана. Мобилните оператори се правят на неразбиращи, че все пак една трета от населението на България са пенсионери. Трябва да се обяснява, че ползващия има нокия с копчета и не му трябва интернет. Познавам и много млади хора с по-уседнал начин на живот, които ползват телелефона си само на wifi. Все още има останали нормални хора, които не използват всяка свободна минута, когато са навън да гледат екрана на телефона си. Отвсякъде обаче ни засипва агресивната реклама на операторите да имаш все повече интернет, да ползваш, дори без да имаш особена нужда. Е, все пак работят за печалба...

Re: Re: 51% от българите използват мобилния си телефон само за разговори

Публикувано: 10 фев 2018, 20:31
от mrazko
Почти всички планове в САЩ имат неограничени съобщения, и въобще всичко.
Аз ползвам Metro PCS и Sprint.
Всичко е "неограничено": Разговори, съобщения и интернет, но не се подвеждайте че е неограничено.
Уловката е в интернета само Metro-35GB, Sprint-23GB плюс 10 GB hot-spot и международни съобщения

Re: 51% от българите използват мобилния си телефон само за разговори

Публикувано: 10 фев 2018, 20:55
от algor
Колега, дай линк към източника на тази...новина, да речем.