Страница 1 от 3

USSD код - Виваком

Публикувано: 10 авг 2012, 16:27
от prasuncho
Здравейте приятели,

Преди доста време ползвах един USSD код [който вече забравих и не мога да открия, а се наложи да връщам фабричните настройки на телефона си (Nokia) и го загубих], чрез който ако някой ме търси, докато говоря с друг абонат, линията да дава [B]сигнал "Свободно"[/B], вместо [i]"Абонатът разговаря, моля изчакайте!"[/i] или сигнал "Заето".

Някой сеща ли се кой е този код? :S

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 10 авг 2012, 18:45
от dandi72
Незнам кода но би ли споделил каква е идеята, на този който те е избрал да му дава [u]сигнал "Свободно"[/u]?

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 10 авг 2012, 18:59
от lubobubo
Опитай да го направиш от настройките на телефона.На моята Нокия е в: Настройки-Набиране-Повикване-Чакащо повикване-активирай. Когато те търсят ,а ти разговаряш -ще чуеш бипкане в слушалката че някой те търси, а на него ще му дава сигнал свободно.

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 10 авг 2012, 19:26
от Sage
Здравей, къде се губиш напоследък?
И аз предположих, че имаш предвид чакащо повикване. Ето ги командите:
http://www.vivacom.bg/bg/residential/help_and_advice/common_questions/mobile_postpaid/7/

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 10 авг 2012, 20:04
от prasuncho
[B]dandi72[/B], (макар, че не мислех да давам обяснение, защото в случая това не е важно) идеята е, че не искам този някой да разбира, че в момента разговарям. ;) За какво и защо - това си е моя работа, в случая не е важно и няма отношение към питането ми.


[B]lubobubo[/B], точно тук е гъдела. Чакащите повиквания (в моя тел. се наричат [B]"Услуга изчакване на повикване"[/B]) са ми [B]АКТИВИРАНИ[/B], но когато направя проба - примерно, обаждам се на 123 и съответно от друг тел. с М-Телски номер, звъня на моя Виваком, автоматична централа на М-Тел отговаря [i]"Моля, изчакайте! Абонатът говори."[/i] - а аз не искам да се чува това, а просто да дава [B]сигнал "Свободно"[/B], все едно не говоря с никого. Ако пък [B]ДЕАКТИВИРАМ[/B] Чакащите повиквания, автоматична централа на М-Тел отговаря [i]"Избраният номер е зает. Моля, опитайте по-късно."[/i]. Това също не ме устройва. Държа да се чува [B]сигнал "Свободно"[/B].

Друга интересна подробност е, че днес брат ми като ме търси (той е на Глобул) и точно в този момент аз разговарях, обаче после като го питах, каза че на него му давало свободно... Нищо не разбирам - от оператора ли зависи? (angry)


[B]Sage[/B], приятелю, включвам се чат-пат с разни питанки, но истината е, че последната година-две наистина съм затрупан с работа и посещавам форума изключително рядко. Понякога влизам, чета разни теми, но не вземам отношение, защото всичко там вече е казано по един или друг начин. А и откакто [B]m75[/B] го няма, стана доста скучно, хахаха... :D Шегувам се, ще се опитам занапред да идвам по-често "насам"...

А по темата - първо тези кодове гледах (към които си ми дал линк - за Мобилни Абонаментни) - правих проби, не става и не става...

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 10 авг 2012, 20:36
от PEPSIBEST
Не съм напълно сигурен, но мисля, че нещата стоят така:
Когато ти си набрал номер и провеждаш разговор, отсреща се чува съответно "заето" или "абоната разговаря.."
Когато някой те е набрал и провеждаш разговор, тогава ако друг ти звъни ще чуе сигнал свободно. С други думи, ако ти си инициатор на разговора човека който те търси ще чуе "заето", а когато си приемащ разговора ще се чува "свободно" (yes)(beer)

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 11 авг 2012, 00:17
от azcv
Въпросните съобщения идват от IVR-а на Виваком.Не знам да има вариант да се изключват.Това,че ти е дало свободно от глобулския може да е по 1000 други причини.Принципно съобщенията може да идват и от оператора,от който се извършва повикването и от приемащия повикването.При вивакомса настроени всички възможни съобщения.При другите оператори са нагласени само някои.Пример:звънят ти от М или Г към В и ще чуеш вивакомското съобщение.При обаждане от В към Г и М ако абоната говори ще чуеш съобщението на Г или М,но ако е зает ще чуеш вивакомското,защото мтел и глобул нямат съобщение за заето,а само сигнал.С две думи всичко е въпрос на късмет и избягването от съобщенията е доста относително.Може да опиташ да махнеш пренасочванията към 1578(въпросния IVR),но нямам идея дали няма да прецакаш нещо и да ти спрат и смс-ите за пропуснато повикване и дали изобщо може от телефона да се махнат пренасочванията конкретно към този номер.

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 11 авг 2012, 09:01
от prasuncho
[B]PEPSIBEST[/B], дори и така да е, както казваш - това не ми помага, понеже инициатор на разговорите съм аз. Благодаря ти за информацията все пак! (beer)


[B]azcv[/B], благодаря и на теб! Съобщенията наистина са от Вивакомската централа (по-горе написах М-Телската, но не бях много сигурен...). Не искам да правя проби да ги ограничавам, за да не забатача нещо положението (а в момента не ми се връщат фабричните настройки, защото съм тунинговал доста неща и ще трябва наново да губя време)...

Значи явно засега ще оставя нещата така, за съжаление... :|

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 11 авг 2012, 11:43
от SwollenMembers
Дори и да няма съобщение, както е при М-тел, на повечето телефони (особено Nokia) излиза съобщение на екрана "waiting" , но повечето хора не го виждат или не знаят за какво е :D Има един изпитан начин за прикритие - пренасочваш входящите повиквания при условие заето към друг твой номер ;)

Re: USSD код - Виваком

Публикувано: 11 авг 2012, 13:45
от dandi72
При Мтел става този номер, когато избереш абонат който говори в момента ти да чуваш [u]сигнал "свободно"[/u], което е доста подвеждащо защото започваш да се чудиш защо не ти вдигат отсреща. Докато при Виваком се чува [u]"Абоната говори в момента, моля изчакайте"[/u]. Както казва SwollenMembers начина за да не те разберат че говориш и на тях да им дава [u]сигнал "свободно"[/u] е като направиш условно пренасочване при заето към твой номер, така и на теб няма да ти пипка в ухото, че те търсят(yes):)