най-добър музикален телефон

number_320
Мнения: 323
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Re: най-добър музикален телефон

Мнение от number_320 » 17 мар 2008, 20:38

"Ти май като си ми ги давал тези линкове май не си чел характеристиките на моделите."

Не беше нужно - употребявал съм повечето. :-)

"Имал съм почти всички модели на iPod, в момента имам iPhone, iPod nano 2G(в колата с най-якия аксесоар за кола - Harman Kardon Drive+Play),купих 2 броя iPod Nano 3G(за сестра ми и за баща ми),също така съм имал Sony NW-E003, Zune и един стар Creative Zen Micro, въобще няма база за сравнение, може да ти направя демонстрация ако искаш"

Аз имам друг опит. Но това е субективно - разгледай независими тестове, провеждани с професионална апаратура в лаборатория (например на Connect от брой 07/06 - те разполагат с такава лаборатория оборудвана от Rhode & Schwarz - може би най-добрата европейска фирма за измерваща техника). Разгледай графиките и стойностите. Лесно ще се убедиш, че iPod не е лош, но не е и нещо особено - има много по-добри (например B&O).

И не се доверявай на тестове на Apple-Community-то. Те често приличат на секта, а това не е гаранция за независим резултат.

"По лесно управление от менюто на иПод няма и няма и да има. Ако не си виждал меню на иПод, може да дойдеш и това да ти демонстрирам"

Имал съм iPod Nano 4GB и iPhone. Леснотата на управление е нещо много относително. Менюто на ябълките е със сигурност много лесно (главно защото няма кой знае какво в него). Разликата със Sony или B&O обаче, не е голяма - става въпрос за акценти. Ябълките печелят главно заради дизайна и маркетинга - точно второто е причината iPod да се смята за плеъра "с най-доброто меню" - чичко Стийв не пропуска възможност да го подчертае. Аз лично не се влияя от такива внушения и изпробвам всичко. Не бих казал, че iPod е нещо особено - и другите имат чудесни идеи.

"Аз не знам тези плеъри да имат повече от 30-40ГБ. Какво ще кажеш за 160ГБ?"

Както deezel каза, това количество памет не е нещо забележително през 2008. Първите плеъри на Apple имаха това предимство - тогава конкуренцията наистина вграждаше по-малко памет. Само че това беше преди 7 години...

"Не виждам какво несъвместимо има с компютъра. Включваш USB-то, излиза ти iTunes и почваш да синхронизираш музиката."

Точно тук е проблема. Ще ти кажа как го предпочитам аз (и не само аз). Включвам плеъра в КОЙ ДА Е компютър, на екрана излиза прозорец със съдържанието му. С drag & drop "хвърлям" желаните файлове на плеъра - готово. Не мисля, че "най-добрият плеър" (по твое мнение) трябва да те прави зависим от един компютър или една определена програма (аз например използвам WinAmp). Смятам че съвместимостта с компютър означава и това: където и да се намирам, какъвто и компютър да имам пред себе си, да мога да качвам музика от него без помощни средства. От тази точка Apple е много далеч. Да не говорим че не е съвместим с много платформи за продажба на музика - поне не без 3 пре-кодирания (и съответната загуба на качество).

"Ще си кажеш кой ползва Mac?Много хора ползват Mac, толкова колкото ти не можеш да си представиш - в България."

Въобще не искам да си представям нищо. Статистиката го казва: Mac все още имат пазарен дял от под 10%. Това, че в твоя приятелски кръг са повече е чудесно, но няма нищо общо с темата.

"Друго нещо да поспориме?"

Както кажеш...

asenna5
Мнения: 4648
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: най-добър музикален телефон

Мнение от asenna5 » 17 мар 2008, 22:43

Дано m-r, esato се включи в темата, че той е направо истинско гуро по тези въпроси.
Ако чете това - поздрави от мене.
;))

mishobehar
Мнения: 1294
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: най-добър музикален телефон

Мнение от mishobehar » 18 мар 2008, 00:45

Като че ли тази iСекта ми е изкривила правилното мнение по тези въпроси.Може би и да не са най-добрите плеъри, но на мен ми харесват. Дайте някоя идея да взема някой добър MP3 player и ще направя ревю тука в сайт-а с видео и т.н.Да ви кажа честно аз съм много доволен от звука на мойте устройства, като че ли на iPod-a в колата , с Harman Kardon-a ми изглежда по добър звука. Също така ползвам и слушалки Bose, така че нямам оплаквания от звука.Може би това ми е изкривило мнението, защото винаги съм ползвал стандартните слушалки и сега реших да си купя Bose - огромна разлика.Колкото до звука от iPhone-a, дето ме попита deezel, честно да ти кажа не съм го слушал много, но в пътите когато ми се е налагало не съм правел разлика с iPod,може би защото тогава нямах Bose слушалки и всичко ми изглеждаше еднакво(разликата наистина е огромна).Една интересна случка в Mall of Sofia - отидох в магазина на Епъл, като ги попитах кои са най-добрите слушалки на пазара - те ми отговориха че по добри от тези на iPod-a няма на пазара. ХАХАХАХ.
Още един аксесоар, който ми хвана окото за iPod е Bowers & Wilkins - Zeppelin : http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?mco=DD3ED617&fnode=home&nplm=TN981ZM/A Видях го в магазина на Епъл в Ню Йорк и му правеха демонстрация. Това наистина вади уникален звук - силен,изчистен но и вади уникална цена - 599$ - повече от който и да е iPod,че даже можеш да си купиш два броя за тези пари.

mishobehar
Мнения: 1294
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: най-добър музикален телефон

Мнение от mishobehar » 18 мар 2008, 00:49

За това че трябва да се заробиш с една програма iTunes е тъпо, но на мене не ми представлява проблем.Аз лично ползвам вградения Медия Плеър и съм доволен, а това че не е съвместим с магазините за музика е нормално - това е политиката на Епъл да създадът затворен кръг,където всяко едно нещо ще е зависимо от всичко друго и така лека по лека да си купиш всички техни продукти. Това е тяхната политика и не мисля че ще се промени някога, защото това им носи много $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$. Относно пазарния дял ма Мас - те никога няма да имат по-голям пазарен дял, защото те никога няма да се обвържат с големи производители на компютри като Сони, Тошиба, ХП и т.н.Дори и някой производител да се навие да се завърже с Епъл, това рано или късно ще бъде обречено на неуспех, защото те правят всичко с цел да лапат $$$ само те и никой друг.

Потребителски аватар
chilko
Мнения: 6729
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: най-добър музикален телефон

Мнение от chilko » 18 мар 2008, 02:56

Sony NWZ-A818 е страшен. и идва с най-добрите слушалки, които съм виждал да се продават с плеър. изглежда че след дълги години на неуспешни опити и половинчати решения, sony най-накрая почнаха да правят читави плеъри.

модела има всичко, което търся в един плеър - компактни размери, флаш памет, хардуерни бутони за звука, особено качествен звук дори и със слушалките от комплекта, лесен интерфейс (прилича на този в телефоните на se) и изключително добра батерия.

има и екстри от които нямам нужда, но са добре дошли като цветен qvga дисплей, плейване на 30fps видео и опция за разглеждане на картинки

deezel
Мнения: 4083
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: най-добър музикален телефон

Мнение от deezel » 18 мар 2008, 07:07

И аз ползвам iTunes за плеър на ноутбука, много ми допада!:)

Отговори