Бърз интернет в целия свят от Мъск

Потребителски аватар
Ванката
Мнения: 9241
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от Ванката » 21 фев 2018, 18:25

Този човек е велик! Трябва да има повече като него на нашата планета.
Новата мисия на Мъск: Бърз интернет в целия свят. https://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/novata-misiia-na-mysk-byrz-internet-v-celiia-sviat-6079549
Samsung Galaxy S10+ PRISM SILVER 128GB
Samsung Galaxy S9+ CORAL BLUE 64GB
Samsung Galaxy Watch 46mm
Samsung Galaxy Buds+

Потребителски аватар
algor
Мнения: 1379
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38
Местоположение: София

Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от algor » 21 фев 2018, 18:40

Този сайт не го отварям дори да умирам и там да е единствената информация на света, но в случая прочетох.
Приказки от 1002 нощи и фантасмагориите на същия сайт нямат край.
Не ми се рови сега в нета да видя реалните новини за този проект, но и да има нещо такова, не мисля, че ще се случи в следващите 15-20 години, а подводните камъни тепърва ще излизат и ще се мисли как да се отстраняват.

пп. Не ми се мисли и таксата за този "световен широколентов достъп до интернет" каква ще бъде :D
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Боби13
Мнения: 2878
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59
Местоположение: Земя

Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от Боби13 » 21 фев 2018, 18:43

Ще поживеем, ще видим (beer)

StefiMo
Мнения: 805
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от StefiMo » 21 фев 2018, 19:17

Ванка, ти си един от малкото здравомислещи. Сега ще се опитам да ти го обясня, много накратко. :)

На Мъск свършват парите. Търси нови програми за получаване на пари. От всякакъв тип. В началото имаше много желаещи да инвестират. Сега няма вече. Много бавна и несигурна инвестиция, с неяснота дали въобще ще се върне някога.

За космическата му програма, единствената полза сигурно имат военните. Има клипчета с коментари в тубата колкото искаш. С една дума - Цирк. А това дето го даваха „на живо”, не е ясно в кое студио са го снимали.

За колите, също можеш да видиш отзиви. Просто не всичко е толкова лъскаво и идеално. Разгледай на руснаците, те обичат да си ги поддържат и ремонтират. Накратко, след 2-3 месеца от покупката на нова кола, почва нещо по нея да се разваля, чупи ….. Разгледах една на живо, не съм очарован, по моите критерии. Не държа да съвпадат с на другите. Не е за България.

Сега спокойно си четат какво си цъкаш на телефона от сателитите, а с тези спътници сигурно ще ти помагат в цъкането. Как си представяш устройство дето стои в теб, да се свърже със сателит. Говоря за посоката нагоре. Малко мощностите.. Има сателитни телефони, но с едни антени, батерии. Физичните закони никой не ги е отменил.Ето ти още един нагледен пример. Ти си в София с устройство, а приемника е в Бургас. И ще се свържеш, дори при пряка видимост и нереални идеални условия??? А са едни 400-500 километра. А тези сателити те къде са, на какво разстояние ги плануват.

Въобще, всичките му идеи са в този дух. Няма как да вземе специалисти по софтуер (от Гугъл примерно), и да почнат да разбират от коли, космически кораби и т.н.
====
Специално за колите, хибриди и подобни. Всички големи играчи са на далавера, но Мъск им отвори очите. За обикновения човек никаква полза, освен, че ще го смучат по-повече направления и за повече пари.
Сега още повече ще се скъси живота на колите. И ще станат още по-скъпи. Полза за екологията от хибрид – никаква. Същият двигател, същото замърсяване, същия разход на гориво. Покарай малко хибрид и ще го усетиш в джоба ти. Но по-бързо ще умре, и ще струва по-скъпо.
За електрическите. Сега горивото ще отива в централите, за произвеждане на ел.енергия. После ще има едни батерии, дето замърсяват много, трябва и рециклиране. Лития гори много добре, и не се гаси. При запалване не ми се мисли.
Тепърва ще се изгражда инфраструктура за колосални суми. Познай от кой, от тези същите с парите..

И т.н.

Weishaupt
Мнения: 71
Регистриран: 12 май 2017, 16:25

Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от Weishaupt » 21 фев 2018, 19:33

Чак ми става жал за някои от хората, коментирали новината, а (уж) сме във форум с техническа насоченост... :(

mobili
Мнения: 259
Регистриран: 24 май 2015, 16:13

Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от mobili » 21 фев 2018, 19:39

Мъск няма пари. Получава субсидии от държавата. Нещо много близко до комунизъм.

maxito2
Мнения: 684
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от maxito2 » 21 фев 2018, 20:14

Интересна новина. Източник е cnet за песимистите във форума, които все едно са му счетоводители, че нямал пари и подобни глупости. Добре, че има хора като него, които да мислят и за останалите, вместо само да трупат милиарди в личните си сметки.

Blue Sky
Мнения: 1864
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от Blue Sky » 21 фев 2018, 20:21

Ето я новината от по-сериозен сайт:

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/02/19/3131355_noviiat_proekt_na_spacex/

Както са казали и някои горе, това няма да се случи в близкото бъдеще.

