Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от tzincbg » 12 яну 2018, 19:04

https://www.mtel.bg/promotsii-prenos-na-nomer-kato-prima
Па като не щат да те минат от абонамент на ваучер, пренасяш го в мтел като универсална прима + и готово.

phones3
Мнения: 8
Регистриран: 15 май 2015, 10:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от phones3 » 12 яну 2018, 22:31

Изтича ми договора към Vivacom този месец. Знаете ли къде мога да взема телефон в брой с договор най-изгодно. Интересуват ме p10 , S8 и XZ Premium. В Мтел разбрах, че имало 30 % намаление, но дали важи при прехвърляне.

radi27
Мнения: 84
Регистриран: 04 сеп 2017, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от radi27 » 13 яну 2018, 04:06

Можеш ли да дадеш идея за сигурен магазин където могат да предложат офертата с неограничени минути, 2,5 ГБ нет за 15.99 (SMART M 2017) от Виваком за северозападна България(Монтана, Враца, София)? Аз съм от Видин и в двата Вивакомски магазина отказаха на тази оферта. В единия казаха че я има, но се предлага на избрани клиенти. В другия не знаеха за нея. Операторката от 123 също нямаше никаква представа. Досега е ползвано SMART M за 23.99 в комбинация с още 2 карти на ниски планове, които ще се закрият. Договора изтича 22 февруари 2018г.

Doondie
Мнения: 307
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Doondie » 13 яну 2018, 06:40

Няма как да знам, съжалявам. Аз съм от Плевен. Служителката, която ме обслужва, дори не е управител на магазина. Питах я изрично при второто ми посещение - била е управител няколко години (може би в друг магазин), но сега не е. Днес (петък) беше третото. В понеделник евентуално ще е последното, ще видим. Да преподпиша веднъж и втория номер и повече няма да ме интересуват планове и прочие тъпотии 2 години. Аман от пазарлъци, честно! От едно и също място - от 123 или в магазин - ти казват различни неща.
Като видях, че тази жена не се прави на неразбрала и ограничена от информацията в системата и каталога, просто директно питах за нея, като отидох там втория път. На третия вече я видях и сам, а днес дори я чаках 10-ина минути, понеже беше излязла. Няма смисъл да се занимавам да обяснявам ситуацията на нов човек, който напълно възможно ще погледне в компютъра, ще ми свие рамене и дотам. Един консултант пък си гледаше в личния телефон, докато разговаряше с потенциален клиент - една жена дойде с въпроси, носеше каталог, имаше оградени неща в него, бяха я пратили да провери за телефон и евентуално някакъв план. Онзи си гледаше телефона, докато тя му обясняваше за какво е дошла. Боже...

Този Smart M за 23,99 какво средномесечно потребление реално е имал? Иначе да, навсякъде излизат с обяснението, че били за избрани клиенти, след като се окаже, че действително съществуват. Снощи говорих 40 минути с един оператор - макар да беше поредният случаен оператор, аз й се оплаках на жената от много неща. Каза, че ще предаде обратната връзка, като намалея разговорите по-късно. След това вече не зависят нещата от нея. За някои неща се съгласи с мен (най-малкото си даде вид, че ме разбира и се съгласява, а дали е била искрена, това е друг въпрос - за мен беше по-важно отношението), но не тя решава каква да е фирмената политика, нито е коректно да я коментира. Та, каза ми тя още в началото, без да съм я питал конкретно, за Smart M 2017, но аз я помолих да провери отново дали се предлага за моя номер. След като провери по-обстойно, се оказа, че всъщност планът за 11,99 не може, но пък този на 15,99 може. В момента планът на този номер е Smart S за 13,99 с комбинация от преди 2 г. В 2 магазина ми казаха, че мога само на 16,99 да мина, и то в комбинация с друга услуга. В този, в който ходих няколко пъти вече, жената ми каза, че ще може на план за 16,99 и без комбинация, дори и на 15,99 - възможности, които в другите магазини дори не са ми споменавали. Не разбирам как може да има такава разлика в обслужването и/или компетенциите на служители в един и същи град. На 123 същата работа - това може веднъж, после пък не може. Един оператор, както писах вече, 5 минути ми обясняваше как тези планове не съществували. А снощи отново директно ми казаха, че ги има, както и миналата събота, но не всички се предлагат за моя номер. Просто идиотската им система е направена да не позволява да се минава на по-нисък промоционален план, което от какво се определя не е особено ясно - в магазина ми споменават нещо за средномесечно потребление, съответно по телефона ми споменават за таксата, която се плаща в момента и/или наличната оферта. Един приятел от колцентъра им пък ми каза, че евентуално имат възможност в магазините да предлагат един-два пъти в месеца по-специална оферта с цел да се задържи клиент. А за подвижния магазин ми каза снощи (петък) жената, че за тях може и малко по-различни условия да има, но това се решавало от ръководството на база статистика за абонати и прочие.

