Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Apple_fan
Мнения: 1498
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от Apple_fan » 24 мар 2014, 12:42

Излезе нова статия в \"Капитал\", където се говори за лиценза на Мтел и кой всъщтност има пръст в това.
Ето някои най-интересни откъси.
[quote] Вносител на проекта за допълнение на ЗЕС в парламента е Мартин Захариев - депутат от БСП, член на секторната комисия по транспорт и съобщения към Народното събрание [b] и законен съпруг на Жанет Захариева - директор на дирекция \"Правни въпроси, регулация и конкуренция\" в БТК.[/b] [/quote]
[quote]Ако оставим настрана конфликта на интереси на Мартин Захариев като вносител на този проект (артикулиран ясно от негови колеги депутати и отречен от самия него), основният пункт в \"защитата\" на \"Мобилтел\" пред парламентарната комисия беше кристално ясен: налагането на новия вид плащане противоречи на конституцията - поради факта, че то се въвежда по отношение на вече подадено заявление. \"Това, на което исках да обърна внимание и което ни притеснява, е, че всъщност на таксата, която се въвежда в момента (несъмнено държавата има право да въведе такава такса), й се придава обратно действие и приложимост към вече висящи процедури. \"Мобилтел\" има подадено заявление от повече от шест месеца... поради което оставаме с впечатление, че в момента този проект се внася и се предлага гласуването му единствено и само по повод на това заявление на \"Мобилтел\". Което е в нарушение на принципите и на предвидимост\", каза Искра Кусева, директор на дирекция \"Регулация\" в \"Мобилтел [/quote]
[quote]обственик на конкурента БТК е Цветан Василев, който пък е в съдружие на доста места със силно представения в медийния бизнес депутат от ДПС Делян Пеевски. [/quote]

Ето и част от коментарите, получили най-много одобрения

[quote] Колеги, сигурно имате право да сте недоволни от услугите на М-Тел(аз също), но ударението на статията не е върху това, какви услуги и на какви цени ги предлага М-тел, а е в/у продължаващата порочна практика, да се правят закони не \"за\" а \"против\" някого, облагодетелствайки някой друг, че и при явен конфликт на интереси, разбирайте, \"платен репортаж\".
Ако името на засегнатите не беше \"М-Тел\", а да речем \"Тел-М\", какво собствено щяхте да кажете по темата?!?! [/quote]
[quote] Абсолютно правилно!
Доволни или недоволни проблема е, че се нарушава Конституцита и пълният конфликт на интереси на Мартин Захариев. Защитата на Мобилтел е на пръв поглед железна, но ще трябва да си плати. Може и да бъдат продадени, няма да е първата продажба или дори фалит за компанията. Въпроса е вижте как изменят и гласуват дадени закони по телефона с цел да си менкат едни 60 милона и то буквално в момент, когато Цветан Василев притежава основен конкурент, в който работи въпросната Жанет Захариева. Чудно колко ли парички ще гушнат Мартин Захариев и съпругата му и самия Цветан Василев, защото не мисля, че ще отидат в бюджета. Ударът за Мобилтел е сериозен, но пълната пародия на съдебната система и корупция направиха това възможно. [/quote]
[quote]Нито МТЕЛ нито Виваком са цветя за мирисане. Патили сме си и от двете компании и съм убеден, че не сме един или двама.

В случая обаче не става въпрос коя компания колко е читава, а за това как държавата работи за интересите на конкретни бизнеси и обръчите около тях.

Аз също съм имал проблеми с МТЕЛ, но точно в момента заставам на тяхната страна, защото е очевидно как обръчите около Виваком влияят на пазара.