MEnergy
Мнения: 335
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от MEnergy » 21 фев 2018, 22:34

Моите лични впечатления от Тесла като компания, без да съм шофирал или имал продуктите й, са доста смесени. Преди около две години търсиха персонал в някакъв офис-магазин до Хийтроу в Лондон. Това, което ми направи наистина силно впечатление в обявите, бяха нефиксираните и неспециализирани изисквания, както и изискването за заплата, посочена от теб (в самите обяви няма заплащане, а 95% от ЮК компаниите по неписано правило обявяват поне приблизителни). Другото, което съм чувал от приятели е, че се подписва договор, при който могат да те уволнят без предизвестие, без причина, и без обезщетение. Вероятно работиш и като самонает. За другият гуру, най-силно цитиран като светия, визионер и дрийм имплойър в ЛинктИн и къде ли още не - Брансън-овчо, проверете заплатите във Върджин-групите и навсякъде другаде, където той има нещо общо (както в Англия, така и в САЩ - и не тези на CEO-тата - на служителите). Добре, че в Англия има минимално заплащане, че иначе персоналът му нямаше да види и него.

Скоро четох статия за гига-батерийната електростанция на Илън, построена и платена напълно от австралийските данъкоплатци (чрез частното австралийско правителство, разбира се). Можела сама да захрани селата и градовете около нея по проектната си мощност за цели... 5 минути. Дали казах 5 минути? Поради неспоменатите публично параметри по оценката и преди изграждането (казвам публично за гражданите, онези другите са си ги знаели отдавна), били осигурени електрогенератори на фосилно гориво (вероятно дизел), които да поддържат баланса, когато и както е необходимо в процеса й на експлоатация. При това самото захранване за по няколко минути е при идеални условия и не на пълна заявена мощност. Илън освен всичко друго се и оправдава, че една батерия (батерийна електростанция) сама по себе си била недостатъчна и трябвало да бъдат вързани едни с други за пълно чисто захранване. Та трябвало 2, после още 2, после 6 и така... Да не забравим и генераторите...

Ако не прозира вече, да си кажа с прости думи, че Илънчо е простото физическо изражение на най-голямата пирамида, създавана някога, зад която стои не само ЮС-правителството, но и останалия 1% от най-богатите в света, правещи с парите на данъкоплатците, кой каквото си иска. Очаквайте полети до Луната, сателити, безплатен интернет, колонии на Марс и не знам си още какво. С вашите пари, тези на децата ви и пенсионните ви фондове. С Туитър, ЛиктИн, всичките телевизии, вестници и ЮТюб, преливащи от хвалебствия и суперлативи. Месията. Спасителят. Извеждащият човечеството векове напред!

Няколко пъти в живота си съм бил служител в старт-ъпи досега. Повечето, в които бях, вече не съществуват и това е голата истина. До 3-4 години, ако не излезеш на печалба, си бъст и това е и статистиката - 90% не оцеляват в пазарни условия, нито пък продуктът им е конкурентоспособен на съществуващите. Идеите на Мъск не само и за секунда не са били субект на пазарни условия, но не са и замислени да бъдат такива и да генерират приходи, които да позволят всичките му други прищевки, преди наливане на още милиарди незнайно откъде. Вместо това, той харчи, и харчи, и харчи. И му дават още чужди пари. И още. Е, къде е логиката? И, като се издъни в ракетите, или Тесла, и идва следващото - безплатен интернет. Мисии до Марс. Подземни левитационни влакове. Ел Ей до Токио за 20 минути.

Аз стоя зад Нисан Лийф, Киа, Шевролет, Рено, Форд, ФВ, Тойота и многото други, които създадоха и движат пазара на електромобили и съществуват, заради иновациите си, планирането, дистрибуцията, крайните си цени и технологиите си. Те ще са тези, които ще променят света и ще напълнят и София, и Париж, и Лондон с електромобили. Или nanoFlowcell, Mirai и много други.

Пазарни, достъпни и истински. А не Туитър и CNN-ски.

A4i
Мнения: 3904
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Бърз интернет в целия свят от Мъск

Мнение от A4i » 21 фев 2018, 22:43

Автомобилите с ел.двигател са доказана технология на повече от 100 години. Които не му се вярва да влезе в едно зелено такси и да пита шофьора. Приус прави среден разход при зверски задръствания от 5 литра бензин на 100 км. При същите условия икономичен дизел дава 17-20 на сто разход. Отворете мобиле.де и вижте колко километра са навъртели предлаганите там хибриди на 4-5 годиншна възраст. Рядко виждам някой под 300 000. Вярно е че все още са скъпи, но приноса на хора като Мъск е точно в разрастване на конкуренцията и понижаване на цените.
Иначе сателитния интернет е супер-идея за населението извън големите градове. На село интернета е радио-релеен с аксес-поинтове в няколко съседни села и връзка към кула на БТК на 15 км. Често , при лошо време нета спира. Добре е да има резервен в тези случаи. Местния доставчик би инвестирал в една сателитна чиния, която да включи някъде в собствената си мрежа. Също така може да се помисли за хибридна мрежа, при която входящия поток да е от сателита, а заявките през мобилната мрежа. Тогава е въпрос само на още един RC банд в модема на смартфона. Сега китайската ми пръчка поддържа 20 банда само за 4G, вкл. и на 5гХз. Така че Мъск и тук не е много далече от истината.

Отговори