Apple Pay в още държави от Източна Европа

Johnniie
Мнения: 228
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Apple Pay в още държави от Източна Европа

Мнение от Johnniie » 21 яну 2019, 20:03

tonipar написа:
21 яну 2019, 02:58
Ние сме си виновни, не са епъл! За съжаление масово хората са изпростяли и няма тенденция нещата да се оправят към по-добро. Когато започнем да се самоуважаваме, и да ценим българското и българщината, тогава може да очакваме и другите да го правят.Само малко примери: 1. Приложението за смартфон на апи, за купуване на винетки. Написано от български програмисти, с пари на българския данъкоплатец, с цел да се ползва от 99% българи е на английски и няма друг език. Отметките, вкючващи условията за ползване и някакви декларации за поверителност като текст пак са на английски. Да сте чули коментар за това или възмущение? 2. Лятото чакам на летището в Бургас. На децата им се яде кроасан, гледам в кафето написали croissant with butter. Питам го бармана защо пише на английски, седи и ме гледа тъпо. По другите държави си пише на техния език, оправяй се! 3. Имаме толкова богат език, ама разни модерни глупаци, за да изглеждат умно ползват чуждици, канселирам, тагвам, буквам, плейтвам и т.н. 4. Преди десетина дни, машината за плащане на подземния паркинг в Инсбрук само на немски. Седя и не мога да се оправя, добре че имаше един човек с кола та го помолих да ме преведе през менютата. 5. Пак по това време пътувам от Любляна за Инсбрук. Около 450 км, взех ги за около 8 часа, сериозни задръствания по магистралата, интензивен снеговалеж и т.н. Един човек не видях да хване да мине по аварийната лента на магистралата за да изреже колоната от коли, как пък са толкова глупави да не се сетят че докато тъпаците си чакат в лентата, те умните могат да карат по аварийната. Да не говорим че колите в лявата лента спират плътно в ляво, а тези в дясната малко по-надясно, така че се отваря още една лента по средата за полиция, линейки и така. Там също нямаше “хитреци”, как пък не се сещат да карат там. 6. Редовно ми се е случвало на Банско и на морето, викачите пред кръчмите да ме канят на английски или руски.
Та викате епъл са виновни, жалка продажна нация сме и това е! Не си уважаваме държавата, езика, националното. После другите ни виновни. Когато дойде макрон, еуфория, превъзбудени журналисти, новина номер едно по всички медии, а той дошъл да ни реже главата. 1-2 месеца след посещението му видяхте какво стана, стотици български фирми превозвачи и хилядите им шофьори прецакани. Примерите са безкрайно много.....
За приложението на АПИ несъм съгласен. Приложението е направено така,че да използва системния език. Идеята е такава ако чужденец си го инсталира приложението да излезне директно на английски,защото в него са заложени английски и български. За всичко останало съм абсолютно съгласен освен на едно липсата на надписи в чужбина на английски език за мен е проблем и не е похвално. Давам твоя пример на летището какво пречи кроасана да е изписан и на български и на английски. Не мисля,че изписването само на местния език е правилно, също така смятам,че обратното е недопустимо.

Прилаган снимка от екрана на приложението на АПИ. iOS 12.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Petar.Donchev
Мнения: 21
Регистриран: 12 окт 2016, 16:51

Re: Apple Pay в още държави от Източна Европа

Мнение от Petar.Donchev » 24 яну 2019, 15:44

"Големина на пазара" не е същото като "население" - пазара се състои от плаюащи клиенти, или оценката за това колко биха могли да бъдат те. Освен това и цената за влизане на даден пазар е различна - например бюрократичната тежест.

Отговори