Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
-
- Регистриран: 17 апр 2006, 21:53
Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
Крайно време беше. Според мен, всички мейсинджъри трябваше да го направят. Разбира се, до момента BlackBerry Messenger е най-сигурният начин за кореспонденция.
Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
Не мисля, че нещо притежавано от Фейсбук има значение, че е криптирано... За мен за сега най-добрата и сигурна програма остава Телеграм.
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
Re: Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
След BlackBerry Messenger, да. ;) :)
Re: Re: Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
Може и така да е. Сега го инсталирах, имам два контакта с BBM. Не ги засича по номер, а по имеил... Не знам как е в BB телефоните. В телеграм има повече контакти и се увеличават.
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
-
Re: Re: Re: Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
При BlackBerry Messenger, контактите се откриват, чрез споделен PIN.
Re: Re: Re: Re: Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
Значи да питам 500 контакта поотделно имат ли BBM?
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
Не разбирам въпроса, но можеш да имаш и 1000 контакта в BBM. Идеята е да имаш само тези хора в списъка, с които желаеш да кореспондираш. Може пък да не искаш да ти знаят мобилният номер. Изпращаш PIN-ът, който е строго индивидуален за всяко BlackBerry устройство и получателят може да се свърже с теб.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
Ясно, разбрах. Не е като другите чатове автоматично да добавят контактите открити по номера в указателя. Все пак не мисля, че е много практично. С другите чатове ако не искам да отговарям или не го правя или просто блокирам дадения човек.
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съобщенията в WhatsApp вече са напълно криптирани
Тук идеята е да не споделяш лични данни с кореспондентите си. Не използваш email, телефон и каквото и да е било друго. Просто PIN. Да, за масовият потребител, това е ненужно. За корпоративният сектор, където всеки достъп до лични данни е възможност за "пробойна" в сигурността, се цени много. И аз разбира се, много пъти съм бил благодарен, че дадени хора нямат достъп до телефон, мейл и други възможности, чрез които да ме притесняват.