Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

MEnergy
Мнения: 460
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от MEnergy » 09 дек 2018, 16:01

[Quote]По-късно стана ясно, че Тръмп е бил държан в неведение за действията на канадските власти, за да не се отрази това на разговорите му с неговия китайски колега.[/Quote]

Колко е вярно, никой няма да каже, но е факт, че всички подкрепящи статуквото от Буш старши през младши, Клинтън и Обама до Килъри/Хитлъри правят всичко възможно да се върнат пак в играта. То не бяха уж манипулирани избори, съдията предложен от Тръмп с нелепите обвинения за изнасилване отпреди 30 г., до това с Уауей сега. И защо да им пука, като те са глобални и даже и Китай да отговори, вредата ще е за нормалните американски граждани - тези, доживот заробени със скъпи ипотеки и 3 работи да свързват двата края и да осигуряват такова за децата си.

Не защитавам, нито толерирам Тръмп, но явно е засегнал доста яки интереси и установени схеми, държани с години, и противодействието по всички фронтове се вижда всеки ден.

reedsolomon
Мнения: 127
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от reedsolomon » 09 дек 2018, 16:16

Тръмп е най-яркото олицетворение на статуквото. Не си правете илюзии, че е алтернатива...

StefiMo
Мнения: 805
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от StefiMo » 09 дек 2018, 18:00

Няма да се случи нищо, чешат си …

Представи си, че реално затворят шефа на Хуавей за някакъв период (по-дълъг). Абстрахирам се от действията на самия Китай и другите китайски компании в този бранш, които ще се включат активно.

Най-голямата Глобална Телекомуникационна компания реши да си го върне, като настъпва. Просто ще изтрият САЩ от картата на света, миролюбиво казано … (no)
Онова в Терминатора ще е детска приказка...

nikolay.
Мнения: 35
Регистриран: 30 юли 2005, 04:06

Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от nikolay. » 09 дек 2018, 19:52

Те така, откакто се помня, изтриваха САЩ и комунистите, и долара сваляха, и империализма и още милиони глупости изписани и казани... и ето 2018 година, долара си е долар, САЩ пак са №1 в света. Та точно така и хуйвей ще им пръднат на САЩ, както им пръдна БКП-то...

iavorski
Мнения: 935
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от iavorski » 09 дек 2018, 20:09

Прочети малко история - няма да ти навреди. Примери бол - Римската империя, монголите, британска империя, венециански търговци и т.н.

Само преди 100 години САЩ са били никой на геополитическата сцена. Колкото по високо се изкачиш, толкова по ветровито става.

mod edit: При следваща обида към съфорумец, ще взема мерки!

Dimo1
Мнения: 5
Регистриран: 16 дек 2018, 17:30

Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Dimo1 » 09 дек 2018, 21:27

“Бъдещето принадлежи на Азия, пишат експертите на PwC. В своя анализ те са проучили различни фактори. Сред тях са броят на населението, развитието на икономиката, технологичният прогрес, обемът на международната търговия, обемът на чуждестранните капиталовложения.

Китай вече превъзхожда САЩ по размера на БВП, но към 2050 г. тази разлика ще нарасне почти 9 пъти.”

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Nik_21 » 09 дек 2018, 21:39

Всички империи си имат начало, апогей и залез. Къде са сега Шведската империя (щат Делауеър е бивша шведска колония), Испанската, Английската империи? Китай е най-бързо развиващата се икономика в света и към 2025 година ще надмине тази на САЩ. Долара вече не е всемогъщ, и той стъпи вече по наклонената плоскост - Русия и Китай стокооборота си плащат вече в юани (не в долари), а Русия и Турция в рубли. Човек не трябва да гледа само bTV и НОВА, защото става като "кон с капаци".

Tadj
Мнения: 757
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Tadj » 09 дек 2018, 21:50

Колега, само да добавя, че лятото Щатите показаха на света "как се прави" - спряха с договори и обвинения огромен китайски производител на електроника. И като казвам спряха имам предвид, че го спряха напълно от действие.
Дето се вика - дръпнаха му шалтера.

Не, че ги хваля или защитавам, ама влиянието им се усеща по цял свят и мигновено.

Nik_21
Мнения: 394
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от Nik_21 » 09 дек 2018, 22:30

[Quote]И като казвам спряха имам предвид, че го спряха напълно от действие.
Дето се вика - дръпнаха му шалтера.[/Quote]Така е дръпнаха му шалтера (визираш ZTE), ама ZTE сами са си виновни, бяха се предоверили и прегърнали с американците. Но както гласи народната мъдрост "Парен каша духа" - Huawei трескаво се освобождават от американската зависимост. Първо - забраниха всички приложения на Гугъл в Китай, второ - разработват си своя OC, (ще изоставят Андроид) и трето - търсят нови доставчици на електронни компоненти, не американски или на техни васали. Доколко ще е успешно, времето ще покаже.

nikolay.
Мнения: 35
Регистриран: 30 юли 2005, 04:06

Re: Re: Re: Re: Re: Скандалът около ареста на финансовия директор на Huawei се задълбочава

Мнение от nikolay. » 10 дек 2018, 05:47

Аз казвам, че не е възможно една компания като Хуавей да бутне империята САЩ, както колегата е написал във поста си. А това къде как се плаща мен много не ме засяга, предполагам, че и Щатите.

Аз живея в Русия и горе долу имам наблюдения как обичат долари и евро тук. Много мразят Пиндостан и Гейропата, ама МакДоналдс и Бъргър кинг се пръскат по шевовете всеки ден а руската закусвалня до тях е празна и всеки е с айфон и всеки "пацан" иска да кара "бешка" а не китайско "гейли".

Във всяка банка в Русия може веднага да си смениш долари и евро, без проблем, а турски лири някъде изобщо не вземат. Най-добото вложение е да си купуваш долари или евро, както постояно се обезценява рублата си винаги на печалба.

Иначе, благодаря за препоръките да чета история. Чел съм доста. Вече предпочитам да ходя на исторически места.

Отговори