Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

midd
Мнения: 47
Регистриран: 22 дек 2014, 17:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от midd » 01 сеп 2017, 13:35

То май Теленор сега имат най-добрите оферти. Може утре да намина да си харесам нещо (woo).

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Nik_21 » 01 сеп 2017, 14:00

[Quote]Да докладвам за плана в Етрополе и Пирдоп на Виваком.[/Quote] Благодаря на [B]Doondie[/B] за навременната и изчерпателна информация. Спести ми едно напразно разкарване до Етрополе и Пирдоп, благодаря.

[B]P.S.[/B] И един личен въпрос приятелю [B]Doondie[/B] (ако не желаеш, не ми отговаряй, няма да се обидя). Как така майка ти ти разрешава да качваш автостопаджии? Аз когато пътувам с жена си, строго ми е забранено да качвам каквито и да е било стопаджии (нито момичета, нито момчета). Ако започна да намалям скоростта ми казва: "Дори не си и помисляй, продължавай без да спираш, може да са избягали престъпници или изнасилвачи".

mobili
Мнения: 259
Регистриран: 24 май 2015, 16:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от mobili » 01 сеп 2017, 15:26

Дали не е свързано с тази новина от днес:

Три месечни такси трябва да плати наведнъж клиент на мобилен оператор, решил да прекрати предсрочно договор. Това съобщи днес във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков. Той уточни, че след дълги разговори и с намесата на Комисията на защита на потребителите, два от операторите са били убедени, че неустойката на договора трябва да е за три месеца, независимо от оставащия до края срок. Трети оператор също е заявил в разговор с Бошков, че до два месеца ще въведе правилото.
вестник "Сега"

bambam2k
Мнения: 137
Регистриран: 10 мар 2015, 17:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от bambam2k » 01 сеп 2017, 15:32

кой е третия дето него е въвел?
При Мтел тествах така е 3 без промоционални такси без ддс неустойка ми начислиха и готово

Doondie
Мнения: 307
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Doondie » 01 сеп 2017, 15:37

Моля. В Етрополе казаха, че и вчера (сряда) идвал някой да пита за този план. Питаха откъде съм разбрал за него, след като не съм от региона. Някакъв план за 5 000 минути и 2 500 МБ ми предложиха за 16 лв - от каталога май. Аз им казах, че ако исках такъв, щях да взема "Левски 2017" с неограничени. Не че 5 000 минути ще ги изговоря, но трафикът е 2 пъти по-малко.

П.С. Няма проблем - и без друго коментарът ми най-късно до ден ще е погребан вече. :)
На първо място, мама не е в позиция да ми казва какво да правя вече. Най-малкото аз карам, затова аз решавам. С жена ти е друго - отношенията не са като майка и пораснал син, а като двама партньори, които споделят отговорност (за семейство, жилище и т.н.) и вземат решенията заедно. Поне така аз разбирам да имаш връзка, въпреки че нямам.
От друга страна, като по-млад съм пътувал няколко пъти на стоп от Търново до Плевен, дори от Търново до Варна съм ходил, докато учех във ВТ. Веднъж от София до Плевен пък, не помня по какъв повод. Затова знам много добре как се чувства човек, когато чака час-две, без никой дори да спре (понеже не всеки е в твоята посока или е до близкото населено място само). Да не говорим, ако времето е лошо, както и когато се мръкне. Един от най-неприятните ми стопове беше на връщане от Поморие, когато замръкнах на Петолъчката. Въпреки че беше преди 5 г, вече не помня как се прибрах. хаха
Затова всъщност се зарадвах, че мога да помогна на някого. Той пък се оказа културен младеж. На връщане една жена качихме - някъде между Златна Панега и Луковит. За пръв път изобщо пътувах дотам с кола, така че не помня имена и места. Даже погледнах Google Maps, за да видя къде сме били. Не се бях качвал на магистрала като водач. хаха :D
Разбирам и съображенията на жена ти. Особено ако е чувала истории за стопаджии. В същото време и стопаджията не знае на кого може да попадне. Има си "за," има си и "против." Аз обаче предпочитам да се доверявам, отколкото винаги да се съмнявам в хората и да очаквам нещо да ме излъжат или да ми навредят по друг начин. Шофирам от може би месец (колата дори не е моя, lol), макар да имам книжка, откакто съм завършил гимназия. Това бяха първите хора, които съм качвал. Ако не бях тръгнал по-рано заради мама, най-вероятно нямаше да ги срещна по пътя.

Мога да споделя и за най-късметлийския ми стоп, но постът стана достатъчно дълъг вече. :)

celitel
Мнения: 231
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от celitel » 01 сеп 2017, 15:43

Теленор...само че макар да не са го въвели, това хич не им пречи да са и единствените, при които дейта-плановете да са само с 2-годишен договор. Като се има предвид и че са в постоянна промоция, вероятно същото ще стане и с другите планове. Та може да има веднъж-два пъти в годината някой дървен план, за който да важи правилото за 3-те месеца.

mobili
Мнения: 259
Регистриран: 24 май 2015, 16:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от mobili » 01 сеп 2017, 15:43

Мисля, че е Теленор. Те се дърпаха от самото начало.

Doondie
Мнения: 307
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Doondie » 01 сеп 2017, 16:06

Това не е новина от днес. lmao
Така е от миналата година. Единственото, което може да мине като "новина" е промяната и при Теленор. Предвид предстоящото съдебно решение по колективния иск срещу тях от КЗП, те - искат, не искат - също ще си променят условията.

[Quote]Чл. 143. Неравноправна клауза в договор, сключен с потребител, е всяка уговорка в негова вреда, която не отговаря на изискването за добросъвестност и води до значително неравновесие между правата и задълженията на търговеца или доставчика и потребителя, като:
[...]
5. задължава потребителя при неизпълнение на неговите задължения да заплати необосновано високо обезщетение или неустойка;
[...][/Quote]

celitel
Мнения: 231
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от celitel » 01 сеп 2017, 16:14

На промоционалните и сега е необосновано високи, защото в много случаи трябва да платиш повече, отколкото ако ползваш услугата и плащаш до изтичането...такова безумие и Стив Джобс не би успял да обоснове.:D

mobili
Мнения: 259
Регистриран: 24 май 2015, 16:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от mobili » 01 сеп 2017, 16:21

Да, това е новото, вече се говори за трите оператора.

Отговори