Страница 1 от 2

Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 09:06
от _bob4o
Здравейте, искам да ви попитам, ако някой е запознат. От известно време на номера на майка ми се звъни от един номер (целия номирне си го спомням в момента, беше кода на България и след това още 6 цифри). Първоначално само звъняха и когато вдигне се мълчеше, но онзи ден вече проведе разговор и се представиха, че са от Вивяком и ако иска имало план с 600 мин и интернет, при което тя е казала, че ще си помисли. След това продължиха да звънят и да се мълчи и затварят. Докато вчера звъняха пак и този път проговориха пак за това, че имало план, но тя отказа. Исках, ако някой знае дали това наистина са от Виваком или са някакви измамници, защото са звъняли и вечерно време 8, 8 и нещо. На мен когато са ми се обаждали от Виваком винаги ми е излизал GSM номер

Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 09:11
от dandi72
Вземи номера от майка си и звъни директно на виваком да попиташ този номер дали е техен.

Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 09:44
от [BG]Agent_Kowalski
Обади се на виваком и ги питай, да не е неква шано схема да събират егн-та номера на лични карти и адреси....

Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 10:16
от bomobilebulgaria
На майка ми пък, 3-ти месец подред някакъв вивакомски номер, дори не е кратък, а е най-обикновен, й праща текст със съдържание колко и е сметката към ВИК и до кога има време да я заплати. Всичко можеше да е долу горе нормално, но майка ми дори не е титулярен абонат на услугата, а само ходи в пощата да плаща. Не е оставяла номера си никъде по никакъв повод, но пък и както казах услугата е на друго име.
Хартиената си фактура получава веднъж два пъти на две години и ме съмнява, че някой събира тези данни, а след това как следи кой къде плаща не знам. Не съм звънял на този номер защото ме съмнява, че е някакъв импулсен с пренасочване. Довечера ще взема номера да го постна тук.
В пощата й споменали, че имало и други подобни случаи, но нищо повече не знаят по въпроса. Интересното е, че сумата по изразходваната вода, номера и т.н., всичко съвпада, но смс се праща на този, който ходи да плаща, без дори да е титуляр.
Не знам ама ми се струва, че де що си измамни схеми, всичко минава през вива.

Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 10:43
от hddsoft
Изобщо не се занимавай! Аз в такива случаи, правя това:

Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 12:11
от Luke_Netwalker
[Quote]онзи ден вече проведе разговор и се представиха, че са от Вивяком и ако иска имало план с 600 мин и интернет[/Quote]
Аз също имах такова обаждане, но беше от вивакомски номер. За съжаление го изтрих. Девойката се представи и предлагаше 600 мин. към Виваком, 600 СМС, 30 национални минути и 150 МВ интернет. Всичко това за 10 лв./мес. Даже и подарък, някакво подобие на смартфон - Alcatel Onetouch Pixi. Само и само да се откажа от предплатената карта. Плана, който ми предлагаше, май че се казваше ХИБРИД.

Re: Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 12:45
от _bob4o
Да, забравих да кажа, че освен всичко ще има и безплатен смартфон. Ще видя ако мога да го взема този номер ще го постна и тук и ще се обадя и да питам

Re: Re: Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 19:46
от nowhat
0879114306
0875318059
От тези и на мен ми звъняха за същото а първия номер сигурно е някаква централа защото като го набирам абсолютно нищо не се чува но и разговора не прекъсва все едно звъниш на Луната.

Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 23:34
от rai1
здравейте
И аз получих обаждане само че от фиксиран номер:0280354,и на мен ми предложиха план ХИБРИТ за 10 лв.+смартфон Lenovo със две карти.Казах им че ще отида до офисът в градът ми,но операторът ми каза че в офис не се предлага,а само по телефонът е валидна офертата.Забравих да кажа че съм на предплатена услуга и се чудя как няма да го има в офис.

Re: Re: Обаждане от Виваком

Публикувано: 03 юни 2015, 23:49
от hddsoft
Сигурно трябва да покрият някакъв таргет, за това са ти го казали, че важи само по телефона. :D