От Ментел към Виваком

agroman12
Мнения: 152
Регистриран: 29 апр 2011, 14:42

От Ментел към Виваком

Мнение от agroman12 » 29 юни 2016, 11:27

Здравейте хора.
Пиша да се допитам за съвет тука. Та мисля да минавам към Виваком че Ментела вече почти няма с какво да ме задържи - скучни тарифни планове и средно качество услуга.
От друга срана ме кефи агресията на Виваком и добре звучащите им тарифни планове (поне на хартия).
Проблема е че от близо 14 години съм абонат на Ментел, когато бях ученик картата беше заявена на баща ми и така до ден днешен. Просто съм лаконичен и никога не съм си правил труда да поискам преместване на титулярството, така или иначе тарифните им планове бяха арогантни като тях, след като няколко пъти безуспешно се опитаха да ме зарибят.
Та предполагам Вивакомците ще пуснат заявление за преместване на номера, но трябва да съм с титуляра.
Въпроса ми е, за да няма нужна разкарвация, възможно ли е старата система.
Ментел номер - > минава на Прима - > минава на тарифен план във Виваком.
Също така споделете дали си струват Виваком или само съм се залъгал по гръмките им реклами и оферти.

Благодаря предварително :) (beer)

engadget
Мнения: 749
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Re: От Ментел към Виваком

Мнение от engadget » 29 юни 2016, 11:34

[Quote]Ментел номер - > минава на Прима - > минава на тарифен план във Виваком.[/Quote]

Става и така,но направо отидете във Виваком и пуснете за пренасяне и смяна на собственост заявление :)

StefiMo
Мнения: 805
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Re: От Ментел към Виваком

Мнение от StefiMo » 29 юни 2016, 12:41

За прехвърлянето от Ментел на Вива, не го мисли. Смяна на собственост във Вива става на момента, но реално е активно от следващия ден. Т.е. един ден си на стария собственик. Тук е тънкия момент. Какво имаш включено в плана. Основната тарифа е пропорционално на дните. Обаче всички добавки (ако има такива) ти ги праскат за цял месец, дори и една минута да си на тях.

josipz
Мнения: 427
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: От Ментел към Виваком

Мнение от josipz » 29 юни 2016, 13:18

Не е нужно минаване на Прима. Направо на Вива със смяна на собствеността. Официално на Виваком са най-добрите условия, неофициално Теленор дават почти същите. Имай предвид, че Виваком, много заробват с договора. Подпишеш ли 21месеца ни на горе, ни на долу. Промоциите им (до -80%) са откровенна лъжа.В повечето случаи офертата е само за нови активации, т.е. само ако си извадиш нов номер в тяхната мрежа, а отстъпките на хубави устройства рядко са над 5%. Прекратяването при тях е много много скъпо, т.к. освен 3 такси искат и всички отстъпки, които са ти дали (а промо плановете са с много допълнителни пакети със 100% отстъпка) + евентуална субсидия при покупка на телефон. Иначе мрежата им е добра, с хубаво покритие. Аз също ще махам карти от Мтел, но към Теленор.

В@НК0
Мнения: 732
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: От Ментел към Виваком

Мнение от В@НК0 » 29 юни 2016, 13:31

Съгласен с всичко с исключение на това, че мрежата на виваком е добра. Напоследък е много по-лоша сравнено с Мтел. Прекъсват разговори или насичат всекидневно. Също така качеството на самия звук при разговор е много по-лошо от мтела.
Имай предвид, че и нета през 3g е много по-зле от мтелския. Аз например се опитах да гледам мачовете през нета на виваком и постоянно ми прекъсваше. Не можех една минута да гледам. Мислех, че е от стрийминга, но когато включих мтелския нет си гледах мача без нито веднъж да забие.
А и това заробване с договорите и невъзможността да се прекратят. Даже неустойката не ти казват каква е. Трябва да подадеш заявление за закриване на номер и едва когато ти излезе фактура разбираш сумата. А най-големият цирк при вивата е, че даже да си платиш неустойките и да прекратиш текущ договор не можеш да подпишеш на промоционанлен план за стария номер. Трябва да си вземаш нов номер :D

За теленор не мога да кажа как е, защото нямам карта.

josipz
Мнения: 427
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: От Ментел към Виваком

Мнение от josipz » 29 юни 2016, 14:41

Имам една резервна вивакомска карта, поради факта, че мтелската на много места няма покритие. От Вивакома досега не съм имал проблем с провеждане на разговор. При Мтел-а ежедневно на центъра на софия получавам съобщения, че някой ме е търсил, а качеството е направо потресаващо.

Мтел се кани да промени политиката си за неустойките, като искат да приемат на Виваком политиката. Това ще е много неизгодно за абонати, подписали края на 2014, началото на 2015г. Всеки, който не е съгласен с новите общи условия може да пусне уведомление в офис на оператора, че не е съгласен с тях и да остане на старите. Срокът мисля, че е 1м. от публикуване на новите общи условия, а те доколкото знам би трябвало да влезнат в сила от 01.07 или 01.08.

Swabhav
Мнения: 380
Регистриран: 27 фев 2009, 17:19

Re: Re: Re: Re: От Ментел към Виваком

Мнение от Swabhav » 29 юни 2016, 16:05

[Quote]Имам една резервна вивакомска карта, поради факта, че мтелската на много места няма покритие. От Вивакома досега не съм имал проблем с провеждане на разговор. При Мтел-а ежедневно на центъра на софия получавам съобщения, че някой ме е търсил, а качеството е направо потресаващо.
[/Quote]

Просто да попитам, но мтелската карта с пренесен номер ли е? :)

velnsl
Мнения: 985
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: От Ментел към Виваком

Мнение от velnsl » 29 юни 2016, 20:20

[Quote]минава на Прима - > минава на тарифен план във Виваком[/Quote]
Това не знам дали е възможно. Исках да прехвърля една "прима" на "колю". Казаха или нов номер или да забравя. Забравих.
Тогава май ми споменаха, че предплатени карти от други оператори не взимат. За план може би ще се съгласят, но за Колю ме отрязаха

Отговори