Каквито и да са МТЕЛ, предпочитам да останат на пазара за да има някаква конкуренция, защото от нея печелим само крайните потребители. Иначе се превръщаме в крепостни селяни на един или друг оператор, без значение какво му е името. [/quote]

AVKansazov
Мнения: 4012
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от AVKansazov » 24 мар 2014, 19:13

[Quote]Излезе нова статия в "Капитал",[/Quote]
И защо не дадеш линк към тази статия да я прочетем цялата а не само няколко избрани цитатчета и "случайни" коментарчета?
Далаверите на виваком смърдят яко, обаче ако търсиш тук съчувствие и подкрепа за мтел много здраво си се объркал.
И какво стана бе?Нали щеше да ми се разкриваш и да ти се извинявам публично а вместо това ми се правиш на ударен и пускаш поредния си промтелски пост.Вярно не си техен служител обаче ти плащат за коментарите.

Нещо много интересно по "темата" ;)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lXaHsrpPDcg

Чакам си "комплексите" и "ганьовщината" :P
Lenovo Moto Z2 Force 9.0 + Lenovo Z6 Pro 9.0 + Huawei MediaPad M5 Lite 8.0 + Xiaomi MiBox 3 8.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport + Huawei Band 3 Pro

Jul 72
Мнения: 610
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от Jul 72 » 24 мар 2014, 21:18

Статията е от 21ви март и си я има в Капитал.

azcv
Мнения: 538
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от azcv » 25 мар 2014, 00:57

Съвсем нормално.Преди Ментеля беше на хранилка на държавата,а сега Вивакома на цветан василев е на неговото място.А капитал какво да го коментирам.В него плюят василев,а в медиите на василев оплюват бизнесите на прокопиев(капитал).Изобщо и едните и другите медии не трябва да се гледат и слушат.От престъпници не може да очакваш обективност.

Apple_fan
Мнения: 1498
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от Apple_fan » 25 мар 2014, 10:41

Много си заблуден, много. Но ако бях написал нещо хубаво за Глобул например, нямаше да говориш така, нали.
Ти защо толкова много мразиш Мтел?

stefanicio
Мнения: 567
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от stefanicio » 25 мар 2014, 11:15

[Quote]Ти защо толкова много мразиш Мтел?[/Quote]
Не зная защо той ги мрази толкова, но мога да ти кажа защо повечето хора ги мразят.

* Дълги години Мтел беше монополист (по слухове, защото са плащали на определени хора в правителството да спират даването на лиценз за втори GSM оператор) и през цялото това време доиха всички нас.
* Супер нагли и арогантни служители по офисите, сервизите и изобщо в цялата система. Целта им е не да са в полза на хората и с това да изградят доверие и съответно по-голяма клиентска маса. Целта им е да ти вземат колкото се може повече пари и да те накарат да направиш 100 активации само и само да си направят таргета и да вземат някой лев отгоре.
* Абсолютно некомпетентни и технически неграмотни "продавач - консултанти". Бива простотия бива, ама тези са съвсем боси технически. Имат безброй модели по офисите, ами да вземат да ги разгледат и да видят какво имат вътре. Отидеш и попиташ някой за определен апарат дали предлага нещо конкретно и онзи започва да се рови в Google 10 минути и накрая, на всичкото отгоре, не открива нищо и започва да ти вади от 10 кладенеца вода и да те убеждава, че ти дефакто не искаш да го попиташ това, което те интересува.
* Пиратски планове и обирджийски промоции със "субсидирани" телефони. Минат ли 5-6 месеца, апарат на свободна цена в търговската мрежа на който и да е голям магазин за телефони, е същата като тази при сключване на 2 - годишен договор. Това разбира се не е само при Мтел, а и при другите бандити също, но това, че и при конкуренцията е така изобщо не ги оправдава. Нищо не пречи да понамалят малко цената на телефоните и тя да е конкурентна. Всеки би се замислил, ако например някой модел струва 700 лв. в Техномаркет, а от Мтел му го дават за 450-500 с 2 - години договор. А то сега 750 лв. на свободно в Техномаркет, 700 лв. с 2 години договор в Мтел (на нормална такса от 20 - 30 лв. на месец. Не говоря за онези дето трябва да плащаш 100 кинта такса)
* Нямам идея как хората не помнят подигравката с клиентите при "смяната на системата" на Мтел преди две години. Почти всичките ми приятели се опариха с разни космически суми, които им дойдоха и трябваше да платят.

