Подвижният магазин на Виваком ще е... (къде?)

Doondie
Мнения: 307
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Re: Re: Подвижният магазин на Виваком ще е... (къде?)

Мнение от Doondie » 27 яну 2018, 22:12

@cve_t
Това пък не съм се сетил да направя - да снимам буса. хаха (woo)
Нормален бус - като маршрутка, но по-издължен. Отвън, както писах вече, е боядисан според брандинга на Виваком - бяло и оранжево с името на оператора. Обикновено си разпъват и шатричка, тъй като могат и навън да консултират хората. Не всеки се решава да влезе, докато eye contact може да се осъществи и докато си караш колелото, както се казва.
Вътре е като офис помещение - 2-3 високи стола, които самите служители ползват, но предлагат и на клиентите, от едната страна има да го наречем "бар-плот" или "тезгях", на и под който са им лаптопите и прочие офис-оборудване. От другата дълга страна (насреща тоест) е като типична дисплей-стена на Вивата - вградена витрина с мобилни устройства и каквото там имаше - може би и по-малка с изложен Мобикс рутер, че не съм зяпал толкова. На близката къса страна има седалка за 2-3-ма души. Има подходящо осветление, както и добро отопление за сезона. На всеки му прави впечатление, че "печката работи яко." :D Нямат купа с разнообразни насипни бонбони, но какво да се прави.

Иначе служебният телефон, който ми казаха и посочих в заглавния пост, си работи - просто не е имало някой край него, когато съм звънял.

@sabin_zaimov
Мога да коментирам само информация, която ми е известна. КЗК няма какво да направи въз основа на предположения и конспиративни теории. Едни и същи пазарни условия и процеси влияят и на трите оператора, така че е възможно и естествено реакциите им да си приличат. А и текучеството на мениджърски кадри също не е за пренебрегване. Не всеки има чувство за лоялност. В същото време обаче, ако нямаш перспектива за развитие, търсиш нови възможности. Ако кадрите ти напускат, първо трябва да помислиш дали проблемът е в тях или в условията за работа. Както и да е.

Какво става по върховете няма как да знам. В самата евродиректива е заложен механизъм, по който на по-малки оператори местният регулатор може да разреши да налагат такси за роуминг поради прекалено големи загуби. С други думи загубите са изначално заложени и донякъде предвидени. Просто ми се струва, че последствията са подценени. Ето в Ирландия например още преди въвеждането на новите условия се чуха предупреждения как ще се отразят върху цените, съответно оператори начело с [i]Тройката[/i] заплашваха с ограничения на потреблението чрез търсене на начини за заобикаляне на регулацията. В България имаме нагледен пример с Мтел, които нагло и безпардонно нарушават закона, като предлагат до 30 000 МБ за 1,99 лв на месец. Пълен абсурд! И слепец ще види, че това е незаконно. Естествено на чиновниците в КРС им е все едно - нали си получават заплатите така или иначе.

Нека не се отклоняваме от темата обаче. Всеки си има мнение и няма смисъл да нищим едни и същи въпроси във всички теми. (yes)

Отговори