Телефоните на Xiaomi за Китай няма да поддържат глобалната версия на MIUI
Телефоните на Xiaomi за Китай няма да поддържат глобалната версия на MIUI
А такааа.. Xiaomi май се усетиха,че повечето потребители си купуват телефоните директно от Китай,а не от официалните канали за съответната страна където съответно надценката и печалбата за Xiaomi е по-голяма. Интересно ми е дали темата ще бъде коментирана от върлите фенове на Xiaomi във форума.
Re: Телефоните на Xiaomi за Китай няма да поддържат глобалната версия на MIUI
[Quote]Интересно ми е дали темата ще бъде коментирана от върлите фенове на Xiaomi във форума.[/Quote]
Същите тези сега ще започнат да ти обясняват колко добро решение на компанията е това и как дори от официалните магазини да си купуват апаратите, пак са супер евтини и купуваш апарат с хардуер за 2 бона, но с цена 4 пъти надолу.
Само гледай...
Същите тези сега ще започнат да ти обясняват колко добро решение на компанията е това и как дори от официалните магазини да си купуват апаратите, пак са супер евтини и купуваш апарат с хардуер за 2 бона, но с цена 4 пъти надолу.
Само гледай...
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
В али се продават глобални фабрично запечатани телефони. Аз лично съм си купувал два. Цената им тук беше 500 кинта, в али 250. За redmi note 4 32/3 иде реч.
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
Re: Re: Телефоните на Xiaomi за Китай няма да поддържат глобалната версия на MIUI
[Quote]Същите тези сега ще започнат да ти обясняват колко добро решение на компанията е това[/Quote]
Не е добро решение. Доволен ли си? :)
По темата : дори и глобална версия от Китай, пак е по-евтина отколкото в България. За справка ми8 6/64 в Техно***** струва 999 лева , а в али-то 399 долара
Не е добро решение. Доволен ли си? :)
По темата : дори и глобална версия от Китай, пак е по-евтина отколкото в България. За справка ми8 6/64 в Техно***** струва 999 лева , а в али-то 399 долара
Проблемът мисля, че е малко по-различен и засяга по-скоро китайските потребители, които искат да сложат глобална версия.
Огромен процент от хората, които купуват Xiaomi от Китай тъй или иначе слагат РОМ от xiaomi.eu. Техните ромове са базирани на китайските официални, като са махнати всички китайски боклуци и са добавени Google сървисите. Това означава, че ако си отключите bootloader-a на телефон, предназначен за Китай и инсталирате xiaomi.eu ROM, телефонът ще си работи нормално. На такъв телефон обаче няма да може да се сложи официален глобален MIUI ROM.
Не знам каква е причината за това решение, по принцип xiaomi.eu ромовете са официални. Дори съм почти сигурен, че са част от Xiaomi. Най-малкото, че локализацията на MIUI е взета от xiaomi.eu.
Огромен процент от хората, които купуват Xiaomi от Китай тъй или иначе слагат РОМ от xiaomi.eu. Техните ромове са базирани на китайските официални, като са махнати всички китайски боклуци и са добавени Google сървисите. Това означава, че ако си отключите bootloader-a на телефон, предназначен за Китай и инсталирате xiaomi.eu ROM, телефонът ще си работи нормално. На такъв телефон обаче няма да може да се сложи официален глобален MIUI ROM.
Не знам каква е причината за това решение, по принцип xiaomi.eu ромовете са официални. Дори съм почти сигурен, че са част от Xiaomi. Най-малкото, че локализацията на MIUI е взета от xiaomi.eu.
Re: Re: Телефоните на Xiaomi за Китай няма да поддържат глобалната версия на MIUI
[Quote]Не знам каква е причината за това решение[/Quote]
Причината е цензурата наложена от китайските власти.
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/features/china-internet-social-media-great-firewall-of-china-censorship-apps-a8510036.html
Причината е цензурата наложена от китайските власти.
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/features/china-internet-social-media-great-firewall-of-china-censorship-apps-a8510036.html
Няма да има разлика, ако си купуващ Global Version. Т.е. пак ще се купува евтино и с глобален ром. Те са запечатани, а не с ръчно качени ромове.
Redmi 6 pro взехме на близка, оказа се, че глобален ром няма да има, тъй като глобалната версия се казва MiA2 lite c Android one.
Дойде с "виетнамски" РОМ, който продавачите слагат, когато няма глобален. Той е леко бъгав, с малко ъпдейти, Google play, леко крив превод и без китайски приложения.
Добре, че беше отключен буутлоудъра, та сложихме Mi Globe (допълнително олекотен Xiaomi EU c по-хубави анимации).
Че тези с неотключен осъмнаха с брикнати телефони след ъпдейт и възстановяването е само чрез свързване на два пина на платката и флашване през оторизиран Mi акаунт.
Та винаги ще има начин, както виждате търговците ползват сервизи за флашване на уж глобален ром, после си слагаш къстъм...
Дойде с "виетнамски" РОМ, който продавачите слагат, когато няма глобален. Той е леко бъгав, с малко ъпдейти, Google play, леко крив превод и без китайски приложения.
Добре, че беше отключен буутлоудъра, та сложихме Mi Globe (допълнително олекотен Xiaomi EU c по-хубави анимации).
Че тези с неотключен осъмнаха с брикнати телефони след ъпдейт и възстановяването е само чрез свързване на два пина на платката и флашване през оторизиран Mi акаунт.
Та винаги ще има начин, както виждате търговците ползват сервизи за флашване на уж глобален ром, после си слагаш къстъм...
[Quote]Това означава, че ако си отключите bootloader-a на телефон, предназначен за Китай и инсталирате xiaomi.eu ROM, телефонът ще си работи нормално[/Quote]
Абсолютно вярно!
Не ползвам друг РОМ освен този от xiaomi.eu.
И най мразя да чакам за отключване на буутлоудера.
Абсолютно вярно!
Не ползвам друг РОМ освен този от xiaomi.eu.
И най мразя да чакам за отключване на буутлоудера.
Re: Re: Re: Телефоните на Xiaomi за Китай няма да поддържат глобалната версия на MIUI
Аз затова си ги купувам с отключен. Че напоследък много хора вече им дава да чакат 720 вместо 360 часа за отключване. А преди можеше да излъжеш системата и за 180...