Има още безброй причини, хората да се дразнят на политиката на Мтел свързана с обслужването на клиентите. Разбира се и при другите оператори е така. За тях не сме клиенти, а овце.
В заключение. Аз също съм абонат на Мтел и гледам да имам възможно най - малък досек с фирмата. Няколко пъти ми звънят за да ме зарибяват за разни неща от рода на Мтел Клуб и незнам си какви глупости и на всички им казвам едно и също. Искам единствените ни отношения да са: Те ми предоставят услуга която ми е най - изгодна (разбирай най - малко преебаваща), аз им плащам таксата всеки месец. Друго от тях не искам!

AVKansazov
Мнения: 4012
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от AVKansazov » 25 мар 2014, 19:54

[Quote]Ти защо толкова много мразиш Мтел?[/Quote]
Не аз съм заблудения човече а ти.
Така и не можеш да разбереш че не мразя мтел а само ме дразнят с политиката си и опитите за манипулация.Ако ми прегледаш историята ще видиш че съм критикувал и глобул а в германос изобщо не искам да влизам защото там са най-нахалните мошеници.Докато в глобул откакто започнах да плащам през интернет не съм стъпвал заради практиката им да използват данните от регистрациите на карти за лични цели(всеки път ме натискат да направя на договор един б-конект регистриран на мое име - нали беше само за МВР-то уж).В същото време всеки месец всеки месец ходя да си плащам на ръка сметката към мтел с надеждата тъй като съм с изтекъл договор в служебна група да ми предложат нещо подходящо(договора е 20лв с включен интернет макар и ограничен до 512 мб и национални а сега го махнаха от новите тарифи за сметка на леко увеличените национални) и отговора е \"нямаме какво подобно да ви предложим ако не се махнете от групата\".И съответно си стоя на безсрочен докато не се сетят да пуснат нещо или групата не я вземе някой друг оператор.Тогава ще се сетят ама ще е късно.
С виваком нямам отношение и не ме интересуват така че нямам какво да ги защитавам или плюя.

Обаче мразя такива като теб - манипулатори!
Lenovo Moto Z2 Force 9.0 + Lenovo Z6 Pro 9.0 + Huawei MediaPad M5 Lite 8.0 + Xiaomi MiBox 3 8.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport + Huawei Band 3 Pro

[BG]Agent_Kowalski
Мнения: 2246
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 26 мар 2014, 10:46

Мислиш че служителите на мтел са по-нагли, арогантни и некомпетентни от тези на глобул/ германос...?(whistle) странно

stefanicio
Мнения: 567
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от stefanicio » 26 мар 2014, 12:12

[Quote]Мислиш че служителите на мтел са по-нагли, арогантни и некомпетентни от тези на глобул/ германос...?(whistle) странно[/Quote]
Не мисля, че са по, смятам, че са такива. Не мога да направя класация по глупост, но напоследък се сблъсквам само с такива от Мтел, защото съм техен абонат. Изобщо не смятам, че другите оператори са стока. В България, за разлика от другите страни е невероятно трудно да си търсиш правата официално и затова повечето хора просто преглъщат и оставят нещата така. Всеки, който е имал проблеми с някой от операторите знае за какво става въпрос.

[BG]Agent_Kowalski
Мнения: 2246
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Ето как държавата обслужва интересите на Виваком

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 26 мар 2014, 12:50

Е разбира се зависи кой къде е попаднал. Аз съм бил клиент и на трите, и с трите съм имал проблеми .Поне за София във веригата на глобул са ми най-противни след това виваком и мтел или наравно с тях или съвсем малко след тях са по-малко нахални.
Абе както и да е (beer)

Отговори