ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

sladyrko
Мнения: 2030
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от sladyrko » 29 мар 2016, 19:18

По-сериозен е, ако дават на тоя и оня с заповед за обиск.
Евала, до последно си държаха на своето и не го направиха сами. Пак е нещо... (whistle)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

peterpan27
Мнения: 160
Регистриран: 02 сеп 2014, 22:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от peterpan27 » 29 мар 2016, 21:22

Благата дума и ютията правят чудеса.

Wallker
Мнения: 1010
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от Wallker » 29 мар 2016, 21:49

iPhone и сигурност... Ахахаха, да се пръсне човек от смях. Толкова им е криптиран телефона, че за 4-5 дена хакерите го отключиха... Вярвайте си още, фенове с промити мозъци. Стана, точно както предполагах, разбиха им защитата на телефона и сега Apple сигурно се пукат от яд, вече не се бият в гърдите. Нека им! Колкото до твърденията, че ФБР били следели всеки... дрън дрън... Вие като ползвате андроид, да не би да ви следят от ФБР?! :D

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5280
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от Вито » 29 мар 2016, 22:40

[Quote]Вие като ползвате андроид, да не би да ви следят от ФБР?! [/Quote]
Ний сме грижа на ЦРУ. :D
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black

muamamu1
Мнения: 1895
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от muamamu1 » 29 мар 2016, 23:20

Ебаси селския викач. От вчера ли работят да разбият защитата на iPhone според теб? Или пък няма някой, който да им изпее всички тайни срещу подходящата сума? И к'во толкова спорите все по тази тема, все едно някой от Вас, господа, е Богоизбран и никой не може да му стигне до телефона.

behroozwolf
Мнения: 555
Регистриран: 16 авг 2010, 09:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от behroozwolf » 30 мар 2016, 07:15

Само собственик на айфон би твърдял, че няма скрита реклама в това :D.

Nuckito
Мнения: 191
Регистриран: 01 авг 2008, 19:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от Nuckito » 30 мар 2016, 09:30

[B]Unlocked iPhone Worthless After F.B.I. Spills Glass of Water on It[/B]

[i]“There were a lot of high-fives, which led to the unfortunate spilling of the water.”[/i]

http://www.newyorker.com/humor/borowitz-report/unlocked-iphone-worthless-after-f-b-i-spills-glass-of-water-on-it?utm_content=buffer4422e&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=bufferПП: Секцията на новината е хумор :)

Потребителски аватар
Вито
Мнения: 5280
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ФБР успя да отключи iPhone без помощ от Apple

Мнение от Вито » 30 мар 2016, 11:30

Всъщност нещата били доста по-дълбоки. От тази гледна точка има голяма логика да се опъват на правителството.

[Quote][B]Следвайте парите: Apple срещу ФБР[/B]

Много хора гледат спектакъла "Apple срещу ФБР" в театъра за Национална безопасност и не се досещат, защо Apple и нейният изпълнителен директор Тим Кук неочаквано се превърнаха в рицар на бял кон по отношение защитата на неприкосновеността на личния живот и гражданските права. Този въпрос си задава известният Чарли Строс (Charlie Stross), като ни напомня, че Apple в края на краищата е корпоративен гигант с втори по обем на капитализация в цялата история на САЩ. Какво е този случай за Apple?

Фанатизмът на Apple по отношения защитата на потребителите през последните пет години е толкова голям, че корпорацията се изправи срещу правителството на САЩ. Както обикновено, причините за това можем да разберем, ако проследим парите.

Когато се появи iOS, Apple не се грижеше особено за безопасността на потребителите. Известно е, че първите версии на iPhone не можеха да осигурят безопасна SSL-връзка с пощенските сървъри. Мнозина считат, че именно това е причината тези смартфони да бъдат забранени за използване в някои корпоративни и държавни мрежи. Но след това Apple внезапно осъзна, че безопасността не е просто някаква полезна възможност, с която да угоди на потребителите, а необходимост. И причината за тази необходимост е Apple Pay.

Преди време се казваше, че General Motors е всъщност застрахователна компания с отдел за производство на автомобили. За сто години пенсионният фонд на GM се разрасна до такива размери, че GM трябваше да инвестира някъде тези пари, за да получи печалба, достатъчна за изплащане на пенсиите. Продажбата на автомобили се оказа недостатъчно голям бизнес за тази цел. Днес Apple седи върху най-големия паричен чувал в американската история. Нейните легендарни $120-$150 милиарда налични парични средства привличат вниманието на инвеститорите от ранга на Карл Айкън, но дори обратното изкупуване на акциите не може да махне този паричен баласт, ако събирате 90% от печалбите на целия световен пазар за смартфони. Финансовите анализи показват, че ако Apple запази тези обороти и печалби, то към 2024 година ще бъде изцяло частна собственост, но пак ще има $100 милиарда налични средства.

