Видео показва гънката в дисплея на Galaxy Fold

muamamu1
Мнения: 1891
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Видео показва гънката в дисплея на Galaxy Fold

Мнение от muamamu1 » 22 мар 2019, 14:29

board написа:
22 мар 2019, 14:05
muamamu1 написа:
22 мар 2019, 10:21
Аз лично телевизор не съм си купувал от години, защото не виждам нужда в това да сменям текущия. Лаптопа го сменям, когато остраее и започне да се бави. И десктоп си купих наскоро, защото лаптопа не може да се справи с някои неща, само че си госглобих с трета генерация i5-ца, защото повече реално не ми трябва.
А телефони през колко време сменяш?
muamamu1 написа:
22 мар 2019, 10:21
Едва ли си оставил компютъра на страна, за да браузваш и да гледаш филми само на телефона. Всъщнсот едв али правиш нещо по-различно или по-бързо.
В действителност компютри вкъщи почти не се ползват, 100% от браузинга е на телефон и 95% от видео съдържанието също идва от телефона. Но това не е от S10-ката, а от преди това. Иначе определено се кефя, че дисплея ми е порастнал осезаемо, без това да се отрази на размера на устройството. Радвам се и на десетките други леки подобрения. Не че нещо толкова ми е липсвало преди това, но за мен след като и без това ползвам високи планове при операторите, е грехота да не се възползвам от субсидията на телефон.

Фолда не е никак лош като идея, но за мен е по-скоро като версия 0.8 и е пуснат под натиска на пазара, кой да е първи, за това не ми се рискува да съм малко бета тесър. Да не говорим, че сумата става и съвсем различна. И съм сигурен, че верси 2 на телефона ще е много по-добра.

Т.е. потвърждаваш, че реално разлика в употребата на телефона ти няма, нали? Макар че аз не мога да си представя да браузвам само на телефона, но нека приемем, че това е така, защото аз съм свиканл да работя на три монитора - лаптоп + 2х24 инча. И въпреки това се съмнявам разликата в дисплеите с предния ти телефон да довела до кой знае колко по-удобен процес на браузване. Но нека сега се върнем обратно към мнението ми, което ти коментира в началото. То беше насочено към първия коментар тук, според който сгъваемите телефони са пълна глупост. С какво те са по-голяма глупост от тези, с които сме свикнали и които реално не се променят с нищо, освен с някоя и друга малка благинка, без това да има реално отражение върху употребата? Сега разбираш ли защо написах това?

Иначе реално си смених телефона през септември, защото стария ми падна от джоба, докато излизах от колата, и стана на сол. Него го взех преди точно година. Закарах го да му сменят екрана, но в сервиза не свършиха качествена работа и го продадох на половин цена, след което си взех този. Взех го втора ръка, защото, както съм споделял и преди, пари на Apple, Google и т.н. директно не желая да давам или поне искам да ги сведа до минимум. Само че след няколко месеца ползване батерията си замина - явно не е правена за зареждане със зарядно от iPad, което макар и да я зарежда доста по-бързо, направо я съсипа. Изпратих телефона до София, за 1 ден му я смениха и сега си е като нов. И докато не видя нещо интересно, което реално би било ново за мен, или пък не започне да ми пречи (както по-горе обясних, че става става с компютрите), не виждам защо да го сменям. Филми не гледам, за бразуване си е достатъчно удобен, не се бави, батерията държи поне един цял ден при тежка употреба, а при по-лека спокойно си минавам и два работни дни, върши ми работа за всичко, за което ми трябва един телефон, защо да го сменям? Та така, този ми е от септември, предния от март, по-предния го изпозлвах около година, защото практически той не беше мой, а просто един приятел ми го остави да го доизпозлвам, защото Nexus-ът ме предаде и не ми се занимваше със сервизи, само че той беше на доизживяване. Nexus-ът го ползвах около година и него. Преди него изпозлвах около година и половина OPO, чийто дисплей поджълтя и в един момент просто го продадох за без пари. Преди това вече не си спомянм. Та така като гледам може да се каже, че си смнем телефона често, ама определено не го правя, защото така съм решил или искам да си почеша кефа, а просто изпозлвам даден модел, докато не се предаде. И с лаптопа е същата работа - батерията държи много дълго, с ежедневна работа се справя без проблем, лек е, пренася се лесно. Е, да, като тръгнеш да лепиш 30-40 снимки по 16МР всяка и после да ги обработваш във PS издиша, затова си взех десктоп, ама като удари 1,000 цикъла батерията просто ще я сменя и продължавам напред.

Потребителски аватар
board
Мнения: 6045
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Видео показва гънката в дисплея на Galaxy Fold

Мнение от board » 22 мар 2019, 17:55

muamamu1 написа:
22 мар 2019, 14:29
Т.е. потвърждаваш, че реално разлика в употребата на телефона ти няма, нали?
Еми не бих се изразил така.
По същия начин примерно независимо дали ще ползвам 32 инчов телевизор или 50 инчов, в общия случай ще гледам едни и същи филми и предавания, тоест би следвало да кажем, че няма голяма разлика в употребата. Ама на практика има осезаема разлика в преживяването.

Подобно и при телефона, малко по-големия дисплей кефи(а тази година, бих казал, че дисплеите на самсунг са изключително добри), една идея по-бързата работа може да се усети, стерео звука променя малко нещата при гледане на видео и в определени игри, повечето вътрешно пространство ми дава възможност да сложа повече глупости, повечето налични сензори на камерата ми дават по-голяма вариативност при снимките както и при видеото, 960fps ме кара да се заиграя с нови неща, обратното безжично зареждане да си зареждам часовника... и т.н. Много дребни промени, която променят достатъчно цялостния пакет и осмислят ъпгрейда.

Иначе напълно разбрах пътвия ти коментар за Fold, само може да ни радва, че се появяват подобни нови устройства, даващи ни нови възможности. Но от друга страна не споделям мнението ти, че останалите телефони не се развиват достатъчно. А и май просто малко ми се лафеше :)

Потребителски аватар
n1
Мнения: 266
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Re: Видео показва гънката в дисплея на Galaxy Fold

Мнение от n1 » 15 апр 2019, 08:55

Тестване на смартфони Самсунг със сгъваем дисплей ;)
https://dms.licdn.com/playback/C4D05AQG ... r8eVGiVxjM
Nokia 7 Plus DS
MS Lumia 950 DS

Отговори