Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Потребителски аватар
PoceH_BS
Мнения: 3405
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от PoceH_BS » 24 дек 2017, 09:45

И щата Охайо (Ohio) се включи, въпрос на време е и останалите 40+ щата да го направят. За съжаление вече го няма ЧОВЕКА, който може да ги "изправи на крака" след такава голяма издънка. Интересното е в коя версия на iOS са планирали това "забавяне" и на юбилейния [B]X[/B] и дали вече ще имат смелоста да го направят. (blush)

п.п. Добавка - CNBC потвърждава за дело в Северна Дакота (North Dakota)... ще им се получат нещата... :D
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

tzincbg
Мнения: 6134
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от tzincbg » 24 дек 2017, 10:05

Добре де, ако искаха да накарат хората да купят по-нов, не можеше ли просто да я направят по-тежка новата IOS вместо специален код да слагат, който няма как да остане скрит?
Поне Андроид така прави, а навремето и Windows така правеше.

sladyrko
Мнения: 2027
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от sladyrko » 24 дек 2017, 10:20

Те не го намериха по код, просто един човек е решил по някаква причина да тества със стара и нова батерия и от там тръгна всичко.
Хубаво е, нека ги съдят, трябва това да е като опция в настройките, а не те да решават.
И пак е предимство за iOS юзърите, защото когато Apple изпуснат топката и пренебрегват или "прецакват" потребителите си по някакъв начин, хората се надигат, съдят и т.н. И най-хубавото - Apple почти веднагически го променя в ползва на исканията на потребителите.
Докато при Андроид е пълна противоположност - 2018 ще стане - ситуацията с ъпдейтите е трагедия. Плащаш по 1000 лева и получаваш един ъпдейт на ОС (нова версия). Пускат се телефони още с НУГА, като ОРЕО е на линия от месеци..
Затова казвам дори и за "Сигурността", че имам доверие на Apple, защото, ако излезе обратното, представете си тогава какво съдене ще стане, колко пари ще изгубят и най-вече, колко черен ПР ще е за тях, при положение, че с това се промотират от доста време.
Ще стане ясно до дни, дали или как ще променят нещата. :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Потребителски аватар
PoceH_BS
Мнения: 3405
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от PoceH_BS » 24 дек 2017, 10:24

Не виждам някой да ги обвинява за това. Ти прочете ли защо е "цялата врява"? И как рухва един от големите митове, че iPhone работи и след 5 години както в ден 1-ви?! Те крият и още много неща които тепърва ще излизат на яве и вече парите им няма да могат да купуват всеки и всички. Това е само началото... ;)

п.п. @[B]sladyrko[/B]

[Quote]И пак е предимство за iOS юзърите

Apple почти веднагически го променя в ползва на исканията на потребителите.[/Quote]

НЕ Е и НЕ МОГАТ, написах ти в другата тема защо. Когато нещо е прецакано на хардуерно ниво, няма софтуер който да го оправи, само замазват положението.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

tonipar
Мнения: 30
Регистриран: 21 ное 2014, 10:14

Re: Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от tonipar » 24 дек 2017, 10:37

Нещо друго е интересно: въпросната батерия била ли е оригинална, и съответно била ли е подменена в оторизиран сервиз, сертифициран от епъл. Тоест това е била напълно оригинална батерия, такава каквото се вгражда първоначално в айфон и е била сменена по начин за който епъл са дали инструкции на даден сервиз. И дори и тези условия да са спазени, пак не е сигурен крайния резултат, тъй като има много много неизвестни най-малкото от които е какви са договорите между епъл и производителя на батериите, , може да прехвърлят вината към него. Всякакви други версии в които някой пишман инжинер в домашни условия си е сменял батерията с неизвестен произход, няма как да минат пред съда.
Всякакви останали батерии от китайски гаражчета автоматически гарантират провал на подобно дело. И не ми излизайте с репликата че всичко се прави в Китай. Да така е, само че в единия случай международна компания стои с името си зад произведения продукт, в другия неизвестен китаец произвежда някаква имитация на оригинала.
А епъл дали ще потъне, хехе, това го чакаме вече колко години, по-скоро България няма да съществува, отколкото епъл да се сринат.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Мнения: 3405
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от PoceH_BS » 24 дек 2017, 10:44

Ти нарочно ли се правиш на "тъп"?!?! Батерията на iPhone е "несменяема", сега се замисли ЗАЩО?!

