Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

.__.
Мнения: 6
Регистриран: 24 юни 2017, 11:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от .__. » 25 юни 2017, 14:51

Глупаво е да коментираш неща с които не си запознат.
Ти фактурата му с начислени пари за разговори с "ЕС мобилни" виждал ли си? Аз още вчера изисках копие от фактурата, но смешникът упорито отказва да покаже за какво точно са му взели пари- да ти обяснявам ли защо не го дава или и сам ще се сетиш, а? Виждаме единствено, че има начислено "текущо потребление"- има колкото щеш начини да му се появи такова потребление, примерно:

В правилата си пише "без номера с добавена стойност и 0700"... Сложи смс-ите които си плащаш (недай си боже да пращаш такива към порно сайтове- там са по 5-6 лева), сложи и видео разговорите които също си плащаш, да не забравяме и държавите които НЕ са в ЕС (но пък са в Европа) и се оказва, че говоренето е на корем само докато стоиш на вярната пътека- кривнеш ли от нея ти го начукват...

На твое място бих изтрил всички коментари, заключвам темата и ако до 1-2 дни авторът не даде доказателство (с копие от фактурата), че ситуацията отговаря на това което е написал (надписани сметки на няколко карти) директно му набивам постоянен бан.
Грешки стават, може да има дефект в системата за билинга и т.н., но като казваш "Фирма Х най-нагло и умишлено ме лъже и ми взима пари" или вадиш доказателства, или си носиш последиците за лъжата.

sabinko@
Мнения: 23
Регистриран: 04 мар 2017, 09:11

Мнението е изтрито.

Мнение от sabinko@ » 25 юни 2017, 18:34

[b]Модератор: [/b]Вулгарен език.

engadget
Мнения: 749
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от engadget » 25 юни 2017, 19:16

След като има проблем и с миналата фактура я покажи.Какво пише там? От къде идват тези пари?
За текущата от 80 лв. мога само да гадая...

DNST
Мнения: 193
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от DNST » 25 юни 2017, 19:36

Тази тема ми звучи доста нагласена. Започва се компрометиране на Виваком с надписване на сметки, но потребителят във форума така и не прилага копие или скрийншот от фактурата, където ясно да се види, че високата му такса е в резултат на споменатото таксуване от разговори към мрежи от ЕС.

Изведнъж вместо вече надписана сметка се оказва, че все още такава няма, а въпросният абонат е с 80 лв текущо потребление, което твърди, че няма откъде да дойде. Обвинява оператора, че го е таксувал за международни разговори, въпреки че нито на 123, нито в магазин, нито където и да било той е видял в резултат на какво са тези таксувани 80 лв.

Оставам с впечатлението, че нищо надписано няма, а sabinko@ само си лае във форума и вдига шум за нищо. Като толкова е убеден, че са му надписали сметка да беше пуснал жалби във Виваком, КЗП и КРС, вместо да пише празни думи тук, които да не са подкрепени с никакво доказателство.

Apple_fan
Мнения: 1518
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от Apple_fan » 25 юни 2017, 20:53

Някак си ми се струва доста евтино само за 45 лв да имаш неограничени към всички мобилни в ЕС...

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5245
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от Вито » 25 юни 2017, 21:21

Евтино е, факт. И не само неограничени мобилни, но и интернет в България... Явно планът доста боде конкуренцията. Само да напомня, че преди десетина години плащах по 40 лева за 3 часа разговори към [B]целия свят - всички мрежи[/B] и 50МБ нет. Като неизразходените се прехвърляха за следващия месец. Планът беше Злато 180. Остана без аналог, както тогава, така и сега.
Аз споделих как си реших проблема. Показах двете фактури в офис на Виваком. Видяха грешката и следващия месец платих по-малко. Никой не може да проверява въпросния номер както иска потърпевшият. На мен ми искат при всяко обаждане да удостоверя, че се обажда титуляра на сметката. Да отива в офис и да се разправя. И ако е така както казва няма да има проблем да си приспаднат надвзетите пари. Служителят в моя случай видя грешката и веднага ми каза, че проблемът ще е решен, както и стана впоследствие.
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black

behroozwolf
Мнения: 555
Регистриран: 16 авг 2010, 09:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от behroozwolf » 25 юни 2017, 21:24

Остави, аз повече се убеждавам, че това е форум на Виваком, после на Теленор и накрая на Мтел :D. Иначе, трябва да отидеш на място в офиса. Мен един оператор, при въпрос, ми казват да подам официално запитване с написано ЕГН. В същото време държавна администрация, ти предоставя безплатно само по имейл толкова информация :D.

SGH
Мнения: 105
Регистриран: 14 дек 2006, 18:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от SGH » 26 юни 2017, 00:40

За мен е изключително странно, защо тази снимка е от разплащателната система на Vivacom??? нима нямаш достъп до VIVAONLINE ? От каде имаш достъп до служебен вивакомски лаптоп?

За мен би било интерсено да разбера как направи тази снимка.

sabinko@
Мнения: 23
Регистриран: 04 мар 2017, 09:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от sabinko@ » 26 юни 2017, 05:37

Тази снимка е от служебен компютър в магазина в който ходих. И те останаха като гръмнати от текущата сметка и отвориха системата да видят дали има сметка и се оказа че сметка има и продължава да расте.
В предната фактура има начислени 37 лв без ДДС за международни разговори.
Само за статистиката, трябваше да ми върнат и 70 лв за допълнителни пакети по старите планове и още не са ги върнали, въпреки че в магазина пускаха казуси и обещаваха да ги върнат в тази фактура. За мен вече няма значение, днес си пускам номерата за пренос, явно истината е че при трите оператора има някакви проблеми но при бтк е най-зле. Надявам се при новия оператор да не е така.

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5245
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком надписват сметки при плановете Смарт U

Мнение от Вито » 26 юни 2017, 06:35

Преди няколко години имах начислена сметка при положение, че имам минути към всички. Обадих се на 123 да питам от къде е сумата и ми казаха точно кога с кого и колко дълго съм говорил. Оказа се, че съм се вързал за румънски оператор без да искам тей като телефонът ми беше на автоматично търсене. Та тея от офиса нямат достъп до такава информация при текуща сметка. Вече във фактурата ще се види къде какво е говорено, но ти не даваш информация. Тея снимки които показваш не доказват нищо. Има една натрупана сметка, но от какво е не се вижда.
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black

Отговори