Тема за оплаквания от лошото обслужване при операторите

retarded
Мнения: 93
Регистриран: 19 окт 2012, 22:23

Тема за оплаквания от лошото обслужване при операторите

Мнение от retarded » 09 апр 2019, 22:45

Значи ако говорим за А1 (Ментел), явно винаги може и по-зле. Темата реших да я направя след като за пореден път получавам нелепо обслужване от А1:

Отидох в магазин да преподпиша на същите условия, но се наслушах на невярни неща, като се почне от това, че не мога да преподпиша на същите условия и от там нататък - небивалици безкрай. Меко казано си изгубих времето и не получих нищо в замяна, въпреки че А1 печелят от мен и трябва да са заинтересовани да остана техен клиент. За съжаление, явно това не е така.
Продавачът, според мен, съвсем съзнателно гледаше да ме заблуди по всякакъв начин и говореше откровени глупости. Това ме накара да се усъмня, дали е възможно, човек да е толкова некомпетентен в работата си, или просто това, да лъжеш клиента, в А1 се поощрява. Въпросният продавач, бъркаше 'минути за разговори в роуминг', и 'минути за разговори към номера от ЕС' и още много други неща. Пак казвам, тези неща, лично според мен, се бъркат нарочно. Както и да е, в крайна сметка трябвало да звъня на някакъв номер, а какъв е този номер така и не разбрах, за да мога да преподпиша, забележете, след като ми пратят договор по куриер. Що за глупост е това? Вместо да те улесняват, те нарочно искат да не преподпишеш договор с тях, аз направо не мога да повярвам. Разбирам човек да има избор и ако прецени да му пратят договор по куриер, но да те задължават да ти пращат договор по куриер при положение, че аз вече съм в магазина - това е най-голямата тъпотия която някой може да измисли в мтел... Те нещата не, че не се подобряват - те стават много по-зле. Преди около месец преподписах друга услуга в магазин, но ето, че вече не можело; Ле-ле на къде отиват тези не знам.


Друго нещо което ме озадачи и бих искал някой ако може да обясни е ценообразуването в каталога на А1. За съжаление този каталог е толкова забутан, най-отдолу в дясно на сайта, че може и да не сте го виждали даже.
Изображение
Ето линк за по-лесно -> http://media.a1.bg/newsite2018/A1/catal ... .html#p=41

Ето снимка от каталога за пример:
Изображение
1. Защо тези телефони са на еднаква цена? Просто взех 2 съседни, които според мен не отговарят по параметри.
2. Защо P Smart без договор струва по-евтино, отколкото с договор ? С договор в брой излиза около 4ХЛ, а с първите 3 плана по цена излиза по-скъп.
3. Защо P Smart изобщо не го виждам на сайта в "А1 клуб"?

Не знам дали А1 знаят, че имат тъпо обслужване, ако не го осъзнават сами, явно трябва някой да им помогне. Пишете какво не ви харесва на вас в обслужването и какви ситуации сте имали вие. Аз лично се надявам да ги оправят малко нещата, защото са много зле в момента. Целта на темата ми е поне хората да са осведомени, да не си губят времето с глупости и да знаят какво да очакват като им кажат 'че не могат да преподпишат'.

mrazko
Мнения: 307
Регистриран: 10 май 2008, 15:55
Местоположение: USA

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от mrazko » 10 апр 2019, 05:36

За чий х@й си ходил да преподписваш договор?
Имал си нещо на ум/ нов телефон, някъква далавера/ или си решил да се направиш на тарикат да ходиш до офиса им?
“Да би мирно седяло, не би чудо видяло”
Iphone 13 Pro Max
AirPods
GMC Terrain SLE AWD

milenski73
Мнения: 213
Регистриран: 15 окт 2006, 12:11

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от milenski73 » 10 апр 2019, 07:55

Баси изсмуканата тема... Все някой недоволен, все на него са му длъжни... Закривай! 😄
Note 20 Ultra 5G

martin_p
Мнения: 86
Регистриран: 11 ное 2008, 19:30

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от martin_p » 10 апр 2019, 08:37

При трите оператора има тарикатлъци, лъжи и подобни казуси - това си им е практика! Баща ми като отиде в А1 /ползва ТВ+НЕТ/ и като почнат едни "обещания, оферти, предложения само за Вас" и едни "звезди да му свалят".... направо се осират, ама нали той е на 66 години, може и да успеем да го излъжем. И при Виваком е същото /ползва мобилен телефон/ , затова казвам, че навсякъде са едни и същи чалъмите и "префернциите"!