Естествено, ако имате 0,1 трилиона долара, няма как да отидете в банката и да кажете "Искам да ги оставя на депозит. Колко е годишната лихва?". От една страна, ако имате 0,1 трилиона долара, можете да си купите няколко банки. И още, парите не могат да съществуват без движение: най-общо това е коефициентът на икономическата ефективност. Парите трябва да бъдат инвестирани и да генерират печалба. През последните десет години Apple използва натрупаните пари за да си осигури значително преимущество пред конкуренцията. Имайки петгодишен план за бъдещо развитие, Apple може да диктува производството и да прогнозира необходимостта от някои компоненти за своите устройства. Например сапфирни стъкла или 5К екрани за новите iPhone. Тези компоненти все още не съществуват, но Apple знае кой е способен да ги произведе и може да отпусне необходимата сума за построяването на необходимия завод. Съвсем произволен пример: Apple отива при известен производител като Sharp и казва "трябват би един милион 27-инчови 5К дисплеи след четири години. Ще ви дадем пари за да си построите завод за тяхното производство само с един процентен пункт повече, отколкото ще ви дадат банките, но искаме първия милион качествени дисплеи за нашето производство". Всички печелят: Sharp получава завод за масово производство на нови дисплеи с висока резолюция, а Apple инвестира парите си по начин, който носи много повече печалба, отколкото който и да е инвестиционен фонд.

Но Apple има твърде много пари. Още от 1998 година, когато се завърна Стив Джобс, Apple започна да расте с двуцифрени годишни процентни числа. Най-вероятно към 2008 година Стив Джобс и Тим Кук са разбрали, че ако стратегията за завземане на лидерска позиция на пазара се окаже успешна, то проблемът със съхранението и инвестирането на гигантските парични средства ще бъде много остър. Ако всяка година печелите 50-100 милиарда долара, няма как да занесете тези пари в банката, а ще се наложи да станете банка. Ето какъв е смисълът на Apple Pay и ето защо Apple стана фанатик по отношение на защитата на информацията и електронните граждански права.

Навярно всички знаем, какво е Apple Pay: използвате своя iPhone, iPad или Watch като надежден и доверен инструмент за разплащане. Той е свързан с вашата банкова сметка и изцяло заменя кредитните и дебитните банкови карти.

Всъщност, в момента Apple де факто е банка и остава само да се извадят банков лиценз, банков надзор и система за управление на риска - и спокойно може да се конкурира с Chase, Barclays или HSB в обслужването на физически лица. Да не забравяме, че Apple има много добър профил за всеки клиент: за разлика от банките и другите кредитни институции, Apple не управлява тромава инфраструктура, проектирана някъде през 1950 година. Всъщност за банките не са толкова важни привличането на депозити и отпускането на кредити, а управлението на риска. Apple, както и Google, има много по-тясна връзка с потребителите, отколкото която и да е банка. Apple може например да наблюдава къде се намира и движи смартфона или смарт-часовника на потребителя. Виждат се и транзакциите, и по-важното - опитът да се закупи нещо се вижда на хиляди километри от магазина, в който се намира потребителя. Банките и финансовите институции имат свои методи за следене на кредитните и дебитните карти, но техните методи в сравнение с Apple са направо груби.

Това съвсем не е всичко. Да не забравяме, че Apple използва много добри скенери за пръстови отпечатъци в най-новите си електронни устройства плюс използването на дълги ПИН-кодове и пароли. В най-новите модели е интегрирано хардуерно хранилище за криптографски токени, които се използват за разшифроване на адресите памет в смартфона, необходими за достъп до данните в смартфона; поддържа се двуфакторна автентификация. Обединяването на пръстов отпечатък, сканиране на ириса с дълги ПИН-кодове и пароли дава много добра защита на данните.

Какво означава това? Означава, че смартфоните на Apple са много по-добре защитени от който и да е банкомат и което и да е устройство от инфраструктурата за използване на банкови карти, които днес използваме за достъп до банковите си сметки. Всичко това означава, че големите производители на смартфони просто могат да прескочат цялата съществуваща към днешен ден банкова инфраструктура с по-ефективно управление на риска и едновременно с това с много повече информация за навиците на потребителите, която дава възможност за забелязване на потенциално опасни потребителски прояви и шаблони за действие, които могат своевременно да бъдат блокирани.

Чарли Строс счита, че Apple е в състояние да създаде глобална система с много добре защитени разплащания, която ще измести VISA и Mastercard, като в крайна сметка ще се стигне до създаването на дъщерна банка за работа с физически лица, която директно ще предоставя финансови услуги на потребителите, използвайки своя гигантски финансов резерв.

ФБР иска (и вече успя) да разблокира смартфона на терориста от Сан Бернардино, но някак късогледо се взира само в криминалните разследвания и не разбира, че всъщност иска ключ за достъп до всеки бъдещ банкомат и банкова карта на планетата.

Ако ФБР получи задна врата в криптирането на iPhone, то платежната инфраструктура от следващо поколение ще стане също толкова ненадеждна като днешната структура на банковите карти със скимерите и подправянето на личните данни.

Ето защо Тим Кук се бори с министерството на правосъдието на САЩ по повод iOS: ако никой не вярва в iPhone, то никой няма да вярва и в Apple Bank от следващо поколение, а Apple ще изгуби една отлична възможност за трупане на още повече пари и достигане на "стратосферата".
Калдата[/Quote]
SAMSUNG Note 10 Plus Black
HUAWEI Mate 10 Pro Blue
NOKIA 808 PureView Black

Отговори