Освен да опитваш пак и пак, друго не виждам. Ако трябва, прави се на блажено незнаещ - питай дали е излязло нещо ново и така. Да проверят отново, да викнат управителя на магазина, с него да разговаряш. Настоявай за адекватно предложение, понеже знаеш за тези планове. В крайна сметка кажи, че те принуждават да се откажеш от услугите им, въпреки че си лоялен клиент, и ще пуснеш оплакване, след което ще си прехвърлиш номера. Което аз те съветвам и да обмислиш. Ако "най-доброто," което ти предложат е 19,99, тогава по-добре плащай 1 лев повече на теленор, но ще имаш 3500 МБ повече. За Мтел не знам каква е офертата за прехвърляне.

Предполагам, че не ти е вариант, но все пак - не можеш ли да прехвърлиш някоя от тези 2 карти с по-ниски планове на Smart M 2017, а основната да я пренесеш примерно към Боб, колкото да е активна, без да ти създава големи разходи за поддръжка (1,99 на месец) и да си запазиш номера? После можеш да я прехвърлиш обратно към Виваком, ако те спечелят отново като клиент.

Имай предвид, че настоящите оферти са до 31.01, след което няма гаранция, че ще има нормални предложения скоро.

Стойчев
Мнения: 44
Регистриран: 29 ное 2016, 17:16

Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Стойчев » 13 яну 2018, 10:36

И аз бях така, ходих да се пазаря от офис в офис, и в крайна сметка, нищо. Плановете били само за преподписване, не знам си какво, а на мен ми трябваше за пренос. Едно момче от единият от офисите ме мотаеше около 2 седмици, чакай то ще излязат около празниците хубави оферти, да ама не. Писна ми и отидох при теленор. Вярно, крайно не компетентни служители имат, но при мтел и виваком е същата работа. При теленор плюсът е, че можеш да си смениш плана след първият месец от подписването. След изтичане на договорът може да слезеш на по-ниска такса. Минусът е, че не можеш да прекратиш с 3-месечни такси.
Не може да си лоялен клиент на виваком и да гледат да те набутат с неща, които няма да се използват и плюс това са на по-висока цена. Имам към тях тв и интернет, но това тях не ги бърка. Гледам да си вкарам и мобилният номер към тях, а те отказват да ми дадат добра оферта и затова губят. Голямо приключение беше, една седмица се занимавах с тях. Чаках повече от 40 минути на 123 и накрая не успях да се свържа. Информация за подвижните им магазини не дават. Правят се на ощипани. Трябва да имате познати служители или много ама много рядко се случва да попаднете на свестен служител. Иначе ще ходите като мене и повечето в тази тема да се пазарите от офис в офис.

zaboraboy
Мнения: 1639
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от zaboraboy » 13 яну 2018, 10:51

При Теленор вече можеш да прекратиш с 3 такси неустойка,въпроса е да видиш имаш ли допълнителни отстъпки.

Be happy
Мнения: 61
Регистриран: 01 яну 2018, 11:16

Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Be happy » 13 яну 2018, 11:28

Аз мога да кажа за Теленор, всеки път се правят на хитреци и правя едно от двете. Чакам буквално до последния момент или ходя в Инфинити които са им франчайз и досега там винаги са ме давали много добри отстъпки. Пример план за 31 лв. плащам 17, което мен ме устройва.

Ludogoretz
Мнения: 221
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Ludogoretz » 13 яну 2018, 13:22

В повечето офиси на Теленор дават доста планове под масата
На мене ми предлагаха 20.99 10 ГБ и неограничени минути и 18 лв 2000 Мин и 4 ГБ нет в 3 офиса,
На Виваком предлагат основно тоя за 19.99 неограничени Мин и 8гб и по рядко за задържане 16 лв неограничени минути и 2.5 ГБ
Пък Мтел си дават без проблем за 20.39 10 ГБ нет и неограничени минути

Be happy
Мнения: 61
Регистриран: 01 яну 2018, 11:16

Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Be happy » 13 яну 2018, 15:15

Плана за 20лв. В Теленор За мен би бил перфектен, да видим дали ще го предложат. Мерси за инфото.

Ludogoretz
Мнения: 221
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Ludogoretz » 13 яну 2018, 15:46

Но отиди по скоро ,че казаха че няма да продължи дълго предлагането,а на Мтел този план е до 16 януари

Отговори