[Quote]Our warranty covers a defective battery, but it doesn’t cover wear from normal use.

If you're covered under AppleCare+, we'll replace your battery at no charge if it retains less than 80 percent of its original capacity.
If your iPhone needs battery replacement and it’s not covered, the service fee is $79.
[B]If your iPhone has another power issue[/B], we’ll give you the repair price after we determine the cause.
[/Quote]

От тук - https://support.apple.com/iphone/repair/battery-power

Няма да прогледнете и това си е, слънцето да ви заслепи със светлина все няма да я видите!

Погледни болднатото, колко проблеми имаше 6-цата (а и не само) с атмосферните условия?! Защо все на огризките им пречат атмосферните условия?!
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

sladyrko
Мнения: 2027
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от sladyrko » 24 дек 2017, 10:49

Какъв хардуер? Явно нещо не си схванал. Щом батерията почне да се износва до даден процент, СОФТУЕРА забавя работата на процесора с цел "да запази износването" за по-дълго време.

Аз си ползвах iPhone 6 почти две години и не видях никакво забавяне да ти кажа, съвсем честно. Не знам това дали са го сложили с ъпдейт след като съм го продал, но това беше положението.
:)

П.С:Моя андроид се изключва при -10 градуса (Дори и по-малко) ако го държа за няколко минути в ръката си, особенно, ако снимам. Явно е проблем от металния дизайн, става твърде студен. Айфона ми никога не се беше изключвал от друга страна...
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

tonipar
Мнения: 30
Регистриран: 21 ное 2014, 10:14

Re: Re: Re: Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от tonipar » 24 дек 2017, 10:53

Това което ми цитираш прави нещата още по-зле!
Хората са си написали при какви условия подменят батерията. Това че някой сложил някаква батерия, което е нарушаване на гаранционния договор, в резултат на което телефона не му работел по същия начин както преди, нали знаеш какъв успех ще има в съда.
Ти не се притеснявай че не сме прогледнали! Нали не те караме вие да ни купувате епъл продукти. Единствено можеш да се радваш че си прогледнал и си повече от нас. Винаги ми е било чудно защо плачете на чужди гробища?

Потребителски аватар
PoceH_BS
Мнения: 3405
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от PoceH_BS » 24 дек 2017, 10:57

Сигурно и тези които в момента ги съдят не са схванали?
Само да те питам ти прочете ли ми мнението където ти писах защо нямаш опция в менютата дали да ти се намалява честотата/бързината на процесора или НЕ?
Ако не му намалят честотата СОФТУЕРНО се изключва/рестартира заащото ХАРДУЕРНИТЕ им инжЕнери са с ръце в дирника. Ако софтуерните им такива не намалят честотата СОФТУЕРНО - духаш супата. Това го няма при нито едно андроид у-во, без значение с колко износена батерия е, ако ще и да са и останали 10% живот. Само при огризките го има това!

@[B]tonipar[/B] - [Quote]Винаги ми е било чудно защо плачете на чужди гробища?[/Quote]

Защото все пак сме хора и имаме чувства - съжаление към оФцете. (flower)

п.п.2 Което ми напомня, че съм сигурен за 90% от тях в БГ, че не са и чували, камо ли да помислят за проблема, който във всички световни медии и САЩ е обсъждан, просто трагедията за БГ територията е пълна! (no)
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Wallker
Мнения: 1010
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Потребители съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone

Мнение от Wallker » 24 дек 2017, 11:00

[Quote]Това че някой сложил някаква батерия, което е нарушаване на гаранционния договор, в резултат на което телефона не му работел по същия начин както преди, нали знаеш какъв успех ще има в съда.[/Quote]

Няма никакво значение, дали сам си е сменил батерията или не. Факт, е че Apple са потвърдили всичко и вече са автоматично в кюпа. Говори си колкото искаш, но думите на Apple са взети под внимание в съдилищата и се използват срещу самите тях.

Отговори