Турция ще произвежда Samsung и Oppo смартфони

ddonnev
Мнения: 17
Регистриран: 16 дек 2018, 17:30

Турция ще произвежда Samsung и Oppo смартфони

Мнение от ddonnev » 23 дек 2020, 10:27

https://it.dir.bg/tehnologii/turtsiya-s ... -smartfoni
Ще поеме ли Турция ролята на "Китай" за Европа? Има признаци за това, след като стана ясно, че южната ни съседка ще произвежда смартфони за водещи брандове на този пазар, предава technews.bg.

Някои компании се опитват да разширят и разнообразят производствения си капацитет. Китайската Oppo и южнокоренският гигант Samsung планират да започнат производство на смартфони в Турция, съобщи Gizmochina.

Неотдавна Oppo навлезе на турския пазар и сега компанията е готова да започне производство на смартфони в два завода в страната - един в Истанбул и втори в северозападната провинция Коджаели. Очаква се производството да стартира следващия месец.

Забележително е, че Oppo ще извършва целия производствен процес в тези две предприятия, а не само монтажните работи. Необходимите процедури за пълноценно производство вече са завършени, като компанията е инвестирала досега 50 милиона долара.

Oppo разполага с няколко завода в Азия, а сега, с производството в Турция, ще започне да изнася някои от своите модели смартфони и в други региони. Европейският пазар изглежда е основният фокус на компанията.

Samsung също планира да започне производство в Турция, но за разлика от Oppo, южнокорейската компания няма да създава собствени предприятия. Тя е наела подизпълнител за производство в Истанбул.

Подобно на други големи компании, Samsung също се опитва да разшири производствените си мощности в други страни, тъй като се стреми да намали зависимостта си от китайските фирми. Наскоро Samsung започна да изгражда нов завод за дисплеи в Индия, където вече управлява най-голямото предприятие за смартфони в света.

В@НК0
Мнения: 772
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Турция ще произвежда Samsung и Oppo смартфони

Мнение от В@НК0 » 24 дек 2020, 22:33

Значи от самсунг могат да пуснат нова серия смартфони - галакси ташак. :)))

Отговори