Ванката
Мнения: 9571
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от Ванката » 10 апр 2019, 09:00

@retarded, а ти за обслужване лоялни клиенти не си ли чувал? Кому е нужно да обикаляш по офиси, след като всичко можеш да свършиш и по телефона? Правят ти един анекс със запазване на текущите условия и можеш да си получиш договорът и избраният апарат по куриер. Работят със Спиди между другото!👍

Не разбирам, защо не четете форума? Има толкова много спомагателни теми по тези въпроси... Има теми със съвети за преподписване, пренос, прекратяване на договор, има тема за скрити оферти и т.н.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Nik21
Мнения: 406
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от Nik21 » 10 апр 2019, 09:07

martin_p написа:
10 апр 2019, 08:37
Баща ми като отиде в А1 /ползва ТВ+НЕТ/ и като почнат едни "обещания, оферти, предложения само за Вас" и едни "звезди да му свалят".... направо се осират, ама нали той е на 66 години, може и да успеем да го излъжем.
Така е, всички са маскари. Служителите (и на трите оператора) нямат грам съвест. Знам за случай в който 80 годишна старица отива в офис да си закрие изтекъл абонамент, а там така са я "обработили", че си тръгва с нов флагман и нов двугодишен договор с такса половината й месечна пенсия. Старите хора са като малки деца, лесно се лъжат - какво копеле трябва да си, за да се възползваш от тяхната наивност!

P.S. Затова в къщи СИМ-картите само аз ги раздавам :D. Всички договори са на мое име, само аз ги подписвам и преподписвам. Съответно и всичко сам плащам :D .

maxito2
Мнения: 684
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от maxito2 » 10 апр 2019, 09:35

и защо реши, че Ментел или който и да е друг оператор ти е длъжен с нещо, че трябва да ти предлага същите условия на същата цена? Ти би ли останал на същата заплата от преди 2 години? Аз даже им се чудя как изобщо се съгласяват на подписване при същите условия ако им се обадиш и ти пратят анекс по куриер..
Виж за служителите им по моловете има какво да се желае, но едва ли могат да направят нещо - като си имат таргети, бонуси и не знам още какво, няма как да не се опитват да набутват клиенти с по-високи тарифи и ненужни услуги/устройства.

D0N4T3LL0
Мнения: 288
Регистриран: 13 мар 2015, 10:34

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от D0N4T3LL0 » 10 апр 2019, 09:36

Всички лъжат като насрани, от лоялни клиенти също се правят на ударени и гледат да те лъзнат ако могат. Трябва да знаеш какво искаш и да си настояваш. В офисите нямат право да ти дават да преподписваш или да ти дават скрити планове, там само ако е нещо от сайта. От 3 години в офис съм им стъпвал само, за да разгледам определен модел телефон и нищо повече. Но като цяло обслужването навсякъде е под всякаква критика и не говоря само за операторите.

Ванката
Мнения: 9571
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване на А1

Мнение от Ванката » 10 апр 2019, 10:00

И аз ходя в офис само да разгледам някой нов телефон. Нямам проблем с операторите, след като знам какво ми трябва и за какво съм тръгнал, но онлайн е много по-удобно и се пестят нерви от различни спорове. Този форум много ми е помагал през годините, за да получа адекватна информация, както и аз самият съм давал такава.

П.С. Може ли да прекръстя темата да не е строго индивидуална само към А1?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
radko89
Мнения: 1667
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Re: Тема за оплаквания от лошото обслужване при операторите

Мнение от radko89 » 10 апр 2019, 11:55

Един куриоз имах аз наскоро..

Ползвам нет+тв от вива.
Прибирам се в петък след работа за да открия, че нета ми го няма.
Свързвам се с оператор, обяснявам му, 10 минутно чакане на телефона и ми казват - не можем да го оправим дистанционно, екип трябва да ви посети на място да отстрани проблема. Казвам им ок и ги питам кога могат да пратят екип, те ми казват - понеделник по кое време ще ви е удобно? Питам ги, ама аз уикенда без нет ли да седя? Те ми отговарят - съжаляваме, екипите ни не работят събота и неделя..
Викам хубаво, ще взема малко да обикалям планините, някой пикник, нещо, няма проблем, нека е през седмицата.

Казвам им - добре, в понеделник е ок, 17:00 добре ли е? все пак сме на работа, та след като приключа, те ми казват, екипите са до 17 часа на работа.. Викам си, хубу, нека да е в обедната почивка - ще изляза до работа, ще тичам като луд и готово, съответно отговорът отсреща е - от 12 до 13 часа екипите са в обедна почивка.. :shock: Питам ги, един екип ли работи? не се ли разминават почивки нещо, за да не остава виваком без мобилни групи... Ми - не, съжаляваме господине!

Ок, питам ги - по кое време ви е удобно на ВАС?!? :evil:
Те ми отговарят с въпрос - между 14 и 16 добре ли е? Казвам, добре в 15 часа ще мога да съм си вкъщи, при което те ми казват - добре господине, надявам се сте доволен от обслужването (сякаш сама си се подигра женицата), приятен ден!

В понеделник получавам обаждане в 14 часа - ние сме на адреса, вие къде сте?
- еми на работа съм, къде да съм? по телефона се разбрахме за 15 часа..
- Не, не господине, не може така - ние имаме час от 14 до 16 часа, щом ви няма на адреса продължаваме към следващия адрес, съжаляваме - и ми шляпна телефона... бяха 3 дни разправии с оператори и в офиси и т.н. - веднага си пуснах прекратяване на договора с 8 месечна неустойка...

Такава трагедия не бях виждал през живота си! Сигурен съм, че техниците са отишли и да пият кафе - в крайна сметка аз съм от 14 до 16 и не съм бил на адреса.. изкараха си ме мен виновен.
Няма такава пропаднала компания! НИКОГА ПОВЕЧЕ АБОНАТ НА ВИВАКОМ!

Отговори