Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

julimen
Мнения: 7
Регистриран: 09 яну 2018, 19:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от julimen » 12 яну 2018, 10:04

Може би трябва да сменя града, тъй като в провинцията явно трудно си ловят бройките и директно ти вадят официалните оферти обявени на интернет страницата им и ти заявяват, че други нямат. Благодаря!

Ludogoretz
Мнения: 221
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Ludogoretz » 12 яну 2018, 10:50

В по-голям град и в по-забутан офис отиди,там ще ти предложат оферти под масата!

alpinab
Мнения: 40
Регистриран: 04 фев 2006, 22:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от alpinab » 12 яну 2018, 12:05

Аз мисля, че си зависи как подходите към служителя и на какъв ще случите:

Аз преподписах със скрит договор от 3тия път в един и същ магазин. Това се случва в София, офис на Мтел в "The Mall" В рамките на 1 седмица.

1вия път един брадат "умник" ме пусна по пързалката, че скрити планове няма и никога не е имало.
2рия път в същия магазин, служителка пак същата песен.
3тия път в същия магазин друга служителка ме погледна учудено, звънна на некъв там телефон, след кратък разговор ми направи персонална оферта, даже ми даде и телефон, който струва 250 лв. за 1лв (беше от щендера, демонстрационен но чисто нов реално).

(beer)

dev1l3
Мнения: 1
Регистриран: 03 юни 2016, 12:55

Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от dev1l3 » 12 яну 2018, 12:47

А от скритите планове на Мтел, минутите важат ли за стационарни телефони или са само за мобилни ?(blush)


Ludogoretz
Мнения: 221
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Ludogoretz » 12 яну 2018, 15:27

А на Виваком важат ли към домашни телефони тия неограничени?

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от tzincbg » 12 яну 2018, 16:36

На виваком винаги са важали и за стационарни.

jonkobg
Мнения: 11
Регистриран: 07 апр 2009, 11:51

Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от jonkobg » 12 яну 2018, 16:46

Операторите явно знаят какво се случа по офисите, затова препоръчват, ако има проблем да звъннете на 123 направо от офиса, ако служителите ви правят проблем.

demy26
Мнения: 33
Регистриран: 12 яну 2009, 19:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от demy26 » 12 яну 2018, 18:19

Следя темата, защото на няколко пъти да се кача на тази въртележка с договорите и сега изведнъж като обобщих нещата тук, възникна следния въпрос:
Какво не ни е наред?
Ясно е, че телекомите се опитват да ни правят на маймуни, но така се оплитат, че те правят себе си и служителите си на маймуни. Допълнително и ние сме много добри в това, сами да се правим на маймуни. За да докопаш най-добрата оферта трябва да обикалящ от офис в офис, да се надяваш да попаднеш на готина кака или гаджето на консултанта да му е пуснала предната нощ. Оферти за стари клиенти, оферти за нови клиенти, тайни оферти, стандартни оферти - истински кошмар. Това са едни от най-лошите черти в народопсихологията на българина, които вместо да се борим да изкореним, позволяваме на телекомите да ги експлоатират. Българина държи да бъде много специален и да е нещо повече от другите, затова направо си умираме за "персонални оферти". Страхотно е да имаш специална оферта само за теб, защото си много готин. Другата лоша черта е винаги да гледаме в двора на съседа и сън да не ни лови, ако някой друг плаща за същото по-малко от нас. И естествено с вродената си подозрителност, след като получим специалната оферта само за нас и с два лева под таксата на съседа, веднага започваме да се чудим, дали сме измъкнали най-доброто и дали следващата седмица някой няма да получи същото като нас за по-малко пари.
Разполагайки с цялата тази информация, телекомите поставят един минимум, при който одират две кожи от клиентите си, /при стандартните планове одират три/ и залагат най-грубата и елементарна фирмена политика "Опитваш да подпише на максимума и ако не кълве, започваш да намаляш, докато се съгласи." Най-лошото е, че субективната оценка кой какъв договор е склонен да подпише е в ръцете на консултантите, които в повечето случаи са крайно некомпетентни и превръщат подписването на договор в бит пазар.
Това, което е по-важно от тайните и специалните оферти, е как може да се прекрати тази практика? Можем ли да се надяваме, че операторите ще се "събудят" или ние като клиенти можем да направим нещо и промяната да дойде от нас?

Doondie
Мнения: 307
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Doondie » 12 яну 2018, 18:23

@Ludogoretz
Пробвах вече. :) В 4 магазина съм ходил в Плевен. В 3 ми казаха, че не могат да ми предложат нищо друго извън каталога освен това, което се показва като "персонална оферта". В единия даже момичето ме покани да видя какво й излиза на екрана. Докато в 4-я, който не е точно забутан, понеже си е в центъра, едно че ми прехвърлиха единия номер от MaxiCall XS на Smart M 2017, ами и ми предлагат оферти, които според другите магазини и дори 123 не е възможно или не съществуват. Оставам с впечатлението, че на някои служители просто не им дреме или не получават процент, или толкова не разбират от работата си, че това, което им излиза на екрана, го приемат за единственото възможно. Същото и за 123 - един ти казва едно, после другият го опревергава - объркал се бил, разбираш ли. Е, има неща, които просто са непреодолими - например не може от сметка да минеш на ваучер, както и да даунгрейднеш на промоционален план също, доколкото разбирам, е забранено, което е супер идиотска политика на компанията.
А този план, за който казваш - "за преподписване 16 лв неограничени минути и 2500мб Смарт М" - го споделих тук преди почти седмица, но, естествено, информацията беше погребана, понеже темата е прекалено обща и всеки пише, за каквото се сети, което понякога няма абсолютно никаква връзка с оферти на операторите.

@D0N4T3LL0
Радвам се, че се е получило при майка ти. Навярно са преценили, че с нормалното й потребление пак няма да използва всичко включено. Добре е да се знае, че може да се преминава на по-нисък план при Мтел. Възможност, която от Виваком просто не предлагат. Едва ли не трябва при всяко преподписване да плащам повече и повече, без значение имам ли нужда от допълнителния обем услуги.

@julimen
хаха И при мен се получи така, но после и от 123 запяха друга песен - бил се объркал първият, с когото съм говорил. Просто отиди в друг магазин, ако можеш. Или отиди, когато тези двете не са на работа.
Мен от магазина, в който ме обслужват тези дни, ме посъветваха да поискам от 123 да сключа договор от разстояние. Иначе звънни на 123, докато си в магазина, и ако не ти кажат, че "са се объркали", им дай да говорят със служителките там. На мен една служителка ми каза, че ако ми предложела план, който не е показан като оферта за мен, можело да си изгуби работата, а в същото време в друг магазин ми предлагат нещо различно от показаното. Смятай...
Относно провинцията - логиката е точно обратната - тъй като по-трудно се привличат клиенти, те би следвало да имат интерес да предлагат по-добри оферти именно с цел да привлекат повече клиенти. Такъв беше случаят миналата година с офертата, която предлагаха за служители на едно предприятие в Етрополе и Пирдоп, която предлагаха и на други клиенти, докато си запълниха бройките. По същия начин и мобилният магазин, който ходи по селата, предлага планове, които не са в каталога и "не съществуват" според някои магазини и 123 оператори.

Накрая само да вметна, че подвижният магазин на Виваком тези дни ще е в Русенско, а в края на месеца - в Ловешко.

Отговори