Нека погледнем:Spikul написа: ↑12 яну 2021, 15:01Ето това искам да избегна. Аз пиша едно, ти си знаеш пак твоето, без изобщо да вникнеш аз какво съм писал.radko89 написа: ↑12 яну 2021, 14:34Спик, казваш, че не ти се влиза в дискусии, с хора, които не желаят да чуят доводи, а ти и Ник бълвате чисти спекулации.
Не така брато.
Нито ти, нито аз сме най-умните на таз земя, че толкова самоуверено да твърдим това е и това не е така.
Поради тази причина има научни форуми, в които се "ратифицират" идеи, открития и теории. Защото една птичка пролет не прави.
Не може един човек да е по-умен от колективните знания на хиляди.
И в този ред на мисли просто акълът не ми побира как с такъв замах казваш, че си сигурен в нещо, в което просто няма как да си 100% сигурен.
И щом няма как да си 100% сигурен е просто спекулация..
Какви спекулации точно имаш предвид, че пиша?
Че са изтрили списъка в Уикипедия или, че тези, които смяташ за колективни знания не са учени, а работници в НПО-та?
Хайде ако ще влизаме в някакви спорове, да боравим с конкретика, а не с лозунги и личностни епитети.
1. "повечето хора са просто с промити мозъци и вярват в апокалиптичния ни край на планетата" - как го решихме това? Направихме контролирано проучване, с което установихме, че повечето хора са с промити мозъци и вярват в апокалиптичния край?
2. "никой не говори за залесяване и фотосинтеза" -
https://www.nature.org/en-us/get-involv ... a-billion/
https://tree-nation.com/projects
3. "Уикипедия изтри листа на учени, които бяха противници на Глобалното затопляне, с мотивът, че били едва 3%. Ами как да са бъдат чути, като останалите уж 97% не са никакви учени - просто са висшисти работещи в НПО-та или в организации пряко свързани със субсидиране за борбата с уж измисленото Глобално затопляне, което е пълен конфликт на интереси в правото!"
- къде е списъкът с останалите 97% от учени, които са съгласни с глобалното затопляне и техните акредитации и работодатели, който подкрепя написаното от теб?
Вникнах какво си написал, реших да не го приема, защото не е подплътено с конкретика а просто едни изказвания, без никаква подкрепа.